2021 Yılında Çeşitli Tür Ve Cinste 766 Bin 500 Adet Çiçek Dikildi
Malatya, 22 Şubat 2022 02:38Park Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından 2021 yılı içerisinde 515 bin adet yazlık, 251 bin 500 adet kışlık olmak üzere toplamda 766 bin 500 adet çiçek dikimi gerçekleştirildi.
Park Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından 2021 yılı içerisinde 515 bin adet yazlık, 251 bin 500 adet kışlık olmak üzere toplamda 766 bin 500 adet çiçek dikimi gerçekleştirildi.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Daire Başkanlığı tarafından 2021 yılı içerisinde yoğun bir çalışma temposu sergilenerek Malatya’nın yeşil dokusunun artırılması amacıyla binlerce ağaç dikimi gerçekleştirildi.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Daire Başkanlığı sorumluluk alanları içerisinde bulunan, parklarda, yeşil alanlarda ve refüjlerde 2021 yılı içerisinde yapılan çalışmalarda mevsimlik çiçek dikimi çalışmaları kapsamında 56 bölgede, yazlık ve kışlık olmak üzere 2 dönemde dikim yapıldı. Dikim yapılan alanlarda 515 bin adet yazlık, 251 bin 500 adet kışlık olmak üzere toplam 766 bin 500 adet çiçek dikimi gerçekleştirildi.
Parklarda yenileme çalışmaları yapılıyor
Malatya’nın yeşil dokusunu artırmanın yanında tahrip olmuş, yeşil dokusu bozulmuş olan park ve yeşil alanlarda da bakım ve onarımlar yapılarak vatandaşların hizmetine sunan Büyükşehir Belediyesi, Park Bahçeler Daire Başkanlığının sorumluluk sahasında yer alan alanlarda mevsim şartlarına göre 2021 yılı içerisinde çim bakım çalışmalarını da gerçekleştirdi.
Park Bahçeler Dairesi tarafından yapılan çalışmalar kapsamında ilçelerde ve il genelinde 12 park ve meydanda, 15 kavşak ve refüjde toplamda 102 bin 251 m2 alanda yeni yeşil alan ve düzenleme çalışmaları yapıldı.
Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı tarafından TİGEM’den kiralanan 300 bin m2’lik alanda 50 bin m2’lik kısmında rulo çim üretimi yapılırken, ayrıca alanın geriye kalan kısımlarında yapraklı ağaç, ibreli ağaç, bodur bitki, çalı grubunun dikimi, bakımı ve sulaması gerçekleştiriliyor. 2021 yılı içerisinde 22 bin 100 adet ağaç, çalı ve bodur bitki dikim çalışmaları da yapılarak Malatya’nın yeşil dokusunun artırılması sağlandı.
Proje çalışmaları kapsamında 13 adet park, kavşak ve yeşil alan düzenleme projeleri yapıldı. Ayrıca Orduzu Tabiat Parkı sosyal tesis ve göl çevresinde iyileştirme çalışmalarıyla birlikte kent mobilyaları bakım ve onarım çalışmaları da yapıldı.
Malatya, 22 Şubat 2022 02:38
Yorumlar (0)
Eleştiriler İşe Yarıyor: TSO Yönetimi Nihayet Göründü.
Malatya’da Birlik ve Kardeşliğin Adı: Salih Karademir.
“NEBAHAT” ROMANI İÇİN ANLAMLI BULUŞMA
Miniklerden Ramazan Şenliği: Erdem Okulu’ndan Anlamlı Etkinlik
Bir Öğretmeni Kaybetmek: Eğitime Adanmış Bir Ömür Sona Erdi
Başkan Er: “Kadınlar Toplumun En Güçlü Temelidir
İftar Sofrasında Birlik Mesajı: Başkan Er Meclis Üyeleriyle Buluştu
Okul Çevrelerinde Sıkı Denetim: “Güvenli Okul, Güvenli Gelecek” Uygulaması Sürüyor
Çukurdere’de Şüpheli Ölüm: Hurda Toplayan Yaşlı Adam Şantiye Alanında Hayatını Kaybetti
Sadıkoğlu ve Hilal Acı’dan 8 Mart’ta Kadınlara Güçlü Mesaj.
Fazilet Erdemir’den Kadın Vurgusu: “Malatya Kadını Güçlendikçe Türkiye Güçlenir”
Fedakârlık Hiçe Sayıldı: Akçadağ Odası’nda Skandal Yönetim
TSO’da Tek Kişilik Yönetim: Sadıkoğlu Çalışıyor, Diğerleri Nerede?
İş İnsanı Mustafa Kılınç’tan 8 Mart Mesajı: Deprem Bölgesindeki Kadınların Mücadelesi Takdire Şayan
Kernek Mahallesi’nde Şüpheli Ölüm: Yaşlı Adam Evinde Hayatını Kaybetmiş Halde Bulundu
HİMYAÇ Başkanı Budan’dan 8 Mart Çağrısı: “Kadınlar Güvende Yaşamak İstiyor
Başkan Hasan Ulutaş Sahurda Gençlerle Buluştu: Akçadağ’ın Geleceği Konuşuldu
Malatya’da Zehir Tacirlerine Darbe: 5 Şüpheli Gözaltında
Afetlere Hazırlık Güçleniyor: YAKUT Ekibine AFAD Eğitimi
Kadınlar Günü’nde Duygulandıran Ziyaret: Şehit Yarbay Songül Yakut’un Annesi Yalnız Bırakılmadı
Büyükşehir’in Düzenlediği Voleybol Ligi’nde Kupayı Millî Eğitim Müdürlüğü Kaldırdı
Malatyalılar İlahi Sanatçısı Fadıl Aydın ile Manevi Bir Gece Yaşadı
Başkan Er’den Kadınların Gücüne Vurgu
Kadınlar Günü mü, Vicdan Günü mü?
Kadınlar Günü’nde Mesaj: “Kadınların Gücü Toplumun Gücüdür
Gökhan Gök’ten Yeni Seçilen Oda Başkanlarına Tebrik Ziyareti
Vali Seddar Yavuz: “Kadınlarımız Toplumun En Güçlü Teminatıdır”
Malatya’da Narkotik ve Asayiş Operasyonu: Uyuşturucu ve Ruhsatsız Silah Ele Geçirildi
Vali Yavuz: “Kadınlarımız Toplumun En Değerli Gücüdür
Malatya’da Ayrıştırma Tesisi İçin Önemli Adım: Başkan Er Fransız Heyetle Sahada
Başkan Er’den Malatya’nın Geleceğine Yönelik Büyük Yatırım Girişimi
Yavuz Selim Mahallesi’nde Sorunlar Masada: Başkan Geçit’ten Kalıcı Çözüm Sözü
Yeşilyurt’ta Bıçaklı Kavga: 6 Kişi Gözaltında
Ramazan Yardımlarında Fotoğraf Tartışması: Ağbaba Sahada, Diğer Vekiller Nerede?
Kuluncak’ta Ramazan Kültürü Okullarda Anlatılıyor
Bakanlık harekete geçti: ‘İyileştiren Hastane’ tedavi süresini kısaltıyor
Ramazan’ın Bereketi Battalgazi’de Yetim Çocuklarla Paylaşıldı
Kayısı Üreticilerine Uyarı: İlkbahar İlaçlama Dönemi Başladı
Topsöğüt’te Taziye Evi İçin İlk Adım Atıldı
