ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

Malatya Valisi Yazıcı, Yıkımlarda Yüzde 70'e Geldik

 

09 Aralık 2023 17:48
Malatya Valisi Yazıcı, Yıkımlarda Yüzde 70'e Geldik

Malatya Valisi Yazıcı, Yıkımlarda Yüzde 70'e Geldik

Malatya Valisi Sayın Ersin Yazıcı, Anadolu Basın Birliği Derneği Malatya Şube’sini Ziyaret Etti. Malatya Valisi Sayın Ersin Yazıcı, 6 Şubatta yaşanan depremlerle ilgili bazı bilgiler verirken, Malatya’da depremde yıkılan binaların enkazlarının şu anda yüzde 70’lerde olduğunu dile getirdi.

 

Vali Sayın Ersin Yazıcı, Yıkımlarda 15-20 günlük bir iş kaldı. Yılbaşına kadar yıkımların biteceğini söyleyebilirim. Yıkılmayı bekleyen binalar var ama bu ara yürütmeyi durdurmalar çok hızlı bir şekilde arttı. Bunlar genellikle ağırlıklı olarak merkezde olduğunu dile getirdi. Yılbaşı diye bir tarih vermiştim, aslında benden önce sözleşme tarihi oydu onun için açıklamıştım. Merkezde yılbaşına kadar yürütmeyi durdurma alan binalar hariç. Kültür varlığı şeklinde olan koruma altındaki binalar hariç. Onlara dokunamıyorum. Biraz da bitişik nizamda biraz sıkıntı var. Yani yılsonunda büyük oranda merkez bitmiş olacak." dedi.

 

 Anadolu Basın Birliği Derneği Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ, Ziyarete gelen Malatya Valimiz Sayın Ersin Yazıcı’ya Şahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarım adına kendilerine teşekkür ediyorum dedi. Başkan Zeki Dağ, 6 Şubatta yaşanan deprem nedeniyle Malatya’mızda yıkım yüzde doksanlarda olduğunu gördük. Sayın Valimiz göreve geldiğinden bugüne kadar, Gece gündüz demeden çalışarak enkazların bir an önce kalkması için büyük çabalar göstermiştir.

 

Anadolu Basın Birliği Derneği Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ, Derneğimizi ziyaret eden Malatya Valimiz Sayın Ersin Yazıcı’ya Şahsım ve tüm ekibimiz adına teşekkür ediyoruz ve Sayın Valimizin çalışmalarını takdir ediyoruz, destekliyoruz. Kendilerine çalışmalarında başarılar diliyorum dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.