ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ AĞUSTOS AYI İLK TOPLANTISI YAPILDI

 

09 Ağustos 2023 17:13
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ AĞUSTOS AYI İLK TOPLANTISI YAPILDI

 

 

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisinin Ağustos ayı toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığı’nda 9 Ağustos Çarşamba günü saat 14.00’de Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan imar ve yapılaşmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkan Gürkan, “6 Şubat tarihinde 2 büyük deprem yaşadık. Bu depremlerde 51 bine yakın vatandaşımız vefat etti. Bunları değerlendirirken ibret alma konusunda değerlendirmemiz lazım. Biz genel bir çalışma ve tarama yaptık. Zemin önemli bir durum ama zemine uygun bir yapılaşma çok daha önemlidir. Bundan sonra belediyelerimizin ruhsat vereceği yapı ile ilgili kriterlerin belirlenmesidir. Genel eğilim noktasında meri imar planlarıyla ilgili geçerliliği olduğu ifade ediliyor. Meri imar planlarıyla ilgili Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın ifadesi şudur; ‘Eğer bizden kredi alınacaksa, biz zemin + 4 kat veriyoruz. Eğer kişiler kendi arsalarıyla ilgili yerinde dönüşüm yapacak olurlar ve meri planını geçerli kılacak şekilde bir yapılaşma yapacaklarsa 500 bin TL hibe  + 800 bin liraya kadar olan krediyi veremeyiz’ diyor.  Orta hasarlılarla ilgili Cumhurbaşkanımızın da tamamen hepsinin yıkılması gibi bir değerlendirmesi var ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın da değerlendirmesi bu yönde. Yani orta hasarlı evler de eğer yıktıkları takdirde ağır hasarlı evlerin yıkılması gibi aynı hak sahipliği neyse orta hasarlıların hak sahipliğinin de aynı çerçevede olacağını ifade ettiler. Zaman zaman toplumda bir açıklama yapılmıyor gibi ifadeler oluyor. Biz zamanı ve yeri geldiğinde toplumda uyarı görevimizi yapmamız gerektiği yerde yapıyoruz. Büyükşehir Belediye Meclisi olarak burada alacağımız kararlar çok önemli kararlardır. Hem 13 belediyemizin yapı inşat ruhsatlarına ışık tutacak hem de vereceğimiz ruhsatlarla ilgili kriterlerimiz ne ise o kriterleri net, açık, şeffaf, berrak bir şekilde belirtmemiz gerekir. Herkes kurallara tabi olacak, herkes o kurallara da uymak mecburiyetinde olacak” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündem maddeleri arasında yer alan geçtiğimiz günlerde 2. Ordu Komutanlığı görevinden terfi eden Genel Başkan Gürkan’ın konuşmasının ardından Meclis Gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Kurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak’a Fahri Hemşehrilik Beratı verilmesi yönündeki Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın teklifi de Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından oylanarak kabul edildi.

Gündem maddeleri arasında bulunan bazı maddeler oylanarak karara bağlandı, bazı maddeler bir sonraki toplantıda görüşülmek üzere ertelenirken, Bazı maddeler de ilgili komisyonlara havale edildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı II. Birleşimin ise 11 Ağustos Cuma günü saat 14.00’de yapılmasına karar verildi.

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.