Uluslararası Yeşilyurt Futbol Turnuvası’ Başladı
Spor, 14 Mart 2022 01:03Yeşilyurt Belediyesinin Ev Sahipliği Yaptığı ‘Uluslararası Yeşilyurt Futbol Turnuvası’ Başladı
“Uluslararası Bir Turnuvaya Ev Sahipliği Yapmanın Mutluluğunu Yaşıyoruz”
Malatya’da eğitim hayatını sürdüren yabancı öğrencilerin katılımıyla 9 farklı ülkeden 14 takımın katıldığı 'Uluslararası Yeşilyurt Futbol Turnuvası’ başladı. Turnuvanın açılışında konuşan Başkan Çınar, birlik, beraberlik ve kardeşlik ortamına katkı sunan uluslararası bir turnuvaya ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.
Yeşilyurt Belediyesi, İnönü Üniversitesi, İnsani Yardım Vakfı Malatya Şubesi, Malatya Uluslararası Misafir Öğrenci Derneği ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün katkılarıyla düzenlenen 'Uluslararası Yeşilyurt Futbol Turnuvası’ açılış törenine; Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, AK Parti İl ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Yeşilyurt Belediye Meclis Üyeleri, Türkiye Futbol Federasyonu Bölge Müdürü Işılay Kebabcıoğlu Çalışkan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebubekir Kayhan, İnsani Yardım Vakfı Malatya Şube Başkanı Ömer Derin, Malatya Uluslararası Misafir Öğrenci Derneği (MİSA) Başkanı Murat Kızluk, Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Hüseyin Söylemez, Yeşilyurt Belediyespor Kulüp Yöneticileri, takım antrenörleri ve futbolcular katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra başlayan Uluslararası Yeşilyurt Futbol Turnuvasına yurt dışından Malatya’ya gelip eğitim hayatını sürdüren dünyanın farklı ülkelerinden yabancı uyruklu öğrencilerden oluşan 14 takım katıldı. 10 gün sürecek olan turnuvanın başlama vuruşunu Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ile protokol üyeleri yaptı.
Uluslararası Yeşilyurt Futbol Turnuvasının sporun birleştirici ve dayanışma ruhunu bir kez daha ön plana çıkartan önemli bir organizasyon olduğunu söyleyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebubekir Kayhan, “ Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının üst seviyede olduğu, sporun tüm birleştirici unsurlarının bir araya topladığı böylesine önemli bir turnuvaya ev sahipliği yapan Yeşilyurt Belediyemize ve katkı sunan herkese teşekkürlerimi sunarken, katılan tüm takımlara başarılar diliyorum.” diye konuştu.
İnsani Yardım Vakfı Malatya Şube Başkanı Ömer Derin ise dünyanın birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğu bir dönemde her yönüyle anlamlı bir turnuvanın Malatya’da yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirip, “ İnsanların ciddi anlamda sıkıntı yaşadığı bir dönemde birlikte olmak için birçok sebep bulabiliriz. Uluslararası Yeşilyurt Futbol Turnuvası da bunun güzel bir örneğidir. Hep birlikte güzel şeyler paylaşabilir ve dünyayı daha yaşanabilir bir hale getirebiliriz. Turnuvaya katılan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ise, dünyanın farklı ülkelerinden Malatya’ya gelen öğrencileri Uluslararası Yeşilyurt Futbol Turnuvasında bir araya getirmekten onur duyduklarını ifade edip, dünyanın ihtiyaç duyduğu birlik, beraberlik ve kardeşlik ortamına güzel bir katkı sunduklarını söyledi.
Turnuvaya katılan tüm futbolculara teşekkür edip, başarılar dileyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Eğitim hayatlarını tarih ve kültür kenti olan Malatya’da sürdüren 9 farklı ülkeden 140’a yakın futbolcu kardeşimizin katıldığı Uluslararası Yeşilyurt Futbol Turnuvası gibi güzel bir organizasyona ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz. Malatya’da ilk kez düzenlenen böylesine geniş çaplı bir organizasyona katılan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Sosyal, kültürel ve sportif hizmetlerde ismini ülke çapında duyuran yerel bir yönetim olarak yine farklı, yine özel, yine bölgemize değer katan farklı bir organizasyonun altına imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bölgenin
en hareketli ve gençlere en fazla yatırım yapan bir belediye olarak, toplumda farkındalık oluşturacak, dayanışma ve kardeşlik ruhuna katkı sunacak güzel bir turnuvaya daha ev sahipliği yapıyoruz. Dünyada son dönemlerde yaşanan çatışmalar ve ülkeler arasında ki gerginlikler nedeniyle yaşanılan sıkıntılı günlerde birliği, beraberliği ve kardeşliği ortaya koyacak, hem ülkemizin hem de kentimiz ve ilçemizin imajına değer katacak anlamlı bir buluşmayı hayata geçirmekten büyük bir onur duymaktayız. 10 gün sürecek olan turnuva sonunda dostluk ve kardeşlik kazanacaktır. Malatya’da ağırlamaktan mutluluk duyduğumuz öğrencilerimiz arasında ki birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının güçlenmesine vesile olan bu turnuvamıza destek veren başta İnönü Üniversitemiz olmak üzere Malatya Uluslararası Misafir Öğrenci Derneğimize, İnsani Yardım Vakfı Malatya Şube Başkanlığımıza, T.F.F. Bölge Müdürlüğümüze, Gençlik ve Spor İl ve İlçe Müdürlüklerimize, A.S.K.F.’ye ve katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum. Turnuvamızın Malatya’mıza ve Yeşilyurt’umuza hâyırlı olmasını temenni ederken, tüm takımlara canı gönülden başarılar diliyorum.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından turnuvaya katılan tüm takımlar ve protokol üyeleri tarafından Türk Bayrağı önünde birlik ve beraberlik pozu verildi.
Açılış töreninden sonra turnuvaya katılan takımlar arasında heyecanlı ve renkli maçlara start verildi.
Spor, 14 Mart 2022 01:03
Yorumlar (0)
Sokak Satıcılarına Şafak Baskını: Çok Sayıda Uyuşturucu Ele Geçirildi
PUSUDA” OYUNU BEĞENİ TOPLADI
MALATYA’ DA GIDA DENETİM ÇALIŞMALARI TÜM HIZIYLA DEVAM ETMEKTEDİR
Geleceğini Planlayan Gençlere Fırsat: Büyükşehir’den Kariyer Günleri Etkinliği
MALATYA’DA 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
YEŞİLYURT BUHARA BULVARI’NDA KAZA: İKİ SÜRÜCÜ YARALANDI
İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğrencileri Destek AFAD Gönüllülüğü Eğitimi Aldı
Yeşilyurt’un Yapı Gücüne Yeni Destek: 70 Milyon TL’lik 2. Beton Santrali Açıldı
Göz kapağı estetiği ameliyatları, sağlıklı ve genç görünüm kazandırıyor
4. 2025’in Finali: Yeşilyurt Belediye Meclisi Aralık Ayı Oturumunu Sürdürdü
GENÇLERLE GELECEK BULUŞMASI: BAŞKAN ER KARİYER GÜNLERİ’NDE
Kütüphane Projesi Tartışma Yarattı: Yıldız’dan Sami Er’e Sert Soru
ÖZALPER MAHALLESİ’NDE TRAFİK KAZASI: İTFAİYE EKİPLERİ HIZLA MÜDAHALE ETTİ
5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü Mesajı
Akçadağ’da Seçim Masalı: İddialara Göre Tarafsızlık Raflarda, Kulisler Sahada!
GÖZ KURULUĞUNA KARŞI DAMLA TEDAVİSİ
Evde Fiziksel Aktiviteyi Artırmanın Yolları: Sadece Yaşlılar İçin Değil, Herkes İçin
YEŞİLYURT BELEDİYESİ ENGELLİLER GÜNÜ’NÜ ÖZEL PROGRAMLARLA KUTLADI
Battalgazi’nin Tarihi Dokusu ‘Bir Kent, Bir Tarih, Bir Kadraj’ Sergisinde Hayat Buldu
Yeşilyurt’ta Çakarlı Araç Operasyonu: Gizli Megafon ve Sesli İkaz Sistemi Ele Geçirildi
BİMYAD Genel Başkanı Selim Apohan’ın Acı Günü: Kardeşi Çetin Apohan Vefat Etti
İTFAİYE PERSONELİYLE BİR ARAYA GELEN BAŞKAN ER:
Et ve Tavuk Birlikleri Denetleniyor mu?
Et 750 TL, Garibanın Sesi Duvarı Aşamadı: Kasaplar Odası Başkanı’na Halktan Sert Tepki
HEKİMLER BİR KEZ DAHA “ARTIK YETER” DİYE SESLENDİ
KİLO VEREMİYORSANIZ SUÇLU İRADENİZ DEĞİL, LİPÖDEM OLABİLİR
YEŞİLYURT BELEDİYE MECLİSİ, ARALIK AYI TOPLANTILARINA BAŞLADI
40 GÜNLÜK BÜTÇE MARATONU SONA ERDİ
Battalgazi Belediyesi’nden 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne Özel Farkındalık Programı
3 Aralık Dünya Engelliler Günü programında konuşan Başkan Er:
BAŞKAN ER: “İKİZCE'DE ÇOK BÜYÜK BİR ALTYAPI ÇALIŞMASI YAPIYORUZ”
KALE’DEKİ SİLAHLI YARALAMA OLAYINDA 6 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
CİNAYET MAMO” YAZILI ARACIN SÜRÜCÜSÜ TESPİT EDİLDİ: EMNİYETTEN NET MESAJ
Akçadağ Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Fatih Şahin’den 3 Aralık Engelliler Günü Mesajı
Tüfenkci: ‘Bu Binalar 10 Yılda Yapılmaz’ Diyenlere Sahada Cevap Veriyoruz
OKUL SPORLARI BOWLING LİSELER ARASI İL BİRİNCİLİĞİNE YOĞUN İLGİ
OKUL SPORLARI VOLEYBOL GENÇ KIZLAR İL BİRİNCİLİĞİ SONA ERDİ
Battalgazi Belediye Meclisi Aralık Dönemini İlk Birleşimle Açtı”
Cizre’de Skandalın Ardından Hesap Zamanı
