DOLAR48,84
EURO55,75
BITCOIN4.126.382
27° MALATYA
reklam reklam reklam
Ekonomi

Boyraz: Malatya İçin Aynı Masada Buluşacağız

Boyraz: “Malatya için birlikte konuşup birlikte planlayacağız.

23 Eylül 2026 32 okunma 2 dk okuma
IMG-20260923-WA0042
IMG-20260923-WA0042
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkan Adayı Mahmut Boyraz, seçim çalışmaları kapsamında Malatya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Serdar Böke ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Görüşmede Malatya ekonomisinin mevcut durumu, iş dünyasının beklentileri ve meslek kuruluşları arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi ele alındı.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın 1 Ekim 2026 tarihinde gerçekleştirilecek seçimleri öncesinde çalışmalarını sürdüren Başkan Adayı Mahmut Boyraz, kentteki meslek kuruluşları ve iş dünyasının temsilcileriyle temaslarını sürdürüyor.

Bu kapsamda Malatya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nı ziyaret eden Boyraz ve beraberindeki ekip, Oda Başkanı Serdar Böke ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Ziyarette, Malatya ekonomisinin mevcut görünümü, işletmelerin karşılaştığı sorunlar, deprem sonrası ekonomik toparlanma süreci ve meslek kuruluşları arasında geliştirilebilecek ortak çalışmalar değerlendirildi.

Boyraz: “Ortak akılla projeler üretmeliyiz”

Ziyarette konuşan MTSO Başkan Adayı Mahmut Boyraz, yaklaşık üç aydır sahada çalışmalar yürüttüklerini belirterek, bu süreç içerisinde Malatya ekonomisine ilişkin kapsamlı değerlendirmeler yaptıklarını ve hazırladıkları projeleri kamuoyuyla paylaşmaya devam ettiklerini ifade etti.

Mali müşavirlerin kent ekonomisinin önemli aktörlerinden biri olduğuna dikkat çeken Boyraz, Ticaret ve Sanayi Odası ile Mali Müşavirler Odası arasında daha güçlü bir iş birliği kurulması gerektiğini söyledi.

Boyraz, “Her işletmenin mutlaka bir mali müşaviri var. Ticaret ve Sanayi Odası ile Mali Müşavirler Odası’nın bir paydaş gibi çalışması, ortak akılla projeler üretmesi lazım” dedi.

Seçilmeleri halinde meslek kuruluşlarıyla istişare içerisinde hareket edeceklerini belirten Boyraz, Malatya’nın ekonomik gelişimine katkı sağlayacak projelerin yalnızca tek bir kurumun bakış açısıyla değil, kentin tüm ekonomik paydaşlarının görüşleri alınarak hazırlanması gerektiğini vurguladı.

Boyraz, “İnşallah bir hafta sonra seçildikten sonra da beraber aynı masa etrafında oturup Malatya için neler yapılabilir, neler yapmamız lazım, bunları birlikte konuşup planlayacağız” ifadelerini kullandı.

Böke: “Önemli olan Malatya’nın menfaati”

Malatya SMMMO Başkanı Serdar Böke ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kent ekonomisinin güçlenmesi açısından meslek kuruluşları arasındaki iletişim ve iş birliğinin önemine dikkat çekti.

Ticaret ve Sanayi Odası’nın Malatya’nın ticari hayatında önemli bir konuma sahip olduğunu belirten Böke, farklı meslek kuruluşlarının ortak paydada buluşmasının kent ekonomisine katkı sunacağını ifade etti.

Böke, “Önemli olan Malatya’nın menfaati, Malatya ticaretinin ve Malatya ekonomisinin menfaatidir. Bu anlamda yola çıkan tüm arkadaşlara başarılar diliyorum. Bizi nezaket göstererek ziyarete gelen Mahmut Boyraz Başkanımıza da başarılar diliyorum” dedi.

Gerçekleştirilen ziyaret, Malatya ekonomisinin geleceğine ilişkin karşılıklı görüş alışverişinin ardından iyi dilek ve teşekkürlerle sona erdi.

Paylaş X Facebook

Yorumlar 0

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır. Hakaret ve reklam içerenler onaylanmaz.

Ekonomi kategorisindeki diğer haberler

Sonraki haber yükleniyor…

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Detaylar için Çerez Politikası.