Tiyatrocular Medya Bağımlılığına Dikkat Çektiler
Kültür Sanat, 21 Ekim 2020 00:21Malatya Kent Konseyi Sanatsal Faaliyetler Çalışma Grubu ve TheaTron Sahne Tiyatro Topluluğu iş birliğinde düzenlenen tiyatro gösterimleri tiyatro severlerle ile buluşmaya devam ediyor.
Malatya Kent Konseyi Sanatsal Faaliyetler Çalışma Grubu ve TheaTron Sahne Tiyatro Topluluğu iş birliğinde düzenlenen tiyatro gösterimleri tiyatro severlerle ile buluşmaya devam ediyor.
Pandemi döneminde Malatya da ilk defa sosyal medya üzerinden canlı olarak yayınlanan “Orta Oyun Muhaveresi” oyunundan sonra günümüzün hastalığı olarak kabul edilen medya bağımlılığına dikkat çekmek amacıyla “Tekno Acil” isimli tek perdelik bir tiyatro gösterisi düzenledi. Sümer Park Açık Hava Tiyatro Sahnesinde düzenlenen tiyatro gösterimine Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan, Malatya Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu Temsilcisi Naile Altuntaş, TheaTron Sahne Tiyatro Topluluğu Koordinatörü Ömer Faruk Acun ve tiyatro severler katıldı.
Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan, Pandemi döneminde yapılan çalışmalarda sosyal mesafe, maske ve hijyen konularına çok dikkat ederek çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek, “Hayat pandemiye rağmen devam ediyor ve hayatımızın en önemli parçalarından bir tanesi de sanat. Pandemi döneminde alacağımız tedbirler ile beraber sanatsal faaliyetlerimize devam edeceğiz” dedi. Artan, “Hayatımıza sonradan giren şeylerin hayatımızı esir almasına izin vermeyelim. Bunlardan bir tanesi de teknoloji bağımlılığıdır. Teknolojiden faydalanacağız ve gerekliliğini yerine getireceğiz ve bağımlı olmayacağız. Bugün ki tiyatro gösterimizin de konusu teknoloji bağımlılığı olacak. Bizlere bu çalışmayı hazırlayıp sunan TheaTron Sahne Tiyatro Topluluğu ekibine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
TheaTron Sahne Tiyatro Topluluğu Koordinatörü Ömer Faruk Acun, Malatya Kent Konseyi Sanatsal Faaliyetler Çalışma Grubu ve TheaTron Sahne olarak pandemi döneminde sosyal medya üzerinden tiyatro gösterisi sunduklarını söyleyerek, yine pandemi döneminde tiyatro severlerin seyircili olarak katıldığı ilk tiyatro oyununu sahneleyeceklerini belirtti. Acun, “Pandemi sosyal medya açısından hayatımıza pek çok şey kattı. Fakat sosyal medya hakkında doğru bildiğimiz yanlışlarımız olmakla beraber sosyal medya bağımlılığı ortaya çıkmakta. Bugün oynayacağımız oyunda sosyal medyaya bağımlılığı işledik. Çalışmalarımızda bizlere destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a ve Kent Konseyi Genel Sekreterliğine teşekkür ediyorum”
dedi. Tiyatro gösterimi esnasında oyuncular, gençlerin sosyal medya bağımlılıklarından ortaya çıkan sosyalleşememe sorunlarına, ebeveynlerin de iletişim kuramama problemlerine dikkat çektiler. Tiyatro gösterimi sonunda katılımcılar, sahnelenen oyunun konusunun çok önemli ve yararlı olduğunu ifade ederek, gösterimden dolayı Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliğine ve TheaTron Sahne Tiyatro Topluluğu’na teşekkür ettiler.
Kültür Sanat, 21 Ekim 2020 00:21
Yorumlar (0)
Malatya 1. Amatör Küme Play-Off’ta Kritik 3. Hafta Maçları Pazar Günü Oynanacak.
Gençlere Yönelik Farkındalık Kampına Başkan Er’den Destek
Başkan Er, Kuzey Çevre Yolundaki Son Durumu Değerlendirdi.
Kadın Emeğine Büyükşehir’den Tam Destek.
Afrika’da Kurban Bereketi: Kardeşlerini Unutma Derneği Hazırlıklara Başladı.
Malatya’da Narkotik Suçlarla Mücadele Bölge Toplantısı Öncesi Önemli Ziyaret.
MASKİ’den Kırsala Güçlü Dokunuş: Yaylacık’a 6.500 Metre Altyapı.
Malatya’da Kurumlar Arası Futbol Coşkusu Sona Erdi.
Battalgazi’de Büyük Hizmet: Yaşlı Vatandaşlara Okuma Yazma Kursu.
Malatya Büyükşehir Belediyesi İlaçlama Çalışmalarına Start Verdi.
Malatya’da Kontrolden Çıkan Araç İstinat Duvarında Asılı Kaldı.
Arapgir Karayolu’nda Tır Faciası: 80 Küçükbaş Hayvan Telef Oldu.
Yeşilyurtspor’dan Play-Off’ta Muhteşem Zafer: 3-1.
Uyku Apnesı̇ Yaşam Kalı̇tenı̇zı̇ Etkı̇lemesı̇n!
Başkan Özcan: “23 Nisan, Millet İradesinin ve Çocuklarımızın Bayramıdır.
İZDO YENİ YÖNETİM KURULUNDA YOL HARİTASI ÇİZİLDİ.
Güvenli Kentlerin Anahtarı: Kentsel Dönüşüm ve Zemin Gerçeği.
Başkan Er, Çocukların Çevre Hayaline Ortak Oldu.
Malatya Büyükşehir’de 23 Nisan Coşkusu: Başkanlık Makamında Ece Sayar Var.
TBMM’den Tarihi Karar: Doğum İzni 24 Haftaya Çıktı, 15 Yaş Altına Sosyal Medya Yasağı.
Keskin’den Dikkat Çeken 23 Nisan Mesajı: “Ekranlardaki Mafya İçerikleri Tehlike Saçıyor
Başkan Geçit: “Milli Egemenlik Ruhunu Sonsuza Dek Yaşatacağız.
6. DİJİTAL ECZACILIK ZİRVESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
Başkan Taşkın Müjdeyi Verdi: Akpınar Çarşısı Hafta Başına Kadar Açılıyor.
Ağbaba’dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı.
Başkan Er’den 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlaması.
Gümüşlü Mahallesi’ne 1.500 Metrelik Yeni İçme Suyu Hattı.
Malatya Büyükşehir Belediyespor Ampute Takımı Yarı Finalde!.
Akçadağ’a Modern Belediye Hizmet Binası Geliyor: İhale Tamamlandı, Çalışmalar Başlıyor.
10 Kişinin Hayatını Kaybettiği Katliam Soruşturmasında Yeni Gelişme: Anne Malatya’da Tutuklandı.
Malatya Siyasetinde Anahtar Partisi Çıkmazı: Gürültü Var, İcraat Yok.
Battalgazi’de Yeni İmar Yolu ile Modern Ulaşım Adımı.
Yanlış Beslenme Beyni Yaşlandırıyor.
Akçadağ’da Kıraathane Kavgası: Silah ve Bıçaklar Konuştu, 2 Yaralı.
Akçadağ’da Kadın Kolları Tartışması: Siyasette Kadınlar Neden Görünmüyor?
Battalgazi Belediyespor’dan Taraftara Gurur Veren Sonuç.
Vali Yavuz: Malatya’nın Gurur Gününü Hep Birlikte Kutluyoruz.
Genç Yetenekler Malatya’da Bir Bir Ortaya Çıkıyor
Melekbaba Mahallesi’nde Ev Yangını: 3 Kişi Dumandan Etkilendi.
