Battalgazi Belediyesi’nden Enerjide Tam Bağımsızlık Hedefi
Gündem, 19 Mart 2025 05:14
Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Hacıhaliloğluçiftliği Mahallesi’nde bulunan Güneş Enerji Santrali (GES) şantiyesinde incelemelerde bulundu. Çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Başkan Taşkın, GES tesisinin bayramdan sonra faaliyete geçeceğini ve belediyenin ihtiyaç duyduğu enerjinin yüzde 75’inin karşılanacağını müjdeledi.
970 kW Gücündeki GES’te Sona Yaklaşıldı
Battalgazi Belediyesi tarafından Hacıhaliloğluçiftliği Mahallesi'nde yapımı süren, 20 dönümlük alan üzerine kurulu 970 kW gücündeki saha tipi GES’in kurulum aşamasında sona yaklaşıldı. Elektriksel kayıpları en aza indirerek daha verimli bir sistem oluşturmak amacıyla 800 volt mimarili bir güneş enerji santrali kuruldu. Projede 1.975 adet 585 watt bifacial panel ve 4 adet 330 kW inverter kullanıldı.
Tesisin bağlantı hattı kurulumu tamamlanma aşamasına gelirken, trafo köşkleri yerleştirildi ve tel çit imalatı tamamlandı. Panel yerleşiminin ise iki gün içinde bitirilmesi planlanıyor.
Enerji İhtiyacının %100’ü Karşılanacak
Şantiyedeki çalışmaları yerinde inceleyen Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, faaliyete geçecek GES tesisi ile belediyenin enerji ihtiyacının büyük oranda karşılanacağını ifade ederek; “Belediye olarak enerjide önemli adımlar atıyoruz. Güneş enerji sistemiyle belediyemizin ihtiyaç duyduğu enerjinin yüzde 75’ini karşılanacak. Tesisin hemen yanındaki 50 dönümlük alanda da yine bir santral projemiz daha var. 2026 yılında yeni bir GES sahası yatırımı yapacağız ve bu yeni yatırımla ihtiyacın yüzde 100’ünü karşılamış olacağız. 2026 yılı belediyemiz için önemli bir tarih olacak ve belediye olarak enerji ihtiyacımızın tamamını kendi GES tesislerimizden karşılamış olacağız. Belediyemiz sürdürülebilir enerji yatırımlarıyla örnek bir belediye olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.” şeklinde konuştu.
Battalgazi’ye Yeni Yatırımlar Geliyor
Battalgazi Belediyesi’nin sadece enerji yatırımlarıyla değil, halkın ihtiyaçlarını karşılayacak projelerle de çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Başkan Taşkın, “Enerji alanında önemli bir yatırımı hayata geçirirken, ilçemize değer katacak diğer projeleri de vatandaşlarımızın hizmetine sunmaya devam ediyoruz. Kilit Taşı Fabrikası’nın kurulumu sayesinde belediyemizin öz sermayesiyle yeni yollar ve kaldırımlar yaparak bütçemizi daha verimli kullanacağız. Bununla birlikte, insanımıza doğrudan dokunan yatırımları da ihmal etmiyoruz. İlçemizin en yoğun bölgelerinden biri olan Gelinciktepe’de inşa ettiğimiz Kadın Yaşam Merkezi gibi projeler, halkımıza önemli katkılar sağlayacaktır.”dedi.
Gündem, 19 Mart 2025 05:14
Yorumlar (0)
Sevgi, Sabır ve Mücadele: Zamana Karşı Bir Anne-Baba Hikayesi.
Erdoğan Zelyurt Sahada, Peki İlçe Başkanları Nerede? Anahtar Parti’de Gözler Teşkilatlara Çevrildi.
Malatya’da Gururlandıran Tablo: Başarı ve Birlik Mesajı.
Başkan Taşkın: “Şehitlerimizin Emaneti, Gazilerimizin Onuru Baş Tacımızdır.
Ağbaba Ateş Püskürdü: “Ortaya Atılan İddiaları Kanıtlasınlar.
Malatya’da Siyasi Bir Dönem Sona Erdi: Millet Partisi Teşkilatı Kapatıldı.
Binlerce Öğrenciye Çevre Eğitimi: Yeşilyurt Belediyesi’nden Örnek Proje.
Ne Yapsanız Geçmeyen O Yorgunluğun Sebebi Bulundu: Evdeki "Gizli" Pandemi!.
Fahri Nalbant Karakucak Güreşleri, Sporseverleri Yeşilyurt’ta Buluşturacak.
Aileye Yönelik Karalama Kampanyasına Tepki.
Başkan Er Çarşı Merkezinde Devam Eden Çalışmaları Denetledi.
Başkan Er, Malatya’daki Değişimi Anlattı: “Yeni Bir Şehir İnşa Ettik.
Battalgazi’de Halkla Birebir İletişim: “Vatandaş Soruyor, Başkan Cevaplıyor.
Başkan Taşkın’dan Prof. Dr. Sezai Yılmaz’a Vefa ve İstişare Ziyareti.
MASKİ’den Ören Mahallesi’nde İçme Suyu Hattına Güçlü Dokunuş.
Yaz Akşamları Yeşilyurt’ta Müzik, Eğlence ve Coşkuyla Başladı.
Üreticinin Alın Teri Yarışmayla Taçlanacak: Yeşilyurt’ta Kiraz Heyecanı.
Anabilim’de Kültür ve Sanatla Taçlanan Muhteşem Final.
Akpınar Çarşısı’nda Temizlik ve Düzenleme Çalışmaları Sürüyor.
Turgut Özal Gençlik Merkezi Yıl Sonu Finaline Hazır.
Malatya 2. Amatör’de Büyük Sevinç: Üst Lige Çıkan Takımlar Netleşti
Zehir Tacirlerine Darbe: 7 Sokak Satıcısı Tutuklandı.
Malatya Büyükşehir Belediye Ampute Futbol Takımı, Türkiye Kupası’nda Tarih Yazdı: 3’üncü Oldu.
Mahmut Edebali: “Birlikte Güçlüyüz, Dayanışmayla Başaracağız.
Milletvekili Ölmeztoprak: “Babalık, Sevgi ve Sorumluluğun En Güçlü Temsilidir.
Gençler Üretti, Projeler Tamamlandı.
Vali Yavuz, Babalar Günü Dolayısıyla Mesaj Yayımladı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Çarmuzuluların Taleplerini Dinledi.
İbrahim Gök: “Muharrem Ayı, Kardeşlik Ruhunu Güçlendiren Mübarek Bir Dönemdir.
Bel Ağrısında Erken Tanı, Tedavi Başarısını Artırıyor...
Yeşilyurt Belediyesi’nden Babalar Günü’nde Gönüllere Dokunan Jest.
İzmir Diş Hekimleri Odası'ndan "DUS puanı" Tepkisi.
Kuralsız Çalışmaya Geçit Yok: İnşaat Firmasına Ceza Kesildi.
Battalgazi Belediyesi Yaz Okuluyla Gençleri Geleceğe Hazırlıyor.
Battalgazi Belediyesi Camii Projesini Tamamladı.
Malatya’da Huzur 44 Denetimi: 13 İlçede Eş Zamanlı Uygulama.
Başkan Er: “Gençlerimiz İçin Modern ve Konforlu Bir Kütüphane Oluşturduk.
Vatandaşların Hizmetine Sunulan Hacı Mehmet Turgut Camii İbadete Açıldı.
Malatya’dan Vicdanlara Seslenen Çağrı: Halil İbrahim'e Umut Olalım.
