Yeşilyurt Belediyesi Semt Pazarında ki ‘Ramazan Ayı Etkinlikleri’ Büyük İlgi Görüyor
Kültür Sanat, 12 Nisan 2022 17:26“Ramazan Akşamları Yeşilyurt’ta Bir Başka Güzel”
Yeşilyurt Belediyesi, Yeşilyurt Kent Konseyi ve Yeşil Spor Komplekslerinin işbirliğiyle 8 Nisan’da başlayıp 1 Mayıs’a kadar devam edecek olan Ramazan Ayı Etkinliklerine 7’den 70’e tüm vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor.
Çilesiz Mahallesinde hizmete sunulan Yeşilyurt Belediyesi Semt Pazarı, Ramazan Akşamlarında vatandaşların en fazla ilgi gösterdiği merkez haline dönüştü.
Ramazan Ayının manevi atmosferinin tam manasıyla yaşanması, birlik, beraberlik ve kardeşlik ortamının daha da güçlendirilmesi amacıyla Yeşilyurt Belediyesi Semt Pazarında iftar sonrasında başlayan Ramazan Ayı Etkinlikleri ve kurulan alış veriş çadırlarına 7’den 70’e tüm vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.
Eski Ramazan Ayı geleneklerini yaşatıp, bugünden geleceğe taşımak adına düzenlenen ilahi ve tasavvuf dinletileri, orta oyun gösterileri, kum sanatı gösterileri, sihirbazlık ve Hacivat-Karagöz gösterileri renkli ve keyif dolu anların yaşanmasına neden oluyor.
İllüzyon gösterileri ile yarışmalara büyük ilgi gösterip keyifli anlar yaşayan çocuklar, alan içerisinde kurulan oyun alanlarında gönüllerince eğlenip Ramazan akşamlarının tadını çıkartıyorlar.
Çocuklar bir yandan sosyal ve kültürel etkinlikler içerisinde zamanlarını keyifli bir şekilde geçirirken, büyükler ise Yeşilyurt Belediyesi Semt Pazarı içi ve dışında kurulan alış veriş noktalarından Ramazan ayı alış verişlerini yapıyorlar.
AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya, AK Parti Yeşilyurt Kadın Kolları Başkanı Esin Tanrıverdi, AK Parti Yeşilyurt Gençlik Kolları Başkanı Salih Tav, Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Bursa Darendeliler Dernek Başkanı Ali Bozkurt ile mahalle muhtarları da düzenlenen keyif dolu etkinliklere katılarak vatandaşlarla bir araya geldiler.
Ramazan Ayının manevi atmosferine yakışacak güzel etkinliklere ev sahipliği yaptıklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Ramazan Ayının coşkusu ve heyecanını tüm Yeşilyurt’lularla birlikte doyasıya yaşadıklarını söyledi.
Ramazan Ayı etkinliklerine gösterilen yoğun ilginin kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Başkan Çınar, “ Yeşilyurt Kent Konseyi ve Yeşil Spor Kompleksleriyle ortaklaşa düzenlediğimiz Ramazan Ayı etkinliklerimizde 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızla birlikte iftar sonrasında bir araya gelmenin huzuru, mutluluğu ve güzelliğini yaşıyoruz. Ramazan ayının manevi atmosferinin ilçemizin dört bir tarafında yaşanması için elimizden geleni yapıyoruz. Yeşilyurt Belediyesi Semt Pazarında 8 Nisan’da başlayıp 1 Mayıs’a kadar devam edecek olan Ramazan Ayı etkinliklerimize büyük ilgi gösteren vatandaşlarımızla birlikte sosyal ve kültürel etkinliklerimizi büyük bir coşku ile gerçekleştiriyoruz. Her gün kalabalık artıyor, burası Ramazan akşamlarının en fazla ilgi gören noktası haline dönüştü. Bir yandan eski Ramazan Ayı geleneklerini yaşatmak amacıyla düzenlediğimiz orta oyun gösterilerimiz, ilahi ve tasavvuf dinletilerimiz diğer taraftan kurulan alış veriş noktalarında esnaflarımız ürünlerini vatandaşlarımıza sunuyorlar. Girişimci kadınlarımız evlerinde hazırladıkları yöresel yemekleri, eşyaları ve aksesuarları buradaki temiz ve düzenli ortamda satışını yaparak ev bütçelerine katkı sunuyorlar. Ramazan Ayını burada dolu dolu yaşıyoruz. Özellikle çocuklarımızın mutlu olmaları, yüzleri gülmeleri her şeyden değerlidir. Onlar mutlu ise bizler daha çok mutluyuz, her şey onlar içindir. Her ne
yapıyorsak onların bir tebessümünü görebilmek için yapıyoruz. Herkese iyi eğlenceler diliyorum. Tüm hemşehrilerimizi Ramazan ayı boyunca sürecek etkinliklerimize bekliyorum.” şeklinde konuştu.
Sahneye çocuklarla birlikte çıkan AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, “Tüm hemşehrilerimizin mübarek Ramazan Ayını en kalbi duygularımla kutluyorum. Rabbim tüm evlatlarımızı bizlere bağışlasın, bu çocuklarımızın mutluluğunu sağlayan Yeşilyurt Belediye Başkanımıza ve ekiplerine çok teşekkür ediyorum. Cenab-ı Allah bolluk, bereket ve huzur ayı olan Ramazan Ayında birliğimizi, kardeşliğimizi, huzurumuzu ve mutluluğumuzu artırsın inşallah, hep birlikte sağlık içerisinde bayrama kavuştursun. Yoğun ilgi gören Ramazan Ayı etkinliklerinde burada olmaktan, bu atmosferi yaşamaktan ziyadesiyle memnun oldum, çok güzel bir ortam var, ilgi ve katılım çok iyi.” diye konuştu.
İftar sonrası başlayan etkinlikler saat 23.00’a kadar sürüyor.
Kültür Sanat, 12 Nisan 2022 17:26
Yorumlar (0)
Boğaziçi Üniversitesi Küresel Bir Projeye İmza Atıyor
Aranan Şahıslara Şafak Operasyonu: Çok Sayıda Gözaltı
Radyasyon Onkolojisinde Farkındalık Seferberliği: Üç Büyük İlde Etkinlikler Düzenlendi
Yeşilyurt’ta Söz Verilen Yatırımlar Teker Teker Hayata Geçiyor
Büyükşehir Belediyesinden Malatya’ya 2,5 milyarlık spor tesisi
Şehir İçinde Seyreden Beton Mikserleri Vatandaşın Kâbusu Oldu
Büyükşehir Meclisi Kasım Ayı 5. Birleşiminde Gündem Maddeleri Görüşüldü
MOTAŞ’a Yeni Şoför Alımı: Başvurular İstihdam Merkezi Üzerinden Başladı
Palladium Ataşehir'den Şehir Stresine Çözüm: AVM'de Wellness Dönemi
Musluktan Akan Su, Göründüğü Kadar Temiz Olmayabilir!
Estetikte Yeni Trend; Yapay Yüzler Dönemi Bitiyor
Erkunt Traktör’den Çiftçiye Destek: EURO5 eCapra Motora 5 Yıl Garanti
Başkan Geçit’in Vaadi Gerçekleşti: Meslek Edindirme Akademisi Tamamlandı
Vatandaşın Yanında: Battalgazi Belediyesi 30 Milyon TL’lik Yardımda Bulundu.
AĞBABA ADALET BAKANLIĞI BÜTÇESİNDE KONUŞTU
BAŞKAN ER: “HAFRİYAT ALANI MALATYA’NIN YENİ CAZİBE MERKEZİNE DÖNÜŞECEK”
Ölmeztoprak’tan Saha, Şifa ve Vefa Mesaisi: Muhtarlarla İstişare, Hastanede Umut, Öğretmenler Günü’nde Anlamlı Buluşma”
Akşam Saatlerinde Trafik Kazası: Yaralanmalı ve Maddi Hasarlı Çarpışma
AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Abdurrahman Babacan’dan “Terörsüz Türkiye” Vizyonu: Önemli Açıklamalar
Malatya’da Suç Çetelerine Darbe: Eş Zamanlı Operasyonda Çok Sayıda Gözaltı
GOLDEN GLOBAL MÜŞTERİLERİNE ÇOKLU HESAP YÖNETİMİ İMKANI SUNUYOR
BAŞKAN GEÇİT, “7 BİN 300 ÖĞRENCİYE SIFIR ATIK EĞİTİMİ VERDİK”
BATTALGAZİ’DE 3 BANT BİLARDO TURNUVASI SONA ERDİ
AĞBABA, “MİLLET PERİŞAN SAYIN BAKAN”
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden ağaçlandırma seferberliği
BAŞKAN ER, “ÖĞRETMENLERİMİZ TOPLUMUN YENİDEN İNŞASINDA EN BÜYÜK PAYA SAHİPTİR”
MAGİNDER Dost Meclisi’nin Bu Ayki Konuğu Prof. Dr. Hasan Pekdemir Oldu
KADINA ŞİDDET: TOPLUMUN YÜZÜNE ÇALINAN EN BÜYÜK LEKE
Kalıcı Makyajın Ciltte Etkisi: Farklı Etnik Kökenlerde Nelere Dikkat Etmeli?
Vali Seddar Yavuz’un 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Mesajı
ARGUVAN DOĞALGAZA KAVUŞUYOR
Başkan Sadıkoğlu: “Mücbir Sebep hali devam etmeli”
BAŞKAN GEÇİT, EĞİTİMİN KAHRAMANLARINI UNUTMADI!
BAŞKAN GEÇİT, “ÖĞRETMENLERİMİZİN ÖZVERİ VE GAYRETİ HER TÜRLÜ TAKDİRİN ÜZERİNDEDİR”
ATATÜRK (KIŞLA) VE İNÖNÜ CADDESİ GEÇİCİ OLARAK TRAFİĞE KAPATILACAKTIR
Malatya Büyükşehir Belediyesi Glütensiz Kafeyi hizmete açtı
Geçici Konteyner Kentlerde Tahliye Endişesi: Hak Sahipleri Çözüm Bekliyor
İş İnsanı Mustafa Kılıç’tan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı: “Geleceği İnşa Eden En Kıymetli Emanet Öğretmenlerimizdir”
Muhtar Berkay Pektaş’tan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı: “Emeğin, Sevginin ve Umudun En Güçlü Adı Öğretmenlerdir”
