ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

Güvenlik Şubeden PANGEA XV Operasyonu

İnterpol Genel Sekreterliği Koordinesinde ülkelerde sahte ve yasadışı tıbbi ürün üreticilerine, dağıtıcılarına ve satışı yapılan web sitelerine yönelik uluslararası birimler arasında işbirliğini artırmak amacıyla Ortak Operasyon... 

01 Temmuz 2022 00:32
Güvenlik Şubeden PANGEA XV Operasyonu

İnterpol Genel Sekreterliği Koordinesinde ülkelerde sahte ve yasadışı tıbbi ürün üreticilerine, dağıtıcılarına ve satışı yapılan web sitelerine yönelik ilaç ve medikal cihazların satın alınması, tıbbi ürünlerin yasadışı ticaretine karşı mücadelede uluslararası birimler arasında işbirliğini artırmak amacıyla PANGEA XV isimli operasyon gerçekleştirildi.

Bu kapsamda ilimiz merkez ilçelerinde bulunan 15 ayrı iş yerinde (eczane ve ıtriyat deposunda) denetim yapıldı. Yapılan denetimlerde 3 iş yerinde toplam 1.711 adet cinsel içerikli ilaç/damla/solüsyon ve medikal ürünün sahte ve usulsüz bir şekilde satışının yapıldığı tespit edildi.

 Konu ile ilgili olarak 3 işyerinin sorumluları hakkında TCK 187 (Kişilerin Hayatını ve Sağlığını Tehlikeye Sokacak Şekilde İlaç Yapma veya Satma) suçundan adli tahkikata başlandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.