ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

Depremin 6. Ayında “Teşekkürler Türkiye Projesi”

 

09 Ağustos 2023 13:01
Depremin 6. Ayında “Teşekkürler Türkiye Projesi”

 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremde yanımızda olan komşu İlimiz Elazığ’da “Teşekkürler Türkiye Projesi” programı düzenlendi.

Düzenlenen programa Malatya Valisi Hulusi Şahin, Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, bölge ve il müdürleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Program, fotoğraf sergisinin açılmasının ardından, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması, Kuran Tilaveti ve 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenlerin aziz hatıraları için hazırlanan kısa film gösterimiyle devam etti.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları yaptığı konuşmalarda birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman yaptığı konuşmada “Malatya ve Elazığ sosyal olarak, akrabalıklar olarak, hısımlıklar ve ekonomik olarak iç içe geçmişler. Bu depremde bunu canlı olarak yaşadık ve gördük. Dolayısıyla bu iki vilayet, bu iki kardeş şehir birbirine zor zamanlarda kenetlendi ve hamdolsun bugünlere ulaştık.” dedi.

Vali Hulusi Şahin konuşmalarında “Bugün Elazığ meydanında biz bir proje başlatıyoruz. Malatya olarak, Projemiz “Teşekkürler Türkiye Projesi”. Çünkü 6 Şubatta Malatya, depremlerden en fazla etkilenen illerin başında geliyordu ve Türkiye yağmur oldu Malatya'ya yağdı. Biz de 6. ayında artık yaraların kabuk bağladığı bu tarihlerde, bütün Türkiye'ye, bütün illerimize ulaşabildiğimiz kadar ulaşıp onlara bir teşekkür edip, çam sakızı çoban armağanı bizim elimizdeki en kıymetli ürünümüz olan kayısıyı ikram ederek, teşekkürlerimizi sunalım istedik. O yüzden yollara düştük. Bir otobüs hazırladık ve dedik ki 20 ilimizi esas alarak ziyaret edelim ve şükranlarımızı milletimize arz edelim. Ama Elazığ'da başlamamızın özel bir sebebi var. Çünkü Elazığ o karanlık günde, yardım oldu yağdı, o en zor olan zamanımızda Malatya'nın can simidi oldu. Malatya asla yardımı unutmaz. Malatyalılar Elazığlıları asla unutmaz. Çünkü onlar en zor zamanlarında bizimleydiler. Elazığ'da fırınlar ekmek satmadı. Lokantalar yemek satmadı, fırınlar yaptığı ekmeği Malatya'ya gönderdi, lokantalar yaptıkları çorbaları Malatyalı kardeşlerine gönderdiler. O karanlık saatlerde bizim hayat öpücüğümüz, tünelin ucundaki ışığımız olan Elazığ'a, Malatyalıların şükranlarını teşekkürlerini getirdim, sağ olun var olun. Bu felaket, Elazığ Malatya kardeşliğinin en büyük nişanesi olacaktır. Bu felaketten bir rahmet doğacaksa, bu kardeşliğin perçinlenmesi olacaktır. O yüzden de biz teşekkür turumuzu Elazığ'dan başlattık. Çünkü en büyük desteği de en büyük teşekkürü de gerçekten Elazığ hak ediyordu. Kıymetli kardeşlerim, Allah birliğimizi bozmasın. Büyük Türk milletinin bu yüksek vasıflarını kaybettirmesin ve felaketlerle de sınamasın. İyi ve güzel günlerde bir arada olmayı nasip etsin. Ben bu duygu ve düşüncelerle bir kere daha huzurlarınızda Elazığlı kardeşlerimize şükranlarımı sunuyor, hepinize saygılar sunuyorum“ dedi.

Daha sonra program, hediye takdimleri ve toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.