ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

Mimarlar Odası Başkanı Yunus Emre Açıklama

 

06 Ekim 2023 10:35
Mimarlar Odası Başkanı Yunus Emre Açıklama

Vatandaşlarımızın karşılaştığı teknik problemleri istişare ederek çözüm önerilerimizle alakalı bilgilendirme yaptık.

Yaklaşık 2 hafta süren girişimlerimiz sonucunda orta hasarlı yapıların güçlendirme ruhsatlarının ilçe belediyelerince verilmesini hızlandırıp, ağır hasarlı yapıların da mahkeme süreci tamamlanmadan yıkılmasının önüne geçmeye çalıştık.

Önümüzdeki hafta tüm Bostanbaşı Mahallesi mağdurlarının katılımıyla Mimarlar Odamızda geniş kapsamlı bir toplantı düzenleyerek karşılaşılan teknik problemlerle alakalı görüşme sağlayacağız.

Toplam bağımsız bölüm sayısının zemin+4 kat sınırlamasında mevcut arsalara sığmaması ve hibe&kredi miktarlarının yetersizliği 'Yerinde Dönüşüm' sisteminin çalışamamasına sebebiyet verdiğini uzun süredir dile getiriyoruz. Bu problemin çözüm yollarını istişarelerle ve mimarlarımızın 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.