Vali Seddar Yavuz’un 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası Mesajı
Gündem, 17 Mart 2025 08:51
Toplumumuzun temel direği olan yaşlılarımız, geçmişin tecrübelerini bugüne taşıyan, kültürel değerlerimizi koruyarak bizlere rehberlik eden en kıymetli büyüklerimizdir. Onlar, hayatları boyunca aileleri, vatanları ve milletleri için emek harcamış, fedakârlıklarıyla bizlere daha iyi bir gelecek bırakmak için çalışmışlardır. Bu nedenle yaşlılarımıza duyduğumuz saygı, sadece bir minnet ifadesi değil, aynı zamanda insanlık ve vicdan borcumuzdur. Dinimiz de büyüklerimize hürmeti ve onlara iyi davranmayı emretmiştir. Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.), "Küçüğüne merhamet etmeyen, büyüğüne saygı göstermeyen bizden değildir." buyurarak yaşlılara gösterilecek saygının, toplumun huzur ve ahengini sağlayan önemli bir değer olduğunu vurgulamıştır.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk de, “Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu, o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır.” diyerek büyüklerimize verilen değerin, bir toplumun medeniyet seviyesinin göstergesi olduğunu ifade etmiştir. Onlara sunulan sevgi ve saygı, geçmişimize sahip çıkmanın ve geleceğimizi daha güçlü kılmanın bir göstergesidir. Yaşlılarımız, sadece geçmişin tanıkları değil, aynı zamanda geleceğe ışık tutan birer bilgelik kaynağıdır. Onların duaları, nasihatleri ve yaşam deneyimleri, genç nesillerin geleceğini şekillendiren en değerli hazinelerdendir.
Bu bilinçle, gençlerimiz ve çocuklarımız da bir gün yaşlanacaklarını unutmamalı, büyüklerine empatiyle yaklaşarak onlara saygı göstermelidir. Zira yaşlılara gösterilen ilgi ve hürmet, aslında gelecekte kendimize gösterilecek saygının da teminatıdır. Aile içinde sevgi ve bağlılığın güçlenmesi, toplumumuzun daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesine katkı sağlayacaktır. Büyüklerimize gösterilen saygı ve ilgi, sadece özel günlerde değil, hayatın her anında hatırlanmalı, onların yalnız hissetmelerine asla izin verilmemelidir.
Devletimiz, yaşlı vatandaşlarımızın refahını artırmak, sağlık ve sosyal hizmetlerden en iyi şekilde faydalanmalarını sağlamak için çalışmalarını sürdürmektedir. Ancak resmi desteklerin yanı sıra, bireysel olarak da büyüklerimize karşı sorumluluklarımızı yerine getirmeli, onları yalnız bırakmamalı ve her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirmeliyiz. Unutmamalıyız ki, bugün yaşlılarımıza sunduğumuz ilgi ve özen, yarın bizlere sunulacak olan sevgi ve saygının da bir yansımasıdır.
Bu duygu ve düşüncelerle, bizlere yol gösteren tüm büyüklerimizin Yaşlılara Saygı Haftası’nı en içten dileklerimle kutluyor, kendilerine sağlık, huzur ve mutluluk dolu bir ömür diliyorum.
Gündem, 17 Mart 2025 08:51
Yorumlar (0)

Malatya’lı 3’ün 1’ini Almaya Devam Ediyor

Battalgazi İlçesi Kernek Mahallesi'nde Kasten Yaralama

Malatya Büyükşehir Belediyesi Aile Yılı Kapsamında Seminer Düzenledi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

YEŞİLYURT BELEDİYESİ, ‘2025 AİLE YILI’ ETKİNLİKLERİNE BİR YENİSİNİ DAHA EKLİYOR

İl Başkanı Bakan: “İstiklal ve istikbal mücadelesi veriyoruz”

ARGUVANLILAR DERNEĞİ KURULDU

AĞBABA; “ZİRAİ DONU DA UNUTTURACAKLAR”

BATTALGAZİ BELEDİYESPOR’LU HATİCE MUHLİSE DOĞAN MİLLİ TAKIMDA

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

Malatya Atıcılık Spor Kulübünden Büyük Başarı!

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDEN BAHARIN GELİŞİNE PEDALLI KUTLAMA!

İl Başkanı Bakan, “Halk Günü” programında talepleri ilk ağızdan dinledi

MAGİNDER BAŞKANI KARADEMİR: “MALATYA'NIN EKONOMİK YIKIMI GÖRMEZDEN GELİNEMEZ”

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN YEŞİL ALANDA ÜRETİM HAMLESİ

Elazığ 'da Deprem Oldu

AMPUDE FUTBOL

Küçük Ellerdeki Büyük Umutlar

“Her 10 tıp öğrencisinden 1’i mesleğe başlamadan şiddete uğruyor!”

İl Başkanı Bakan’dan ’27 Nisan e-Muhtıra’ açıklaması

Başkan Sami Er, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yürütme Kurulu Üyeliğine Seçildi

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN 7/24 YOL MESAİSİ

DAVA ADAMI MEHMET AKİF ERSOY’U ANLAMAK" KONFERANSINA YOĞUN İLGİ

YEŞİLYURT’TA BAHAR PEDALLARLA KARŞILANACAK!

MİDAS’IN KULAKLARI” TİYATROSU ÇOCUKLARDAN TAM NOT ALDI

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Fidan Dikimiyle Çevreye Duyarlı Adımlar Atılıyor.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

BAŞKAN TAŞKIN: "MALATYA’NIN YENİ YÜZÜ BURADA YÜKSELİYOR"

Sadıkoğlu: “Hasar tespiti bir an evvel tamamlanarak, destekler verilmeye başlamalı”

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NİN DÜZENLEDİĞİ SIFIR ATIK MUCİTLERİ YARIŞMASI’NDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Ölümlü Trafik Kazası

YEŞİLYURT’TA “DAVA ADAMI MEHMET AKİF ERSOY’U ANLAMAK” KONFERANSI DÜZENLENECEK

BULUTLU VE HİSARTEPE’YE 12.300 METRE İÇME SUYU HATTI

Esnaf desteklenmese göç olur

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SAMİ ER’DEN MAGİNDER’E ZİYARET

Komiser Göksel Özay, Son Yolculuğuna Uğurlandı

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE 4,5 MİLYON TL’LİK DESTEK

BAŞKAN TAŞKIN’DAN ESNAF ZİYARETİ

81 İLİN İTFAİYECİLERİ MALATYA’DA TOPLANIYOR
