ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

Vali Ersin Yazıcı, İlimizin Kültür Sanat ve Tarihi Noktalarında İncelemelerde Bulundu

 

03 Ekim 2023 22:37
Vali Ersin Yazıcı, İlimizin Kültür Sanat ve Tarihi Noktalarında İncelemelerde Bulundu

 

Vali Ersin Yazıcı, göreve başlamasıyla 6 Şubat depremlerinden etkilenen İlimizde, hasar gören binaların yıkımını hızlandırırken aynı zamanda şehrin kültür, sanat ve tarihi noktalarında deprem nedeniyle oluşan hasarlardan dolayı devam eden tadilat ve restore çalışmalarını yerinde inceledi.

 

Hizmete Sunulacak Olan  İl Halk Kütüphanesinde İnceleme

İlk olarak, yakın zamanda hizmete sunulacak olan İl Halk Kütüphanesinde incelemelerde bulunan Vali Yazıcı, burada gençlerle  bir araya gelerek sohbet edip, kitap okuma ve spor yapma alışkanlığı kazanmaları konusunda tavsiyede bulundu.

 

Tarihi Yapıların Tadilat ve Restore Çalışmalarında İncelemeler

 

Kütüphane ziyaretinin ardından, yaşanan depremler sonrası hasar gören İlimizin geleneksel konakların mimari özeliklerini taşıyan Beş Konaklar ile Malatya Müzesi ve Atatürk Evinde tadilatı yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Vali Yazıcı’ya inceleme ve ziyaretleri sırasında Malatya İl Kültür ve Turizm Müdür V. Ali Cengiz eşlik etti.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.