Büyükşehir İftarda Ve Sahurda Vatandaşları Yalnız Bırakmıyor
Gündem, 21 Nisan 2022 20:10Malatya Büyükşehir Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan ayının gelmesiyle birlikte binlerce vatandaşı aynı anda iftar çadırında bir araya getirirken aynı zamanda 65 yaş üstü engelli, yalnız yaşayan ve yemek yapamayacak durumda olanları da evlerinde ziyaret ederek iftar ve sahur ikramında bulunuyor.
Malatya Büyükşehir Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan ayının gelmesiyle birlikte binlerce vatandaşı aynı anda iftar çadırında bir araya getirirken aynı zamanda 65 yaş üstü engelli, yalnız yaşayan ve yemek yapamayacak durumda olanları da evlerinde ziyaret ederek iftar ve sahur ikramında bulunuyor.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Kapalı Çarşı üstü 15 Temmuz Millet Meydan’ında kurulan iftar çadırı ile binlerce vatandaşa iftar yapma imkânı sunarken aynı zamanda 65 yaş üstü, engelli, yalnız yaşayan ve yemek yapamayacak durumda olan vatandaşların iftarlıklarını ve sahurlularını evlerine servis etmeye devam ediyor.
İftar ve Sahurda vatandaşların yanında olduklarını belirten Malatya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisler (BELSOS) Genel Müdürü Zerrin Palancı, “Ramazan ayının başlamasıyla beraber hem iftar çadırımızda hem de iftar ve sahurda evlere paket olarak yemek servislerimiz devam etmekte. Bu anlamda vatandaşlarımızın yanında olduğumuz belirtmek istiyorum. Hizmetlerimize Ramazan ayının bitimine kadar devam edeceğiz. Toplamda günlük olarak 5 bin ile 5 bin 500 hemşerimize iftarlık ve sahurluk ikramında bunuyoruz. Kapalı Çarşı üzerindeki iftar çadırımızdaki hizmetlerimiz ile 65 yaş üstü vatandaşlarımız ile engelli vatandaşlarımızın evlerine, kapılarına kadar sürdürdüğümüz bu hizmetler Ramazan ayı sonuna kadar devam edecektir” açıklamalarında bulundu.
Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman ihtiyaç sahiplerinin yanında olduklarını belirten Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adem Bedir Ergül ise, “Büyükşehir Belediyesi olarak yılın on iki ayı ihtiyaç sahibi vatandaşlara her türlü yardım yapılmaktadır. Ramazan ayı ile birlikte bu yardımlarımızı artırarak devam ettirmekteyiz. Vahap Küçük Hayır Çarşısı’nda 5 bin 345 aileye gıda ve temizlik ihtiyaçları için destek verildi. Ayrıca Ramazan ayı boyunca BELSOS ile birlikte 65yaş üstü yaşlılarımıza evlerinde iftar ve sahur yemeği ikramında bulunuyoruz. Yalnız yaşayan büyüklerimizin yanında olmak adına sofralarına bir nebze de olsa katkıda bulunuyoruz. Yaklaşık bin yaşlımızın sofrasına misafir olmanın gayreti içerisinde olduk. Yine belediyemiz tarafından verilen sosyal kartlarla Malatya’daki ihtiyaç sahibi kardeşlerimize yaklaşık olarak günlük 12 bin civarında ekmek yardımında bulunuyoruz. Vatandaşlarımızın yanında olmamız için bizlere her türlü imkânı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Gündem, 21 Nisan 2022 20:10
Yorumlar (0)
Darende’de Şüpheli Ölüm Olayı: 16 Yaşındaki Genç Hayatını Kaybetti
Doğaya Nefes Aldıran Çalışma: Pınarbaşı Göleti’nde Battalgazi Belediyesi İmzası
Başkan Geçit’ten Kültürel Hafızaya Dokunuş: ‘Bir Değer Bir Ömür’ ve ‘Yaşayan Miras’
Yeşilyurt’ta Gençlere Çağrı: Genç Meclis 2026 Dönemi İçin Üye Alımına Başladı
Başkan Er: “Türkiye Kendi Coğrafyasında ve Dünyada Söz Sahibi
Malatya’da Uyuşturucu Operasyonu: Binlerce Hap Ele Geçirildi, 4 Şüpheli Gözaltında
Kaçakçılık Operasyonu: Tarihi Eserler ve Binlerce Kaçak Ürün Ele Geçirildi
Bir Asrın Hafızası Gün Yüzüne Çıktı: MTSO’dan Malatya’ya Kalıcı Bir Eser
Malatya Ekonomisinin Can Damarı Şire Pazarı Tehlikede
Yeşilyurt Belediyesi, Dayanışma Ruhu İçin Kararlı Adım Attı
Battalgazi Çöşnük Mahallesi’nde İş Kazası: 1 İşçi Ağır Yaralandı
Battalgazi’de Kesici Aletli Yaralama: 1 Şüpheli Gözaltında
Malatya’da “Huzur 44” Uygulaması: 13 İlçede Eş Zamanlı Denetim
“Maldia Ortak Akıl İrade Derneği”: Ortak Akıl Nerede, İrade Kimde?
Narkotik Operasyonu: Kokain ve Tarihi Sikkeler Ele Geçirildi – Şüpheli Tutuklandı
Katarakt Ameliyatı Bunama Riskini Azaltabilir...
Menopozda Vücut Tipiniz Değişiyorsa Dikkat: Obezite Sanılan "Lipödem" Tehlikesi
“Vatandaş Soruyor, Başkanlar Cevaplıyor.
MALATYA’DA SPOR TESİSLERİ İÇİN DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI
MALATYA’DA RUHSATSIZ SİLAH OPERASYONU: 2 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA
Ziraat Odaları Seçimleri Neden Yapılmıyor?
Erdoğan Zelyurt: “Kalemimiz millet, sözümüz vicdan Bu masa makam değil, halkın duasıdır”
Vali Seddar Yavuz’un Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası Mesajı
Hâyırseverlere Özel Gece: Başkan Geçit “Teşekkür Buluşması”na Ev Sahipliği Yaptı
Birlikten Güç Doğdu: Çocuklar 11 Milyon TL Bağışladı
“24 Saatlik Nöbetler Canları Tüketiyor” – Ağbaba’dan Acı Gerçek
MALATYA’DA “MİLLİ TEKNOLOJİ SERGİSİ” TÖRENLE AÇILDI
Büyükşehir’in “Her Ev Bir Atölye” Projesinde Üretim Devam Ediyor
Karakavak’ta Trafik Kazası Sonrası Kavga: 5 Kişi Yakalandı, Silah Ele Geçirildi
Battalgazi’de Şüpheli Ölüm: İlk İncelemelere Göre Doğal Nedenler
Narkotik Polisi Sahada: Bilgilendirme ve Mücadele Çalışmaları Aralıksız Sürüyor
Wellness, Malatya’da Geleceğin Antrenörlerini Yetiştiriyor
Battalgazi’de Üç Araçlı Zincirleme Kaza: 6 Yaralı
Nice 7 Yıllara: Malatya Megahaber’den Okuyucularına Vefa Mesajı
Aslantaş Gitti, Hesap Soracak Kimse Kalmadı! Darende’nin Parası Nerede, Malatya’nın Tarihi Nerede?
Vali Seddar Yavuz, Güvenlik Güçlerimize Araç Teslim Törenine Katıldı
Bostanbaşı’nda Şantiyede İş Kazası: Bir İşçi Ağır Yaralandı
Yeşilyurt’ta Drift Atan Sürücü Yakalandı, Araç 60 Gün Trafikten Men Edildi
Gençlerin Sesi Battalgazi’de Yükseldi: Gençlik Çalışmaları Değerlendirildi
