ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ DÜZENLENEN PROGRAMLARLA ANILDI

 

16 Temmuz 2023 16:17
15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ DÜZENLENEN PROGRAMLARLA ANILDI

 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Malatya’da da anma programı düzenlendi. Hain darbe girişiminin 7. yılında şehir merkezinde deprem sonrası devam eden yıkımlar nedeniyle etkinlikler Sümerpar içerisinde yer alan Yöresel Ürünler Pazarının bulunduğu meydanda gerçekleştirildi.

 

Anma etkinliklerine Malatya Valisi Hulusi Şahin, AK Parti Malatya Milletvekilleri Ihsan Koca ve İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, 2. Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Aktuğ, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Av. Umut Yalçın, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Recep Bentli, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Badem, Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutanı Ercan Altın ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, il müdürleri, ilçe kaymakamları, şehit ve gazi dernekleri aileleri ve vatandaşlar katıldı.

 

Sümerpark alanında saat 21’00’de saygı duruşu ve 2.Ordu Komutanlığı'na bağlı Bölge Bando Komutanlığı'nın İstiklal Marşı’nı seslendirmesinin ardından program şehitlerimizin ruhu için okunan Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle devam etti.

 

Kur’an-ı Kerim Tilavetinin ardından protokol konuşmaları gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans yöntemiyle gönderdiği görüntülü mesaj alanda bulunanlar tarafından dinlendi.

 

Yapılan konuşmaların ardından, Mehter Takımının konseri ve akabinde Türkiye genelindeki bütün camilerde saat 00.13’te selalar okundu. 

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.