2021 Yılında Çeşitli Tür Ve Cinste 766 Bin 500 Adet Çiçek Dikildi
Malatya, 22 Şubat 2022 22:14Park Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından 2021 yılı içerisinde 515 bin adet yazlık, 251 bin 500 adet kışlık olmak üzere toplamda 766 bin 500 adet çiçek dikimi gerçekleştirildi.
Park Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından 2021 yılı içerisinde 515 bin adet yazlık, 251 bin 500 adet kışlık olmak üzere toplamda 766 bin 500 adet çiçek dikimi gerçekleştirildi.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Daire Başkanlığı tarafından 2021 yılı içerisinde yoğun bir çalışma temposu sergilenerek Malatya’nın yeşil dokusunun artırılması amacıyla binlerce ağaç dikimi gerçekleştirildi.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Daire Başkanlığı sorumluluk alanları içerisinde bulunan, parklarda, yeşil alanlarda ve refüjlerde 2021 yılı içerisinde yapılan çalışmalarda mevsimlik çiçek dikimi çalışmaları kapsamında 56 bölgede, yazlık ve kışlık olmak üzere 2 dönemde dikim yapıldı. Dikim yapılan alanlarda 515 bin adet yazlık, 251 bin 500 adet kışlık olmak üzere toplam 766 bin 500 adet çiçek dikimi gerçekleştirildi.
Parklarda yenileme çalışmaları yapılıyor
Malatya’nın yeşil dokusunu artırmanın yanında tahrip olmuş, yeşil dokusu bozulmuş olan park ve yeşil alanlarda da bakım ve onarımlar yapılarak vatandaşların hizmetine sunan Büyükşehir Belediyesi, Park Bahçeler Daire Başkanlığının sorumluluk sahasında yer alan alanlarda mevsim şartlarına göre 2021 yılı içerisinde çim bakım çalışmalarını da gerçekleştirdi.
Park Bahçeler Dairesi tarafından yapılan çalışmalar kapsamında ilçelerde ve il genelinde 12 park ve meydanda, 15 kavşak ve refüjde toplamda 102 bin 251 m2 alanda yeni yeşil alan ve düzenleme çalışmaları yapıldı.
Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı tarafından TİGEM’den kiralanan 300 bin m2’lik alanda 50 bin m2’lik kısmında rulo çim üretimi yapılırken, ayrıca alanın geriye kalan kısımlarında yapraklı ağaç, ibreli ağaç, bodur bitki, çalı grubunun dikimi, bakımı ve sulaması gerçekleştiriliyor. 2021 yılı içerisinde 22 bin 100 adet ağaç, çalı ve bodur bitki dikim çalışmaları da yapılarak Malatya’nın yeşil dokusunun artırılması sağlandı.
Proje çalışmaları kapsamında 13 adet park, kavşak ve yeşil alan düzenleme projeleri yapıldı. Ayrıca Orduzu Tabiat Parkı sosyal tesis ve göl çevresinde iyileştirme çalışmalarıyla birlikte kent mobilyaları bakım ve onarım çalışmaları da yapıldı.
Malatya, 22 Şubat 2022 22:14
Yorumlar (0)
Yazın Yapılan Bu Hatalar Kalıcı Görme Kaybına Yol Açabilir!.
Malatya'da Huzur ve Güven Uygulamaları Aralıksız Sürüyor.
Battalgazi'nin Geleceği İçin Sahada: Başkan Taşkın İncelemelerini Sürdürüyor.
Başkan Er'den Kırsal Vurgusu: "Her Mahalleye Eşit Hizmet.
Malatya Tarımına Can Suyu: 80 Bin Dekarlık Alanda Sulama Hamlesi.
Akçadağ'da 3.4 Büyüklüğünde Deprem: Malatya'da Sismik Hareketlilik Sürüyor.
Tohma Mahallesi'nde Anız Yangını Korkuttu.
CHP Malatya'da Yeni Atamalar ve Kayısı Üreticileri İçin Komisyon Kararı.
Türkiye'nin Gururu Filenin Sultanları Bir Kez Daha Şampiyon.
Çocuklara Güvenli Gelecek İçin Polislerden Eğitim Desteği.
Ağbaba: "Yeni Partimiz İçin Bir Nefer Gibi Çalışmaya Hazırız.
Orman Yangınlarına Karşı Herkes Sorumlu: Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar.
Yerinde Dönüşümde Yeni Dönem: Hak Ediş Ödemeleri 34 Gün İçinde Tamamlanacak.
MAŞTİ Otogarı'nda Uyuşturucu Operasyonu: 1 Kilo 769 Gram Metamfetamin Ele Geçirildi.
Battalgazi’de Yaz Akşamları Kültür ve Eğlenceyle Renkleniyor
Malatya Akçadağ'da 3.3 Büyüklüğünde Deprem.
Omuz Yırtıklarında Erken Tanı ve Tedavi Önemli.
MESOB Başkanı Keskin Yangın Felaketinin Ardından Esnafı Ziyaret Etti.
Ağbaba Sert Konuştu: "Sosyal Konut Dediler, Vatandaşa 4 Milyon Lira Borç Çıkardılar.
Malatya'yı Başarıyla Temsil Edip Gururumuz Oldular
Şampiyonluk Mücadelesi Nefes Kesti: Minikler Tekvandoda Hünerlerini Sergiledi
Yüzüncü Yıl Kent Parkı'nda Gönül Buluşması: Başkan Er Vatandaşları Dinledi.
Samanköy'de Ulaşımı Rahatlatacak 7 Kilometrelik Yol Çalışması Sona Erdi.
Malatya İçin Kritik Zirve: Uluslararası Finans Kuruluşlarından Güç Birliği.
Malatya TSO, Zorlu Süreçlere Rağmen Eğitime Ara Vermedi.
HEKİMHAN'DA TRAFİK KAZASINA HIZLI MÜDAHALE.
Malatya'da Huzur 44 Uygulaması: 2 Bin 633 Kişi ve 730 Araç Denetlendi.
Yeşilyurt'ta İki Kamyonet Çarpıştı: 8 Kişi Yaralandı.
Battalgazi'de Park Halindeki Araca Kurşunlama: 2 Şüpheli Yakalandı, 1 Kişi Tutuklandı.
Bakan Kurum: "Malatya İçin Gösterdiğiniz Birlik ve Gayret Takdire Şayan.
Malatya'da Yasa Dışı Bahis Operasyonu: 2 Milyar 871 Milyon TL'lik İşlem Hacmi Tespit Edildi, 16 Tutuklama.
Malatya’da Siyasi Hareket Büyüyor! 826 Kişiyle Başladı, Üye Sayısı Binleri Aştı.
TİMBİR Malatya Temsilcisi Yılmaz: "Bilgi Kirliliğine Karşı Mücadelemiz Sürecek.
24 Temmuz Bir Kutlama Değil, Basın Özgürlüğü İçin Verilen Mücadelenin Adıdır.
Malatya Alarmı! Uzman İsim 6.8 Büyüklüğünde Deprem Riskine Dikkat Çekti.
Burhan Kılıç'tan Basın Vurgusu: "Gazetecilerin Yanında Olmak Hepimizin Görevidir.
Yeşilyurt’a Dev Yaşam Projesi: Beylerderesi Yaşam Vadisi Yükseliyor.
Vali Yavuz: "Özgür ve Sorumlu Basın, Güçlü Demokrasinin Teminatıdır.
Başkan Taşkın: "Ortak Akılla Battalgazi'yi Geleceğe Taşıyoruz.
