2021 Yılında Çeşitli Tür Ve Cinste 766 Bin 500 Adet Çiçek Dikildi
Malatya, 22 Şubat 2022 08:36Park Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından 2021 yılı içerisinde 515 bin adet yazlık, 251 bin 500 adet kışlık olmak üzere toplamda 766 bin 500 adet çiçek dikimi gerçekleştirildi.
Park Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından 2021 yılı içerisinde 515 bin adet yazlık, 251 bin 500 adet kışlık olmak üzere toplamda 766 bin 500 adet çiçek dikimi gerçekleştirildi.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Daire Başkanlığı tarafından 2021 yılı içerisinde yoğun bir çalışma temposu sergilenerek Malatya’nın yeşil dokusunun artırılması amacıyla binlerce ağaç dikimi gerçekleştirildi.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Daire Başkanlığı sorumluluk alanları içerisinde bulunan, parklarda, yeşil alanlarda ve refüjlerde 2021 yılı içerisinde yapılan çalışmalarda mevsimlik çiçek dikimi çalışmaları kapsamında 56 bölgede, yazlık ve kışlık olmak üzere 2 dönemde dikim yapıldı. Dikim yapılan alanlarda 515 bin adet yazlık, 251 bin 500 adet kışlık olmak üzere toplam 766 bin 500 adet çiçek dikimi gerçekleştirildi.
Parklarda yenileme çalışmaları yapılıyor
Malatya’nın yeşil dokusunu artırmanın yanında tahrip olmuş, yeşil dokusu bozulmuş olan park ve yeşil alanlarda da bakım ve onarımlar yapılarak vatandaşların hizmetine sunan Büyükşehir Belediyesi, Park Bahçeler Daire Başkanlığının sorumluluk sahasında yer alan alanlarda mevsim şartlarına göre 2021 yılı içerisinde çim bakım çalışmalarını da gerçekleştirdi.
Park Bahçeler Dairesi tarafından yapılan çalışmalar kapsamında ilçelerde ve il genelinde 12 park ve meydanda, 15 kavşak ve refüjde toplamda 102 bin 251 m2 alanda yeni yeşil alan ve düzenleme çalışmaları yapıldı.
Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı tarafından TİGEM’den kiralanan 300 bin m2’lik alanda 50 bin m2’lik kısmında rulo çim üretimi yapılırken, ayrıca alanın geriye kalan kısımlarında yapraklı ağaç, ibreli ağaç, bodur bitki, çalı grubunun dikimi, bakımı ve sulaması gerçekleştiriliyor. 2021 yılı içerisinde 22 bin 100 adet ağaç, çalı ve bodur bitki dikim çalışmaları da yapılarak Malatya’nın yeşil dokusunun artırılması sağlandı.
Proje çalışmaları kapsamında 13 adet park, kavşak ve yeşil alan düzenleme projeleri yapıldı. Ayrıca Orduzu Tabiat Parkı sosyal tesis ve göl çevresinde iyileştirme çalışmalarıyla birlikte kent mobilyaları bakım ve onarım çalışmaları da yapıldı.
Malatya, 22 Şubat 2022 08:36
Yorumlar (0)
MALATYA’DA KORKUTAN DEPREM: AKÇADAĞ’DA GECE YARISI SARSINTISI.
AKÇADAĞ HALKI: “EMEĞİ OLAN İŞÇİ, POZU VEREN SİYASETÇİ.
Gençler İçin Dijital Eğitim ve Kariyer Fırsatı.
KURŞUNLU’DA MODERN ALTYAPI HAMLESİ.
TARIM İŞÇİLERİNE KONFORLU YAŞAM: MALATYA’DA YENİ PROJE.
PANKREAS KANSERİNDE UMUT VEREN GELİŞME.
Yeşilyurt’ta Geleceğe Nefes Olanlara Ödül Verildi.
Halk Sağlığını Tehdit Eden Ürünlere Geçit Yok: Battalgazi’de Denetim Operasyonu.
MALATYA GÜCÜ FK’DAN PLAY-OFF’A FIRTINA GİBİ BAŞLANGIÇ.
Malatya-Elazığ Karayolunda Korkutan Kaza.
BATTALGAZİ’DE “KONFERANS” DEĞİL “KONFERANAS” SKANDALI.
AKÇADAĞ’DA FABRİKA KRİZİ: YILLARCA NEDEN SESSİZ KALINDI?
Kuyuönü’nde Yağmur Çilesi: Vatandaşlar İsyanda.
Tarih, Spor ve Kültür Aynı Parkurda Buluşuyor.
SELÇUKLU MAHALLESİ’NDE EV YANGINI: MADDİ HASAR MEYDANA GELDİ.
BAŞKAN HASAN ULUTAŞ: ‘ÜRETİCİNİN EMEĞİNE SAHİP ÇIKIYORUZ.
BATTALGAZİ’DE OTOMOBİL İLE MOTOSİKLET ÇARPIŞTI: 1 YARALI.
Battalgazi Belediyespor’dan Taraftarını Sevindiren Yarı Final Zaferi.
Emre Gönültaş Talihsiz Kaza Sonrası Hastaneye Kaldırıldı.
İş Yaşamının Başarılı Kadınları Bu Kez Sanat İçin Sahnedeydi.
Vücut Yağı Düşman Değil: Sağlıklı Bir Yaşam İçin Hayati Görevler Üstleniyor.
MAŞTİ’de Zehir Operasyonu: 28 Bin 630 Sentetik Hap Ele Geçirildi.
ARSLANTEPE YARI MARATONU İÇİN MALATYA’DA GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ.
5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Doğa İçin Ortak Çağrı.
Büyükşehir’den Vatandaşlara Güvenli ve Konforlu Yol Hizmeti.
Sorumluluklarının Farkında Olan, Mutlu ve Başarılı Çocuk Yetiştirmek İçin (1)
Başkan Sadıkoğlu: Üretim ve Ticaret İçin Finans Şart.
Yeşilyurt Belediyesi Taziye Evi Projelerine Bir Yenisini Daha Ekliyor.
TCDD Güzergâhında İlaçlama Yapılacak: Bölge Halkına Önemli Uyarı.
Geleceğe Nefes Olan Festival Battalgazi’de Başlıyor.
Afrika’dan Geldi, Bağlamayla Anadolu Kültürünü Tanıdı.
KERNEK’TE NEFES KESEN KURTARMA: MAHSUR KALAN KEDİ 2 SAATTE KURTARILDI.
Malatya’da Bilgi, Emek ve Sanat Aynı Şenlikte Buluştu.
Akçadağ’da “Hibe” Krizi: Esnafın Binası Başka Kuruma mı Devrediliyor?
Doğanşehir Küllerinden Doğuyor: Yeni Dönemin Temelleri Atılıyor.
Kalıcı Makyajda Doğal Görünümlü Kaşlara Talep Artıyor.
Battalgazi Belediyespor Taraftarı Yarı Final İçin Tek Yürek.
Sosyal Belediyecilik Örneği: Malatya’da İhtiyaç Sahiplerine Yemek Yardımı.
Devlet Protokolü Gaziantep’te Malatyalılarla Buluştu.
