“20 Yıldır Siyaset Yapmak Hele de Kadın Olarak Çok Zor”
Siyaset, 23 Eylul 2020 19:45AKP MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Türkiye’nin artık dünyanın gündemini belirleyen bir ülke olduğunu ifade ederek, “Biz, emin adımlarla çalışmalarımıza, yolumuza devam edeceğiz” dedi.
AKP MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Türkiye’nin artık dünyanın gündemini belirleyen bir ülke olduğunu ifade ederek, “Biz, emin adımlarla çalışmalarımıza, yolumuza devam edeceğiz” dedi.
Çalık, TÜGVA Malatya İl Temsilciliği’nde bir araya geldiği gençlerle söyleşi gerçekleştirdi. Milletvekili Çalık, 20 yıldır siyaset yaptığını ifade ederek, “Bu siyaseti yaparken Rabbim bana doğru zamanda, doğru yerde, doğru insanla olmayı nasip etti. Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderle beraber yürümeyi nasip etti. Bu benim için çok büyük bir gurur” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkenin lideri olmasının yanı sıra bazen bir ağabey, baba duygularını hissettirdiğini dile getiren Çalık, bütün vatandaşlarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı koruyan ve kollayan olarak gördüğünü belirtti.
“18 yıldır kesintisiz MKYK’da olan iki kişiden biriyim”
Çalık, 18 yıldır kesintisiz olarak AKP’de MKYK üyesi olduğunu anımsatarak, “Onun millete aşkı, milletinde ona olan aşkı ve bizimde onunla birlikte siyaset yaptığımız dönem bizim için lütuf olarak kabul edeceğim bir dönem. Allah bize, Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderle siyaset yapmayı nasip etti. Partinin kurulduğundan beri ben Cumhurbaşkanımla birlikte genel merkezde partinin en üst yönetim organında yaklaşık 18 yıldır kesintisiz Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesiyim. Görev yaparken 2007 yılında ilk kez milletvekili oldum. Milletvekili olmadan MKYK üyesi olan ender insanlardan biriyim. 18 yıldır kesintisiz MKYK’da olan iki kişiden biriyim. Cumhurbaşkanım, Cumhurbaşkanı olmak için MKYK’dan gitti ama Hayati Yazıcı ve ben devam ettik. Ömrümüzün en genç, en güzel ve en verimli dönemlerinde böyle bir liderle beraber çalışarak geçirmemizi Rabbim nasip eyledi. Cumhurbaşkanımıza da şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.
“AK Parti ile beraber bizde büyüdük”
Siyaset yapmanın çok zor olduğuna değinen Çalık, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Ama bununla birlikte yaptığını, ürettiğini, ülkenin ve milletinin geliştiğini görmek çok büyük bir onur. Yapılan işlerde küçücükte olsa payının olduğunu hissetmek çok büyük bir mutluluk. 20 yıllık bir siyaset ve 5 dönem milletvekilliği yaptım. 20 yıldır siyaset yapmak hele de bir kadın olarak yapmak çok zor. MKYK üyesi olduğumda en genç üyesiydim, şimdi neredeyse büyükleri arasındayım. Dolayısıyla partiyle beraber bizde büyüdük.”
“Elhamdülillah liderimle gurur duyuyorum”
“Dünümüzü bilemezsek, bugünümüzü göremeyiz, yarınımızı da inşa edemeyiz” diyen Çalık, “Geçmişlerimizden dersler almamız ve geleceğimizi de ona göre inşa etmemiz lazım. 2002 Türkiye’sinin fotoğrafını hepiniz dinliyorsunuz. Sağlığı, eğitimi yolları, havaalanlarını, teknolojiyi internetten görüyorsunuz. 2000 yılında Mısır’dan başlayıp Kudüs, Lübnan, Ürdün olmak üzere Ortadoğu turu yaptık. Mescid-i Aksa’da ibadet yapma imkanı bulduk. Gazze’ye ve Filistin’e gittik. Allah’a hamdolsun o gün Gazze’de olmak benim için çok büyük bir onurdu. Gazze’yi orada hissetmiş olmak çok önemliydi. Gittiğimiz ülkelerde ‘Türkiye’den geliyoruz’ dediğimizde neresi diye birbirlerine bakıyorlardı. Sonrasında Allah nasip etti ve birçok ülkeye gittim. Elhamdülillah liderimle gurur duyuyorum, şimdi ‘Türkiye’ deyince hiç kimse ‘Orası neresi?’ diye sormuyor. Herkes çok net biliyor. Bazen bazıları dua ediyor. Tunus’a gittik ve orada gençler bizi ‘Recep Tayyip Erdoğan’ diyerek karşıladı” diye konuştu. Milletvekili Çalık, Türkiye’nin artık dünyanın gündemini belirleyen bir ülke olduğunu ifade ederek, “Biz, Türkiye’nin bu gelişimini canlı yaşadık. Bu gelişim esnasında eğitimden sağlığa, ulaşımdan tarım ve hayvancılığa kadar her alanda çok önemli yatırımlar yaptık. Çok iş yaptık” dedi.
“Moody’s’in yapmış olduğu tek kelimeyle işgüzarlıktır”
Türkiye’nin pandemi sürecinde de büyümesini sürdürdüğüne dikkat çeken Çalık, “Yapılmak istenen darbelere karşı büyümemizi sürdürdük. Moody’s’in Türkiye’nin kredi notunu düşürüyor. Sen kendi seviyeni aşağıya çektiğinin farkında mısın? Kredi notunun neden düşürüldüğünü bu millet biliyor. Sıkıntılarımızın var olduğunu tabii ki biliyoruz ama kredi notumuzu temelsiz gerekçeler öne sürerek düşüren Moody’s’in yapmış olduğu tek kelimeyle işgüzarlıktır. Biz, emin adımlarla çalışmalarımıza, yolumuza devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.
Siyaset, 23 Eylul 2020 19:45
Yorumlar (0)
İDDİA: MALATYA’DA BAZI MUHTARLAR VE BELEDİYE PERSONELLERİ SAHADA DEĞİL, BANKAMATİKTE Mİ?
Yeşilyurt Belediyesi’nden Melekbaba Gençlerine ÖNEM’li Etkinlik
AK Parti Kadın Kolları Mahalle Başkanları Toplantısına Başkan Taşkın Katıldı
Orduzu Mahallesi’nde Ev Yangını Paniğe Neden Oldu
Ağbaba, Adli Tıp Bölge Başkanlığı’nı Gündeme Taşıdı
Hacı Mehmet Karagözlü Tefsirli Yatılı Hafızlık Akademisinin Temeli Atıldı
Battalgazi Şire Pazarı’nda Silahlı Kavga Paniği: 2 Kişi Yaralandı, Şüpheli Gözaltında
GENÇ GİRİŞİMCİLER NE YAPTI, NE YAPAMADI? SORMAK SUÇ MU?
Akçadağ Belediyesi’nden Öğrencilere Anlamlı Dokunuş
Erken Çocuk Bakımında Alarm: TODAM’dan Türkiye’ye Bütüncül Reform Çağrısı
Yeşilyurt’un Enerji Altyapısı Fırat EDAŞ Yatırımıyla Güçleniyor
HomeSasalı Hatıra Ormanında Fidanlar Toprakla Buluştu
Büyükşehir Personelleri Eğitim Programında Buluştu
Tecrübe ve Vefa: Başkan Taşkın Eski Malatya Muhtarlarını Ağırladı
Deprem Bölgesinde Mücbir Sebep Tartışması: Süre Uzatımı Beklentisi Karşılıksız Kaldı
MALATYA’NIN HAFIZASI CELAL YALVAÇ’A VEFA
Darende’de Şüpheli Ölüm Olayı: 16 Yaşındaki Genç Hayatını Kaybetti
Doğaya Nefes Aldıran Çalışma: Pınarbaşı Göleti’nde Battalgazi Belediyesi İmzası
Başkan Geçit’ten Kültürel Hafızaya Dokunuş: ‘Bir Değer Bir Ömür’ ve ‘Yaşayan Miras’
Yeşilyurt’ta Gençlere Çağrı: Genç Meclis 2026 Dönemi İçin Üye Alımına Başladı
Başkan Er: “Türkiye Kendi Coğrafyasında ve Dünyada Söz Sahibi
Malatya’da Uyuşturucu Operasyonu: Binlerce Hap Ele Geçirildi, 4 Şüpheli Gözaltında
Kaçakçılık Operasyonu: Tarihi Eserler ve Binlerce Kaçak Ürün Ele Geçirildi
Bir Asrın Hafızası Gün Yüzüne Çıktı: MTSO’dan Malatya’ya Kalıcı Bir Eser
Malatya Ekonomisinin Can Damarı Şire Pazarı Tehlikede
Yeşilyurt Belediyesi, Dayanışma Ruhu İçin Kararlı Adım Attı
Battalgazi Çöşnük Mahallesi’nde İş Kazası: 1 İşçi Ağır Yaralandı
Battalgazi’de Kesici Aletli Yaralama: 1 Şüpheli Gözaltında
Malatya’da “Huzur 44” Uygulaması: 13 İlçede Eş Zamanlı Denetim
“Maldia Ortak Akıl İrade Derneği”: Ortak Akıl Nerede, İrade Kimde?
Narkotik Operasyonu: Kokain ve Tarihi Sikkeler Ele Geçirildi – Şüpheli Tutuklandı
Katarakt Ameliyatı Bunama Riskini Azaltabilir...
Menopozda Vücut Tipiniz Değişiyorsa Dikkat: Obezite Sanılan "Lipödem" Tehlikesi
“Vatandaş Soruyor, Başkanlar Cevaplıyor.
MALATYA’DA SPOR TESİSLERİ İÇİN DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI
MALATYA’DA RUHSATSIZ SİLAH OPERASYONU: 2 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA
Ziraat Odaları Seçimleri Neden Yapılmıyor?
Erdoğan Zelyurt: “Kalemimiz millet, sözümüz vicdan Bu masa makam değil, halkın duasıdır”
Vali Seddar Yavuz’un Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası Mesajı
