Vekilin Biri Şekeri Satıyor, Diğeri Mağazaya Personel Yerleştiriyor
Siyaset, 22 Mart 2022 18:05Ağbaba; “Şeker Marketi De Kendileri İçin Açmışlar”
Kısa süre önce açılan Türk Şeker Fabrika Satış Mağazası’nın sorumluluğunun AKP Akçadağ Gençlik Kolları başkanına verildiği iddia ediliyor.Ağbaba, “Amaç halka şeker satmak değil, gençlik kolları başkanına iş ayarlamakmış” dedi.
ÖZNUR HANIM’IN MARKET SEVDASI BAŞKAYMIŞ
Malatya Şeker Fabrikası arka giriş kapısında kısa süre önce açılışı yapılan Türk Şeker Fabrika Satış Mağazası’nın sorumluluğunun AKP Akçadağ Gençlik Kolları Başkanına verildiği, başkanın açılıştan itibaren satış mağazasında çalıştığı iddia ediliyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Ellerini attıkları her yerde bir çıkar, rant var. Şeker satış mağazasını bile kendilerine istihdam alanı yaratmak için açmışlar.Halka ‘ucuz şeker satma’ söylemiyle reklam yapılarak açılan satış mağazası Öznur Hanım’ın işe yerleştirme aracı olmuş. Binlerce genç işsizlikten kıvranırken,hastane temizliği için bile binlerce genç İŞKUR’a başvuru yaparken, AKP Gençlik Kolları Başkanının AKP referansı ile işe yerleştirilmesi halk için değil kendileri için iktidarda kalmak istediklerinin bir kez daha kanıtıdır” ifadelerini kullandı.
ŞEKERE ‘BATAN GEMİNİN MALI’ MUAMELESİ YAPILIYOR
Türkşeker 50 kiloluk şekerin çuvalını 270 liraya satarken şeker adeta karaborsaya düştü. 50 kiloluk şeker çuvalının fiyatı bazı bölgelerde 600-700 liraya kadar çıktı. Üreticiler, şeker tedarikinde yaşadıkları sorun sebebiyle üretim yapamıyor. Fiyatın düşük kalmasından dolayı Türkşeker’e yoğun bir talep bulunurken, Türkşeker sadece anlaşmalı marketlere şeker satışı yapıyor, piyasaya şeker vermiyor.CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Şeker Fabrikalarına ‘batan geminin malı’ muamelesi yapılıyor.Bir süre sonra ‘fabrikalar zarar ediyor’ denilerek, kalan fabrikaların da özelleştirmesi gündeme getirilecek.Malatya’da onlarca aynı nitelikte iş yapan toptancı varken, TÜRKŞEKER Tarım AŞ’nin AKP Milletvekilinin şirketine dağıtım işi vermesi bile başlı başına skandaldır. Bu konunun çok normalmiş gibi anlatılması ise bu işin bilerek ve istenerek yapıldığının kanıtıdır.AKP vekillerinden biri şeker satıyor, diğeri fabrika satış mağazasını kendi işyeri gibi kullanıyor.Esnaf, imalatçı, toptancı şeker bulamazken, halk daha pahalıya şeker alırken bu işin sorumluluğu şeker dağıtımı yapan vekil ile fabrikayı çiftlik gibi gören AKP’li siyasilerindir”dedi.
Siyaset, 22 Mart 2022 18:05
Yorumlar (0)
Malatya Büyükşehir Belediyesi Kış Tedbirlerini Aldı
Battalgazi Belediyesi’nden Kar Yağışına Karşı Yoğun Mesai
Yeşilyurt Belediyesi’nin Geleneksel 3 Bant Bilardo Turnuvası Büyük İlgiyle Tamamlandı
Yeşilyurt’ta Kış Seferberliği: Ekipler Karla Mücadelede Teyakkuzda
Malatya’da Kar Felaketi Değil, İhmal Tablosu! YILDIZ Sert Konuştu
Akaryakıt Kaçakçılığı İle Mücadele Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi
Bağımlılık İle Mücadele İl Koordinasyon Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi
Kadın Kolları Yıl Sonunu Değerlendirdi: Kamuoyu Çalışmaları Merak Ediyor
Karla Mücadelede Akçadağ’da Gece Gündüz Seferberlik
Estetik Değil Sağlık Meselesi: Kalıcı Makyajda Cansu Durkun’dan Çarpıcı 5 Kural
2'nci EBDO Kongresi İçin Denizli'de Ortak Adım
TanUrla'da Yaşam Bahar Aylarında Başlayacak
Yeni Yıla Girerken Soframız Bize Ne Söylüyor?
ANTALYA’DA HASTA VE YAKINLARINA YÖNELİK ANLAMLI EĞİTİM PROGRAMI
MALATYA BÜYÜKŞEHİR KIŞA HAZIR: KARLA MÜCADELE EKİPLERİ SAHADA
BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN YOĞUN KAR MESAİSİ
Yılbaşı Öncesi Sahte ve Kaçak Alkole Geçit Yok: Denetimler Sıklaştırıldı
SEÇİM YAKLAŞTI, ODALAR KONUŞMAYA BAŞLADI: PEKİ BUGÜNE KADAR NEREDEYDİNİZ?
Babacan: “Şiddetin Değil, Hukukun Egemen Olduğu Bir Türkiye”
Malatya’da DEAŞ Operasyonu: 3 Şüpheli Tutuklandı
Battalgazi’de Feci Kaza: Direğe Çarpan Otomobilde 1 Kişi Hayatını Kaybetti
DEAŞ’a Darbe: Malatya’da Ortak Operasyonla 1 Kişi Yakalandı
Vali Seddar Yavuz’un Mehmet Akif Ersoy’u Anma Mesajı
Hasat Sergisi Sanat Tutkunlarından Yoğun İlgi Gördü
Tecde’ye Büyük Yatırım: Spor Kompleksi’nin Temeli Atıldı
Sadıkoğlu ile Torunoğlu’ndan Ortak Vizyon ve İş Birliği Vurgusu
Başkan Taşkın’dan Mahalle Ziyareti: Çolaklı’da Talepler Dinlendi
Merkez Çarşı ile Malatya Yeniden Ayağa Kalkıyor
Yeşilyurt’ta Sosyal Belediyecilik Hamlesi: İlk Taziye Evi Çilesiz’de Açıldı
Malatya’da Ağır Vasıtalara Yakın Takip: Kural İhlallerine Anında Müdahale
AKÇADAĞ SULTANSUYU’NDA İHMALLER ZİNCİRİ CAN ALIYOR
MAKAS DERTLİ, CÜZDAN CAN ÇEKİŞİYOR
Yıldız: “İsmet İnönü, Halkına ve Demokrasiye İnanan Bir Devlet Adamıydı”
“Yeşilyurt Eyvan Geceleri Kültür ve Eğlenceyi Buluşturdu
Başkan Taşkın’dan Muhtarlarla Ortak Akıl Buluşması
Doğru beslenme, MS’li bireylerin yaşam kalitesini yükseltebilir
Vali Seddar Yavuz’un Regaip Kandili Mesajı
Vali Seddar Yavuz’un İsmet İnönü’nün Vefat Yıl Dönümü Mesajı
Battalgazi’de Kültür Yolculuğu: Asırlık Hikâyeleriyle Malatya Türküleri
