Malatya’da Tefecilik ve Yağma Operasyonu: 13 Şüpheli Gözaltında.
Malatya’da tefecilik, organ ve doku ticareti ile yağma suçlarına yönelik yürütülen projeli çalışma kapsamında 18 adrese operasyon düzenlendi. Operasyonda 13 şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken, yaklaşık 19 milyon 905 bin TL değerinde senet ile çok sayıda suç unsuru ele geçirildi.
Edinilen bilgilere göre, “Tefecilik, Organ ve Doku Ticareti ve Yağma” suçlarının önlenmesine yönelik sürdürülen projeli çalışma kapsamında şüpheli şahısların faiz karşılığında para verdikleri, karşılığında senet imzalattıkları ve borçların tahsili sırasında tehdit ile cebir kullandıkları yönünde tespitler yapıldı.
Çalışmalar kapsamında ayrıca, ödeme güçlüğü yaşayan bazı şahıslara organ nakli konusunda baskı yapıldığına ilişkin tespitler üzerine soruşturma derinleştirildi.
18 Adrese Eş Zamanlı Operasyon
Soruşturma kapsamında şüphelilere ait 18 adrese operasyon düzenleyen ekipler, gerçekleştirdikleri aramalarda önemli miktarda suç unsuru ele geçirdi.
Aramalarda;
19 milyon 905 bin TL değerinde senet,
Çok sayıda bedeli yazılmamış senet ve satış sözleşmesi,
2 ruhsatsız tabanca,
1 ruhsatsız tüfek,
85 adet fişek,
58 adet çeşitli kesici alet,
36 gram Skunk ele geçirildi.
Operasyon kapsamında hedef konumunda bulunan 13 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı.
Şüphelilerin işlemlerinin, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığından alınan talimatlar doğrultusunda sürdürüldüğü bildirildi.
Malatya Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanmasına yönelik mücadelenin azim ve kararlılıkla devam edeceği vurgulandı.
Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Asayiş kategorisindeki diğer haberler

81 İLDE GIDA GÜVENLİĞİ OPERASYONU: 61 MİLYON TL’LİK ÜRÜN ELE GEÇİRİLDİ.

Havaalanı Yolu 2. Organize Kavşağı’nda Feci Kaza: 2 Ölü, 4 Yaralı.

Malatya’da Kaçakçılık Operasyonu: Binlerce Kaçak Tütün Ürünü Ele Geçiri…

Kale’de Acı Olay: Genç Adam Hayatını Kaybetti.

Battalgazi’de Acı Olay: Bir Kişi Hayatını Kaybetti.



