Battalgazi Belediyesi’nden Gençlere Özel Müze Gezisi
Kültür Sanat, 24 Mayıs 2021 20:56Battalgazi Belediyesi tarafından tarihi ve kültürel değerleri korumak, tanıtmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla;
Battalgazi Belediyesi tarafından tarihi ve kültürel değerleri korumak, tanıtmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla; 18-24 Mayıs Müzeler Haftası’nda AK Parti İl Gençlik Kolları üyelerine, üstü açık tur otobüsü ile özel bir müze gezisi düzenlendi.
Battalgazi Belediyesi’ne bağlı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 18-24 Mayıs Müzeler Haftası nedeniyle AK Parti İl Gençlik Kolları üyelerine özel müze gezisi düzenlendi. Genç nesillere tarih ve kültür bilincini aşılamak, müzelerin önemini ve değerlerimizi anlatmak amacıyla düzenlenen bu gezi ile Battalgazi’de bulunan Tarihi Tahtalı Hamam Müzesi ve Poyraz Konağı Mahalle Yaşam Müzeleri gezdirildi. Birçok medeniyete ev sahibi yapmış Battalgazi’de tarih ile buluşturulan genç üyeler, Battalgazi’nin tarihi mekanlarını da gezmeyi ihmal etmedi. Müze gezisinin ardından UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Arslantepe Höyüğü, Kanlı Kümbet ve Tarihi Mustafa Paşa Kervansaray’ını da gezen üyeler, Battalgazi’ye hayran kaldı. Bol bol fotoğraf çeken ve gönüllerince doyasıya bir gün geçiren genç üyeler, gezi etkinliğini düzenleyen Battalgazi Belediyesi'ne teşekkürlerini ilettiler.
BAŞKAN GÜDER, MÜZE GEZİSİNE EŞLİK ETTİ
Battalgazi’de gençlere kazandırdığı milyonluk yatırımlarla gençliğe verdiği önemi her platformda gözler önüne seren Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, gençler için düzenlenen müze gezisine katıldı. Gençlerle birlikte Tarihi Tahtalı Hamam Müzesini gezen Başkan Güder, müzelerin önemine dikkat çekerek, gençlerin tarihten dersler çıkarmasını gerektiğini belirtti.
GENÇLER BATTALGAZİ’YE HAYRAN KALDI
Tarihin Battalgazi’deki izlerine yakından tanıklık ettiğini vurgulayan Gülennur İnce, “Battalgazi ilçemizin tarihi alanlarını gezdik ve beğendik. Başkanımız Osman Güder’e teşekkürlerimizi sunuyorum. Bu gezi birlikte tarihin Battalgazi’deki izlerini yakından gördük ve tanımış oldu. Tarihin halen kalıntıları ve izleri var. Çok güzel bir deneyim oldu bizim için” derken, Büşra Sürücü ise “Müzeler haftası nedeniyle düzenlenen bu güzel programa katıldığım için çok mutluyum. Hem müzeleri hem de tarihi mekanları gördük. Başkanımıza teşekkürü borç biliyoruz. Bu geziden sonra Malatya’yı hiç gezmediğimi fark ettim. Böyle güzel yerleri bir rehber eşliğinde gezip, daha net bilgiler alınca çok mutlu olduk. Tarihimizi nostaljik bir şekilde öğrenmek bizim için çok önemliydi.”
AK Parti İl Gençlik Kolları Kültür Birimi Başkanı Miraç Topal, “Müzeler haftası nedeniyle Battalgazi ilçemizde bulunan müzelerimizi ve tarihi mekanları gezdik. Çok güzel bir gezi oldu. Aramızda ilk kez müzelere gelenler vardı. Çok mutlu oldular. Her konuda bizim yanımızda olan İl Başkanımız İhsan Koca’ya ve Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’e teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah daha güzel programlarda bir araya geleceğiz” şeklinde konuştu.
BAŞKAN GÜDER: “GENÇLERİMİZİ TARİHLE BULUŞTURDUK”
Müzelerin şehirler için önemli zenginlikler olduğunu vurgulayan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Müzeler, şehirler için önemli zenginliklerdir. Müzecilik çalışmaları ülkemizde çok eski dönemlerde başlamıştır. Sanat, bilim, tarih ve kültür ile ilgili eserlerin halka gösterilmesi, tanıtılması için toplanıp sergilendiği müzeler, eski eser, belge, anıt ve kalıntılardan oluşmaktadır. Geçmiş yıllarda insanoğlunun inanç, yaşayış ve yetenekleri hakkında bilgi veren müzelerimiz, geçmişi öğrenerek bugünü anlamamıza, geleceğimize yön vermemizde yardımcı olurlar. Mazimizin değerlerine ve kültürel mirasına sahip çıkmalıyız. Bugünde müzeler haftası nedeniyle gençlerimize özel olarak hazırladığımız müze gezisi ziyareti düzenledik. Güzel bir gezi oldu. Gençlerimizi tarih ile buluşturduk. Gençlerimize tarih ve kültür bilincini aşılamak için düzenlediğimiz gezimize katılan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Kültür Sanat, 24 Mayıs 2021 20:56
Yorumlar (0)
Emniyet Frekanslarını Dinleyen Şebekeye Darbe: 6 Gözaltı.
Başkan Er'den Birlik ve Kardeşlik Mesajı: Alevi Dedeleriyle Lokma Sofrasında Buluşma.
Akçadağ'da Motofest Rüzgârı: Türkiye'nin Her Bölgesinden Yoğun Katılım.
Mürsel Kaya: “Emeklilikte Adalet İçin Mücadelemiz Kararlılıkla Sürecek.
YEŞİLYURT'TA SİLAHLI HUSUMET: ŞÜPHELİ TÜFEĞİYLE BİRLİKTE YAKALANDI.
100. Yıl Kent Parkı Camisi İçin Ortak İmza, Ortak Hedef.
Malatya'nın Spor Vizyonuna Dev Katkı: Olimpik Atletizm Pisti Gün Sayıyor
Başkan Geçit'ten Konak Mahallesi'ne Verilen Söz Yerine Geldi.
Battalgazi Belediyesi Üretim Gücünü Artırıyor: Yeni Tesis İlk Üretimine Başladı
Başkan Er, Karne Alan Öğrencilerin Mutluluğuna Eşlik Etti.
Evde Eğitim Gören Öğrenciye Unutulmaz Karne ve Mezuniyet Sürprizi.
3892 Sentetik Ecza Hapı Ele Geçirildi: Malatya'da Sokak Satıcılarına Narkotik Darbesi.
Enver Kiraz’dan Dikkat Çeken Mesaj: “Hiç Kimse Partiden Büyük Değildir.
Vali Seddar Yavuz Kale’de Vatandaş ve Esnafla Buluştu.
Battalgazi’de 4.0 Büyüklüğünde Deprem.
Battalgazi’de Birlik ve Bereket Sofrası: 4 Bin Kişiye Aşure.
Banazı’da Çocuklar İçin Hem Eğlence Hem Enerji Tasarrufu.
Kültürel Mirasın İzleri MABESEM’de Çini Sanatıyla Sürdürülüyor.
Vali Yavuz’dan Anlamlı Mesaj: Uyuşturucuyla Mücadele Hepimizin Görevi.
Başkan Sadıkoğlu’ndan Uçak Seferlerinin Artırılması İçin Kritik Girişim.
Battalgazi Zabıtası Doğaya Sahip Çıktı: Yavru Baykuş Kurtarıldı
Kesintisiz Ulaşım İçin Dev Adım: Büyükşehir Yeni Yol Güzergâhları Açıyor.
Veli Ağbaba’nın emek verdiği CHP’de Barış Yıldız neden yalnız bırakıldı?
Yeşilyurt’ta Konteyner Kentte Şüpheli Ölüm: 67 Yaşındaki Vatandaş Hayatını Kaybetti.
YEŞİLYURT SPOR’DA YENİ SEZON ÖNCESİ GÖREV DAĞILIMI BELLİ OLDU
Başkan Geçit’ten Kırsal Mahallelere Ulaşım Müjdesi.
Vali Yavuz’dan Aşure Günü’nde Birlik ve Beraberlik Vurgusu.
Enerji Sektöründe Dijital Sıçrama: Fırat EDAŞ’tan EnergyMind Atağı.
Şehrin Geleceği İçin Sahada İnceleme: Başkan Taşkın Niyazi Mısri Rezerv Alanında.
Ayrılığa Değil Birliğe Sarılmalıyız” Mesajı CEM Vakfı Lokmasında Verildi.
Büyükşehir’den Trafik ve Ulaşıma Nefes Aldıran İki Önemli Dokunuş.
Sanatın Kalbi Bu Sergide Attı: Büyükşehir’den Örnek Organizasyon.
ALIŞVERİŞ MERKEZİ OTOPARKINDA YANGIN PANİĞİ.
ATATÜRK’ÜN PARTİSİNDE MALATYA’YA YAKIŞMAYAN TABLO!.
CHP’de Sular Durulmuyor! Satılmış’tan Eski Yönetime Sert Mesaj: “Sağduyu Göremedik.
Sevgi, Sabır ve Mücadele: Zamana Karşı Bir Anne-Baba Hikayesi.
Erdoğan Zelyurt Sahada, Peki İlçe Başkanları Nerede? Anahtar Parti’de Gözler Teşkilatlara Çevrildi.
Malatya’da Gururlandıran Tablo: Başarı ve Birlik Mesajı.
Başkan Taşkın: “Şehitlerimizin Emaneti, Gazilerimizin Onuru Baş Tacımızdır.
