ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

SİYASETTE OY İSTEMEK KADAR, HESAP VERMEK DE DOĞAL OLMALIDIR!

24 yıldır gençlik kollarından il başkanlığına kadar benim aday olduğum, partimin de uygun gördüğü hemen hemen her kademesinde elimden gelen tüm gayreti sergiledikten sonra, ilmek ilmek ördüğümüz iktidar yürüyüşünde bu dönem de milletvekili adayı olmak için yola çıktım. 

30 Mayıs 2023 17:56
SİYASETTE OY İSTEMEK KADAR, HESAP VERMEK DE DOĞAL OLMALIDIR!

SİYASETTE OY İSTEMEK KADAR, HESAP VERMEK DE DOĞAL OLMALIDIR! 

 

Saygıdeğer parti yöneticilerim, kıymetli dostlarım ve sevgili gençler,  

 

24 yıldır gençlik kollarından il başkanlığına kadar benim aday olduğum, partimin de uygun gördüğü hemen hemen her kademesinde elimden gelen tüm gayreti sergiledikten sonra, ilmek ilmek ördüğümüz iktidar yürüyüşünde bu dönem de milletvekili adayı olmak için yola çıktım.  

 

2022 yılı ortalarından itibaren erken seçim beklentilerinin yükselmesiyle birlikte, ekibimle bir yol haritası çıkarttık ve adaylığımı bireysel bir süreçten ziyade toplumsal karşılığı olan bir sürece dönüştürmeye yönelik adımlar attık. Bu amaçla önce tüm ilçelerimizin ve ilimizin ana kademe, kadın ve gençlik kolları üyeleri ve yöneticileri ile ayrı ayrı istişare toplantıları yaparak her birini sürecin aktif bir parçası yapmaya çalıştım. Sonrasında 11 yıllık il başkanlığı sürecimde hem cenazelerinde hem de doğumlarında, yani acılarında da sevinçlerinde de yanlarında olduğum toplumun her kesiminden muhtarlar, kanaat önderleri ve STK temsilcileri ile odak grup toplantıları yapmaya başladım. Böylece adaylık sürecimi parti içi bir süreçten alıp, Malatya kamuoyunun geneline saymaya ve bu süreci sahiplenmelerini sağlamaya çalıştım. Profesyonel bir sosyal medya ekibi ile çalışmalara başladık. Seçim sürecimiz boyunca kullanacağımız görsel materyalleri ve seçim şarkısını bu süreçte oluşturduk. 

 

Seçim tarihinin ilan edilmesinin ardından, 24 Aralık 2022 tarihinde İl Başkanlığı görevimden istifa ederek aday adaylığımı ilan ettim. Aday adaylığı ilanı öncesinde bu süreci toplumsallaştırma amacıyla gerçekleştirdiğimiz çabaların da etkisiyle, partililerimizin, Malatya’nın merkez ilçelerinin hemen hemen tüm muhtarlarının, geçmişte bizimle çok da yakın olarak anılmayan kanaat önderlerinin ve sivil toplum temsilcilerinin katılımıyla adeta miting havasında bir istifa ve aday adaylığı toplantısı yapmış olduk.   

 

İstifamın ardından, seçime henüz 5 ay gibi uzun bir süre varken, Malatya’da diğer partilerde henüz aday adaylığı süreci bile başlamamışken, bir büro tutarak seçim ofisimi açtım. Bu ofis, günde yaklaşık 300 kişinin ziyaret ettiği bir merkeze dönüştü. Yıllardır neşede ve kederde yanında olduğumuz her kesimden insan tebrik etmeye, nasıl destek olabileceğini sormaya seçim ofisimize gelmeye başlamıştı.  

 

Yaklaşık 1 ay kadar bu şekilde devam ettikten sonra şehrimiz ve bölgemiz için tarifi imkânsız acıları yaşadığımız o geceye geldik. 6 Şubat 2023 saat 04:17’de başlayan ve bugün bile hala devam eden depremler serisi ile şehrimiz ve bölgedeki birçok şehir yıkıldı. Benim de 1 aydır seçim çalışmalarımı yürüttüğüm ofisimin olduğu binadan geriye koca bir enkaz kalmıştı. Kışın en çetin haftasında başımıza gelen deprem felaketinin ardından ilk 10 günü, deprem dolayısıyla elektriği olmayan, elektrik olmadığı için suyu da akmayan bir köyde, eşim ve oğlumla bir arabada geçirdik. Gündüzleri, Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba’nın koordinasyonunda yürüttüğümüz deprem sonrası yardım faaliyetlerine katılıyor, akşam da bu köye geri dönüyordum. Zorlu geçen ilk 10 günün ardından, seçim sürecini bir konteynerde, nispeten iyileşmiş koşullarda devam ettirdim. Lakin tüm bu zorluklara rağmen, adaylık başvurumu teslim etmek için Ankara’ya gitmek dışında, tek bir gün bile Malatya’yı terk etmedim. 

 

Deprem felaketinin ardından her şey değişmişti. Bilindik yöntemlerle seçim kampanyası yapmamız için uygun ortam kalmamıştı. Önce enkaz enkaz, ardından çadır çadır gezmeye başladık. Bize ulaşan vatandaşlarımıza Türkiye’nin dört bir yanında seferber olan belediyelerimiz sayesinde konteyner, çadır, gıda ve kıyafet sağlayabildik. Öyle günler oluyordu ki, bütün gün sahada koşuşturup, akşamları da saatlerce, gün boyu açamadığım telefonlara vakit yettiği ölçüde dönüş yapıyordum. Günde en az 400 çağrı aldığım bir dönemdi.  

 

9 Nisan 2023 tarihinde Malatya 2. sıra milletvekili adaylığım kesinleşti. Aylardır zaten adaymışcasına sürdürdüğümüz çalışmalara hız kesmeden devam ettik. Seçim kampanyamızda bizimle birlikte çalışacak dostlarımızı hangi yörede kim daha etkili olur, kim o yerelde tanınır ve sevilir gibi kriterlerle çeşitli gruplara ayırdık. Her gün gideceğimiz yörenin özelliklerine göre çalışma arkadaşlarımdan, partimizin eski ve yeni yöneticilerinden, çeşitli kesimlerden bizimle birlikte programlara katılmak istediğini belirten kanaat önderlerinden ve gençlerden oluşan kalabalık bir ziyaret heyetleri oluşturduk. Seçim Koordinasyon Merkezi’mizin önerileri doğrultusunda, sabah erken saatlerde başlayan ve gece geç saatlere kadar devam eden programlar hazırladık. Bu programlara da daha önce bahsettiğim her yöre için oluşturduğumuz yerel grupları ve ilçe örgütlerimizin yöneticilerini gittiğimiz bölgeye özel olarak dahil ettik. Bu yöntemle, sadece 9 Nisan’dan sonra,  


Malatya’nın 13 ilçesinin her birini en az 1 kez olmak üzere birçoğunu birden fazla defa ziyaret ettik. 350’den fazla köy ve mahalle ziyareti gerçekleştirdik.  


1000’den fazla çadırı tek tek gezdik, yardımlar götürdük.  


100’ün üzerinde kanaat önderi, özel ziyaret ve ev ziyaretleri gerçekleştirdik.  


700’den fazla muhtarımızı ve 2000’den fazla STK temsilcisi, kanaat önderi ve hemşerimiz ile en az 1 kez telefon görüşmesi yaptım.  


Ramazan ayı boyunca sık sık iftar yemekleri verdim, iftar yemeği vermediğim günlerde de davet edildiğim iftar programlarına katıldım.  


Gezdiğimiz köylerde 2000 haneye yardım kartları ve kolileri dağıttım. 


Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba ile birlikte birçok ortak program gerçekleştirdim. 


Tüm bunları yaparken işin medya ve tanıtım ayağını da boş bırakmadık.  


500.000 Malatyalıya SMS yoluyla ulaştık. 


15 TV, radyo ve YouTube programı ile vatandaşlarımıza seslendim. 


10.000 el ilanı, 20.000 afiş, 150 bez afiş ve reklam totemi kullandık. 


Yaptığımız dijital medya reklamları ile YouTube’da 632.000, Facebook ve Instagram’da toplam 515.000 Twiiter’da 89.000, TikTok’da 50.000 kişiye ulaştık.  


Dijital medya kanallarındaki organik paylaşımlarımızla da yine her birinde yüz binlerce Malatyalıya sesimizi duyurduk.  


Seçim kampanyamızda kullanmak üzere birçok araç giydirmesi yaptık. 


Malatya’nın tüm yerel radyo ve TV kanallarına reklamlar verdik.  


Tüm bu çabalarımızın neticesi olarak oyumuzu bir önceki seçime oranla yaklaşık %30 arttırdık. Lakin bu artış bizim ikinci vekili çıkartmamıza yetmedi. Çok küçük bir oy oranı ile ikinci vekilliği alamadık. Vekil sayımızı arttıramamış olsak da partimizin oy oranını son 20 yılda görülmemiş bir seviyeye çıkartmayı başardık. Yıllardır her seçimde en büyük problemimiz olan, başka partiler barajı aşsın denilerek verilen emanet oyları geri çevirmek için büyük bir çaba harcadık ve sandık günü bu çabanın karşılığını da fazlasıyla aldık. Sadece emanet oyları değil, milletvekili çıkaramayan partilere verilen oyların büyük çoğunluğunu CHP’de birleştirdik. AKP’nin şehirde var olan tek parti hegemonyası darbe aldı ve oyu kurulduğu günden bu yana ilk defa %50’nin altına düştü ve %45 gibi bir oy aldı. MHP bir önceki seçimde %17’lik bir oya sahipken bu seçimde %13’e düştü. Milletvekili çıkaran partiler arasında oyunu arttıran tek parti CHP olmuştur.  


Tüm bunlara rağmen maalesef hem Türkiye genelinde hem de Malatya’da istediğimiz sonuçları alamadığımız bir seçim sürecini daha geride bıraktık. 14 Mayıs seçimlerinde çok az bir oy farkıyla milletvekili seçilemedim. Sonrasındaki iki haftalık süreçte de Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı olması için var gücümüzle mücadele ettik. Bu süre zarfında yaptığımız saha çalışmalarında gördüm ki kaybetmeme benden daha çok üzülen binlerce dostum olmuş. Bu durum benim için bütün unvanlardan daha önemlidir. Hep söylediğim gibi, ben siyaseti bir şey olmak için yapmıyorum. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Malatyalıların emrinde hizmetinde olmaya devam edeceğim. Bütün Malatyalı hemşehrilerimize bir kez daha yürekten teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.