ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü 101'inci Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlandı

 

31 Ağustos 2023 18:48
30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü 101'inci Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlandı

T.C.
 

 

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Vali Ersin Yazıcı, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümg. Tuncay Altuğ ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Vali Yazıcı, Anıt Şeref Defterine günün anlam ve önemini belirten bir yazı yazdı.

Vali Yazıcı, Anıt Şeref Defterine;   

 

Aziz Atatürk,

Anadolu’yu kendine mukaddes bir yurt yapan Yüce Türk milletini tarihten tamamen silmek üzere memleketin dört bir yanını işgal altına alan, düşmanlara karşı önderliğinizde verilen istiklal mücadelesinin şeref günü olan 30 Ağustos Zafer Bayramının 101. yıldönümünde manevi huzurunuzda gururla toplanmış bulunuyoruz.

Cihan harbinin her cephesinde binlerce insanımızın şehit olduğu, haksız saldırılar sonrası şehirlerimizin paylaşılarak acımasızca yağmalandığı, insanımızın yaşam umudunun söndüğü bir noktada Samsun’dan yaktığınız bağımsızlık ateşi; Amasya’da, Erzurum’da, Sivas’ta büyümüş ve milletimizin karanlık geleceğine şafak olmuştur.

Açtığınız sancak altında küllerinden yeniden doğarcasına kenetlenen milletimiz gösterdiğiniz hedefe canını siper ederek korkusuzca yürümüştür. Kütahya’dan, Afyon’dan, Sakarya’dan düşmanı söküp atmış; nihayetinde Büyük Taarruz ile 30 Ağustos 1922’de kesin bir zafere ulaşmış ve düşmanı vatandan süpürerek denize dökmüştür. Tarihte eşi benzeri olmayan bir mücadele sonunda kazanılmış bu şerefli zafer, kurduğunuz Cumhuriyet ile taçlanmış ve yepyeni bir Türk Devleti olarak günümüze uzanmıştır.

Bizlere emanet bıraktığınız bu kutlu devleti, bin yıllık dev bir çınarın yepyeni bir filizi olarak görüyor, her türlü iç ve dış düşmana karşı üzerine titreyerek ilelebet yaşatmaya canla başla gayret ediyoruz. Yaşadığımız doğal afetler sonrası bir yandan şehirlerimizi yeniden imar ederken bir yandan da atalarımızın bizlere canından can katarak bıraktığı aziz vatanımızı, bayrağımızı ve tüm kutsal değerlerimizi ebediyete kadar korumayı kendimize bir boyun borcu olarak görüyoruz.

Yüce Türk milletinin şan ve şerefini tescil eden 30 Ağustos Zafer Bayramı ve şanlı ordumuzun Türk Silahlı Kuvvetleri Gününü kutluyor, başta devletimizin kurucusu Zat-ı Aliniz ve silah arkadaşlarınız olmak üzere; canını vatan yoluna sermiş tüm şehitlerimize Yüce Allah’ın rahmetini niyaz edip emanetlerinizi ilelebet muhafaza edeceğimizden emin ve müsterih olmanızı diliyorum.

Ruhlarınız şad olsun.ifadelerini yazdı.

Atatürk Anıtı önündeki törenin ardından Valilik Makamına geçen Vali Yazıcı, askeri ve mülki erkânın bayram tebriklerini kabul etti.

Kutlama programı İnönü Caddesi üzerinde resmi geçit töreni ile devam etti. Vali Yazıcı, Garnizon Komutanı ve 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümg. Tuncay Altuğ ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan askeri araç ile halkın bayramını kutladı.

İstiklal Marşının okunması ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü mesajının okunmasının ardından, Türk Silahlı Kuvvetleri adına, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Muhabere Binbaşı Yener Özkara yaptı.

Binbaşı Özkara’nın konuşmasının ardından Vali Galip Demirel ortaokul Öğrencisi Tuana Kaplan, “Akdeniz’e” adlı şiiri, 30 ağustos İlkokul Öğrencisi Eslen Buğday “Asker Koşması” adlı şiiri okudular. Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Folklor ekibinin gösterisinin ardından, program resmi geçit töreni ile sona erdi.

 

Vatandaşlarımız Geçit Törenine yoğun ilgi göstererek Türk Bayrakları ile sevgi gösterisinde bulundu.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.