İçmesuyu Depoları Temizleniyor
Sağlık, 17 Haziran 2021 22:56Maski Genel Müdürlüğü Tarafından İçmesuyu Depoları Temizleniyor
Maski Genel Müdürlüğü Tarafından İçmesuyu Depoları Temizleniyor
Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Malatya genelinde içmesuyu depolarının kapsamlı temizliğini gerçekleştiriyor.
Sürekli ve sağlıklı su temini sağlamak adına 7/24 görev başında olan MASKİ Genel Müdürlüğü; yaptığı şebeke hattı çalışmaları, yeni su kaynaklarının tespit edilerek sisteme kazandırılması, atık suların akarsulara karışmasını önlemek için yeni atıksu arıtma tesislerinin yapımının yanısıra içmesuyu depolarında da gerekli bakım, onarım ve temizlik yapıyor.
Şehir Merkezi ve tüm ilçelerde bulunan su depoları tek tek temizleniyor. Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren MASKİ Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın talimatları doğrultusunda, vatandaşların kullandıkları suyun kalitesini kontrol altında tuttuklarını kaydetti. Karataş, “Bir yandan yeni depolar inşa ederken bir yandan eski depolarımızın temizliğini yapıyoruz. Mevcut depolarımızın tamamını elden geçirmek için çalışmalarımızı başlattık. MASKİ Genel Müdürlüğü olarak şehrimizin içmesuyu altyapısını yenilerken vatandaşlarımızın musluklarına temiz ve kaliteli suyun ulaşmasını sağlıyoruz. Bugün Duruldu Mahallesi içmesuyu deposunu ziyaret ettik. Arkadaşlarımız deponun temizlik çalışmalarını gerçekleştirdiler. Vatandaşlarımıza sunduğumuz içme sularının belli bir kalitede kalmasını sağlamak için düzenli olarak depolarımızın temizlik çalışmalarını yapıyoruz. Geçen sene 256 adet depomuzun temizlik çalışmalarını yaptık. Bu senede çalışmalarımıza aynı hızla devam ediyoruz. Şuan 73. depomuzun temizlik çalışmasını tamamladık. Burada önemli olan, suyu vatandaşımıza sunarken kimyasal ve bakteriyolojik olarak belli bir standartta sabit tutarak vatandaşlarımızın kullanımına sunuyoruz. Yılsonuna kadar tüm depolarımızda temizlik, bakım ve onarım çalışmaları tamamlanmış olacak. Bunların yanı sıra depolarımızda düzenli periyotlarda standartlara uygun bir şekilde klorlama çalışmaları yapıyoruz. Yapılan bu klorlama Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün belirlediği oranda oluyor. Arkadaşlarımız planlı bir şekilde depolarımızın bakım onarım ve temizlik çalışmalarını yapıyorlar. Vatandaşlarımıza kaliteli suyu ulaştırmak için çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
DEPO TEMİZLİĞİ NEDEN ÖNEMLİ?
MASKİ Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş, içmesuyu depolarının temizliğinin önemine değinerek, “Su depolarında uzun bir süre bekletilen şebeke suyunda klor aktivitesini yitirmekte ve mikroorganizmalar için elverişli ortam oluşmaktadır. Su depolarının uzun süre temizlenmemesi ve dezenfekte edilmemesi sonucunda meydana gelen fiziksel, kimyasal ve biyolojik kirlilikler suda; çamurlaşma, dökülme, paslanma, renk, koku ve bakteri oluşumuna neden olmaktadır. Bu durum suyun içilebilirlik ve kullanılabilirlik özelliğini yok etmektedir” diye konuştu.
Sağlık, 17 Haziran 2021 22:56
Yorumlar (0)
Vali Yavuz Katıldı: Aile, Şiddet ve Madde Bağımlılığı Masaya Yatırıldı
Malatyalı Çiftçilere Müjde: Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Hesaplarda
ETKİN ECZACILIK DERNEĞİ 12. BİLİMSEL YIL SONU TOPLANTISI ECZACILAR VE SEKTÖR PAYDAŞLARININ GENİŞ KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
ETKİN ECZACILIK DERNEĞİ 12. BİLİMSEL YIL SONU TOPLANTISI ECZACILAR VE SEKTÖR PAYDAŞLARININ GENİŞ KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Prof. Dr. Fahri Işık’a Cumhurbaşkanlığı’ndan Üstün Başarı Ödülü
Yeşilyurt’ta Miniklere Depremde Hayat Kurtaran Eğitim
Battalgazi Belediyesi’nden Çifte Denetim: Yol Güvenliği ve Pazar Yerleri Mercek Altında
Hemzemin Geçitte Acı Olay: 1 Öğrenci Tren Altında Kalarak Hayatını Kaybetti
Kozmetiğin Güç Haritası: Türkiye’de Güzellik Sektörünün Stratejik Analizi
Okullarda Sağlıklı Beslenme Alarmı: Gıda Hizmetlerinde Kriterler Yükseliyor
Turkmall'dan Karabağlar'a Yeni Aile Sağlığı Merkezi
Uzm. Kl. Psk. Berfin Çetintaş’tan İlişkilerde Sağlıklı Bağlanma Üzerine Önemli Mesajlar
Yerinde Dönüşümde KDV Tartışması: Sadıkoğlu’ndan Yüzde 1 Talebi
İkizce Konutlarında Değişim: Başkan Geçit Yaşam Kalitesine Dikkat Çekti
Battalgazi Belediyesi’nden Aile Odaklı Büyük Destek Paketi
FENDOĞLU ULAŞTIRMA BAKANINA HIZLI TREN’İ SORDU
MOTAŞ’ta Şeffaf Alım Süreci: 30 Şoför İçin Kura Çekimi Yapıldı
MAGİNDER’den Sağlık Camiasına 50 Tekerlekli Sandalye Desteği
Vali Yavuz Darende İlçesindeki Çalışmaları Yerinde İnceledi
GÜZEL DERNEK, KAPALI KAPI!” Organize Sanayi’de Güç Var Ama Paylaşan Yok mu?
Aziz Yiğit’ten Yerinde ve Cesur Çıkış: Yeşilyurtspor’un Genel Kurulu Yeşilyurt’ta Yapılmalı
CHP’DE DOĞANŞEHİR TABLOSU: “GİDEN GİDENE, KALAN KİME?”
Narkotik’ten Sokak Satıcılarına Darbe: 3 Bin 644 Sentetik Ecza Ele Geçirildi
İDDİA: MALATYA’DA BAZI MUHTARLAR VE BELEDİYE PERSONELLERİ SAHADA DEĞİL, BANKAMATİKTE Mİ?
Yeşilyurt Belediyesi’nden Melekbaba Gençlerine ÖNEM’li Etkinlik
AK Parti Kadın Kolları Mahalle Başkanları Toplantısına Başkan Taşkın Katıldı
Orduzu Mahallesi’nde Ev Yangını Paniğe Neden Oldu
Ağbaba, Adli Tıp Bölge Başkanlığı’nı Gündeme Taşıdı
Hacı Mehmet Karagözlü Tefsirli Yatılı Hafızlık Akademisinin Temeli Atıldı
Battalgazi Şire Pazarı’nda Silahlı Kavga Paniği: 2 Kişi Yaralandı, Şüpheli Gözaltında
GENÇ GİRİŞİMCİLER NE YAPTI, NE YAPAMADI? SORMAK SUÇ MU?
Akçadağ Belediyesi’nden Öğrencilere Anlamlı Dokunuş
Erken Çocuk Bakımında Alarm: TODAM’dan Türkiye’ye Bütüncül Reform Çağrısı
Yeşilyurt’un Enerji Altyapısı Fırat EDAŞ Yatırımıyla Güçleniyor
HomeSasalı Hatıra Ormanında Fidanlar Toprakla Buluştu
Büyükşehir Personelleri Eğitim Programında Buluştu
Tecrübe ve Vefa: Başkan Taşkın Eski Malatya Muhtarlarını Ağırladı
Deprem Bölgesinde Mücbir Sebep Tartışması: Süre Uzatımı Beklentisi Karşılıksız Kaldı
MALATYA’NIN HAFIZASI CELAL YALVAÇ’A VEFA
