ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Malatya’nın 718 mahallesinde yol çalışmaları devam ediyor.

 

22 Eylul 2023 00:50
Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Malatya’nın 718 mahallesinde yol çalışmaları devam ediyor.

 

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Malatya’nın 718 mahallesinde yol çalışmaları devam ediyor. Merkezde ve kırsalda sürdürülen yol çalışmaları ile vatandaşların daha güvenli ve konforlu bir şekilde ulaşım yapmaları sağlanıyor.

Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, Doğanyol İlçesine bağlı birçok mahallenin kullandığı ancak kış aylarında vatandaşların ulaşımını çileye dönüştüren grup yollarında çalışmalarını sürdürüyor.

Doğanyol ilçesi Gevheruşağı Mahallesi’nde yol açma, genişletme ve asfaltlama çalışmalarını yürüten Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara daha konforlu ulaşım sağlayabilecekleri yollar kazandırıyor.

YILMAZ: MAHALLEMİZ SELAHATTİN GÜRKAN DÖNEMİNDE DAHA ÇOK HİZMET ALMAYA BAŞLADI

1986 yılında yapılan Gevheruşağı Mahalle yolunun, şu anda sürdürülen çalışmalar neticesinde yarı yarıya kısalacağını belirten Gevheruşağı Mahallesi Muhtarı Osman Yılmaz, “Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve ekibinin çalışmalarıyla mahallemizde yol çalışması yapılmaktadır. Daha önceki yollarımız 1986 yılında zor şartlarda yapılmış. Bu yolda ulaşımda ve karla mücadelede ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır. Bu nedenle biz Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’dan yol güzergâhı değişikliği talebinde bulunmuştuk. Devletimizin gücü Başkanımız Selahattin Gürkan’ın desteğiyle taleplerimiz olumlu bir şekilde karşılandı. Güzergâh değişikliğine göre mevcut yolumuz 4 kilometreden bin 900 metreye düşmektedir. Vatandaşımızın rahat, sağlıklı bir ulaşımı ve can güvenliği için yeni yolun açılması bizim için çok yerindedir.  Yapılan çalışmaları yerinde buluyoruz. Mahallemize yapılan çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a, Malatya Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığına ve emeği geçen herkese mahallem ve şahsım adına teşekkür ederim.

Gevheruşağı Mahallemiz, Selahattin Gürkan döneminde daha çok hizmet almaya başladı. Gevheruşağı’mızda asfalt yol yoktu. Fakat şu anda yapılan çalışmalar neticesinde birinci kat asfaltımız tamamladı, ikinci kat asfalt çalışmalarına başlandı.  Ayrıca yeni açılan yolumuzun stabilizesi yapıldıktan sonra İnşallah asfalt programına alınır ve yolumuz vatandaşımızın hizmetine sunulur” dedi.

ÖZ: BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN BİZLERE VERMİŞ OLDUĞU DESTEKLERDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM

Büyükşehir Belediyesinin Doğanyol ilçesine gerçekleştirdiği çalışmalardan dolayı memnuniyeti dile getiren Doğanyol AK Parti İlçe Başkanı Hasip Öz, “Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın başkanlığında Doğanyol’dan Gevheruşağı’na kadar olan bölgede grup yolumuzun yapımı şu anda devam ediyor. Gevheruşağı ve Taşağası mahalleleri arasında 8 kilometrelik yeni yol açma çalışmaları yapıldı. Şu anda da yolun genişletme çalışmaları yapılıyor. Doğanyol merkezden Konurtay Mahalle’mize kadar olan yerde de yama çalışmalarının ardından sıcak asfalt dökme işlemlerine başlandı. Ara yollarımızın hepsinde de stabilize kaplama çalışmaları sürdürülüyor. Büyükşehir Belediyesinin bizlere vermiş oldukları desteklerden dolayı Selahattin Başkanıma çok çok teşekkür ediyorum. Selahattin Başkanımızın ‘yol medeniyettir’ sözü hakikaten çok doğru bir sözdür. Hava şartlarımız el verene kadar bu çalışmaların tamamlanmasını planlıyoruz.

Ayrıca yol çalışmalarının yanında MASKİ ekipleri de Yalınca, Akkent ve Koldere mahallerinde çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. 10 bin metre hat değişimi yapılacak, ihaleleri tamamlandı. En yakın zamanda 3 mahallemizde altyapı çalışmaları başlayacak. Bunların yanı sıra Yalınca Mahallemize 2 su deposu yapılıyor. MASKİ, büyük bir yükün altında çünkü Malatya, 6 Şubat depreminde büyük yaralar aldı. Bu nedenle hem merkezdeki hem kırsaldaki hem de konteyner kentlerdeki altyapıları yapıyor. Gerçekten zor bir süreç ama çok şükür Malatya Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ bu zorlukların üstesinden geliyorlar. Bu çalışmalardan dolayı hem Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a hem de MASKİ Genel Müdürümüze teşekkür ederim. Yapılan çalışmaların Doğanyol halkımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.