AK Partili Tüfenkci’nin Kurum Ve Kuruluş Ziyaretleri Sürüyor
Siyaset, 27 Aralık 2021 08:38Tüfenkci’den kadın girişimcilere destek açıklaması
AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Bülent Tüfenkci, Toprak Ana Kadın Kooperatifini ziyaretinde yaptığı açıklamada, kadınların başarı hikayesi yazdığını dile getirdi.
Malatya’da kurum ve kuruluş ziyaretleri kapsamında Toprak Ana Kadın Kooperatifini ziyaret eden Tüfenkci, burada kadın girişimcilere verilen destekle ilgili açıklamada bulundu.
AK Parti iktidarları döneminde kadınlara ayrı bir önem verildiğini kaydeden Tüfenkci, “Özellikle AK Parti iktidarlarında kadınımıza ayrı bir önem veriyoruz, kooperatifleşmeye ayrı bir önem veriyoruz. Geçtiğimiz hafta yeni bir kooperatif yasasını meclisimizden geçirdik. Türkiye’nin kalkınması noktasında küçük girişimcilerin yol alması noktasında, küçük sermaye gruplarının bir araya gelmesi noktasında kooperatifler önemli rol üstlenmektedir. Özellikle kadın kooperatiflerine Ticaret Bakanlığı’mızın ciddi anlamda desteği var. Hem bir sermaye oluşturma noktasında desteği var, hem de bilgi birikim noktasında desteği var. Aynı zamanda İŞKUR üzerinden işçi alımıyla KOSGEB’in de destekleri var. Yine Halk Bankası’nın kadın girişimcilerimize bu anlamda desteği var. Yeter ki arkadaşlarımız kooperatiflerine bu anlamıyla profesyonel bir şekilde hobi olarak değil iş olarak sahip çıksınlar” dedi.
“Kadınlarımızı her alanda desteklediğimiz gibi bu alanda da destekliyoruz”
Tüfenkci, kadın kooperatifi bakımından Malatya’nın şanslı olduğunu da belirterek,
“Malatya kadın kooperatifleri bakımından şanslı bir ilimiz. 20’ye yakın kadın kooperatifimiz var. Yeşilyurt Belediye’mizin kadınlara yönelik farklı aktiviteleri var. Geçtiğimiz günlerde açılışını gerçekleştirdiğimiz Kapalı Pazar, haftanın belirli günlerinde kadın esnaflarımızın daha hijyenik bir ortamda ürünlerini tüketici ile buluşturması noktasında önemli bir girişim. Özellikle Çilesiz’de bulunan Kapalı Semt Pazarı’nı Malatyalı hemşerilerimizin ziyaret etmelerini de istiyoruz. Oradaki el emeği göz nuru ürünler değer buldukça, Ayşe hanım gibi girişimciler Kooperatif kurarak daha da yükseltip, işini büyütmek isteyen arkadaşlarımıza da büyük bir motivasyon oluyor. AK Parti iktidarları olarak kadınlarımızı her alanda desteklediğimiz gibi bu alanda da destekliyoruz. Vermiş olduğunuz maddi desteklerin yanında manevi desteklerimizle de yanlarında olduğumuzu, hem belediyelerimiz hem de hükümetimiz gösteriyor” şeklinde konuştu.
Siyaset, 27 Aralık 2021 08:38
Yorumlar (0)
GOLDEN GLOBAL MÜŞTERİLERİNE ÇOKLU HESAP YÖNETİMİ İMKANI SUNUYOR
BAŞKAN GEÇİT, “7 BİN 300 ÖĞRENCİYE SIFIR ATIK EĞİTİMİ VERDİK”
BATTALGAZİ’DE 3 BANT BİLARDO TURNUVASI SONA ERDİ
AĞBABA, “MİLLET PERİŞAN SAYIN BAKAN”
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden ağaçlandırma seferberliği
BAŞKAN ER, “ÖĞRETMENLERİMİZ TOPLUMUN YENİDEN İNŞASINDA EN BÜYÜK PAYA SAHİPTİR”
MAGİNDER Dost Meclisi’nin Bu Ayki Konuğu Prof. Dr. Hasan Pekdemir Oldu
KADINA ŞİDDET: TOPLUMUN YÜZÜNE ÇALINAN EN BÜYÜK LEKE
Kalıcı Makyajın Ciltte Etkisi: Farklı Etnik Kökenlerde Nelere Dikkat Etmeli?
Vali Seddar Yavuz’un 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Mesajı
ARGUVAN DOĞALGAZA KAVUŞUYOR
Başkan Sadıkoğlu: “Mücbir Sebep hali devam etmeli”
BAŞKAN GEÇİT, EĞİTİMİN KAHRAMANLARINI UNUTMADI!
BAŞKAN GEÇİT, “ÖĞRETMENLERİMİZİN ÖZVERİ VE GAYRETİ HER TÜRLÜ TAKDİRİN ÜZERİNDEDİR”
ATATÜRK (KIŞLA) VE İNÖNÜ CADDESİ GEÇİCİ OLARAK TRAFİĞE KAPATILACAKTIR
Malatya Büyükşehir Belediyesi Glütensiz Kafeyi hizmete açtı
Geçici Konteyner Kentlerde Tahliye Endişesi: Hak Sahipleri Çözüm Bekliyor
İş İnsanı Mustafa Kılıç’tan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı: “Geleceği İnşa Eden En Kıymetli Emanet Öğretmenlerimizdir”
Muhtar Berkay Pektaş’tan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı: “Emeğin, Sevginin ve Umudun En Güçlü Adı Öğretmenlerdir”
Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmez Toprak’tan Anlamlı Paylaşım: Malatya’nın Gururu Oldu
AKÇADAĞ’DA KADIN SİYASETİ NEREDE?
CHP Malatya Kadın Kollarının Çocuk Hakları Günü Etkinliği: Katılım Neden Bu Kadar Azdı?
Engelsiz Yaşam ve Spor Merkezi’nin 2. Etabının Temeli Atıldı
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Glütensiz Yaşamı Destekleyen Yeni Hizmet
U.S. Polo Assn., Moda, Spor ve Dijitalde Dünyanın En Prestijli Ödüllerinin Sahibi Oldu
İZDO VE EBDO, BİLİMSEL KONGREYE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR
Basın Bülteni - Âdil-i Mutlak Hat Eserleri Sergisi Katar’a Taşındı
“Toys “R” Us Türkiye’de: Oyun, Keşif ve Eğlence Bir Arada!”
Deprem Sonrası Eğitim Yatırımlarımız Hızla Sürüyor
1. Fırat EDAŞ’tan Battalgazi’ye 22 Milyon TL’lik Enerji Yatırımı
Battalgazi’de Teşkilat AKademisi: Mahalle Başkanlarına Eğitim ve Sertifika Gururu!a Gururu!
YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDEN NOSTALJİ VE EĞLENCE DOLU KÜLTÜR VE SANAT AKŞAMI!
URALOĞLU, AĞBABA’NIN SORU VE TALEPLERİNİ CEVAP VERDİ
MASKİ YAZIHAN’DA 2025 HEDEFLERİNİ %165 AŞTI:
Battalgazi’de Güvenliği Tehlikeye Sokan Taksirli Olay Mahallede Endişe Yarattı
Akçadağ’da Herkes Yönetiyor, Ama Kimse Bir Şey Yapmıyor
HEPİMİZİN EMANETİ OLAN ÇOCUKLARI KORUMAK ORTAK SORUMLULUĞUMUZ”
İş Dünyasında 'Enflasyon Düzeltmesi' Tartışması Sürüyor
MHP İl Başkanı Gök: “Türkiye’nin Huzuru Bizim Önceliğimiz”
