ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

Tazzarunamem

 

10 Aralık 2023 17:25
Tazzarunamem

Bu da Benim Tazzarrunamem Olsun...

 

Bir kaç hafta önce hüzün şairimizin muhteşem tazzarunamesini paylaşmıştım. Hocanın şiirleri gibi bu yakarışı da beni çok etkiledi.

Belki tam mevsimi ve tam zamanı yazmanın, ama hocaya öykünerek.. Bugün olmazsa belki de hiçbir zaman yazılmayacak bir yakarış...

 

Tazzarunamem

 

Duygusal biriyim ben. Duygusal insanlar tanıdım hayatımda. İyiliğin kötülüğe galebe çaldığı zamanlarda da, kötülüğün hükümran olduğu zamanlarda da hep duygusal iyi insanların arasında oldum. Çoğu zaman tercihlerimde yanıldığımı gördüm. Bazen yoruldum,kırıldım,üzüldüm ama saf değiştirmedim.

 

Duygusal biriyim ben. Giderek çoğalan ihanet acısıyla yaşadığım bu ülkede, hüzün şairinin dediği gibi, hüznün bize yakıştığını söyleyemiyorum artık...

Mücadelenin, nefret ve iftira zırhıyla kuşanmışları, iftiradan ve ihanetten sınır tanımazken, körelen vicdanların demirden ördüğü zırhlarla tüm köşebaşlarını tutmuşken hüzün bile saadet...

 

Duygusal biriyim ben. Elli üç yıl yaşadım ve hiç böylesini görmedim. Mazlumların,düşkünlerin, engellilerin ve hastaların yüzlerindeki hüzne bir tebessüm kondurmak insani bir çabaydı. Mutluluk ve haz buydu benim için.

İyilik dedim, iyilik iyileştirir dedim. İnanarak dedim çünkü beni iyileştiriyordu. 

Necatigil'in deyişiyle " Bu dünyada insanca yaşamak da yoksa, ne kalıyor geriye yüzyıllardan? "

 

Duygusal biriyim ben. Her insan gibi sırttan hançerlenmenin acısını bilirim., ama yürekten ciğerden hançerlenmek bir başka..

İdeolojik olarak insanlar kamplara bölündü, politik olarak kamplaştırıldı. Keşke iyiler ve kötüler diye kamplara ayrılsaydık. Cennet âsa bir ülkede yaşardık sanırım. Dost belli düşman belli olurdu. İhanet olmaz,insan ölür ama acımazdı. 

İyiler ve kötüler her zaman savaş halinde... İyiler kaybetmeyecek.. Kaybetmemeli de...

Ama duygu ile değil akıl ile silahlanmalı..Tüm duygusal insanlar gibi benim de handikapım bu sanırım.

 

Duygusal biriyim ben. Yaşayacağım günlerin,yaşadıklarımdan daha kötü olmasından kaygı duymayacak yaştayım.

Elbet ileride yaşanılacak günler, yaşanan günlerin en güzeli diyebiliyorum. Ama ne zaman? sorusu da acıtıyor insanı.

Belki kırıldık.. belki üzüldük...belkide yorulduk.. Dinlenme zamanıdır belki de ûzlete çekilerek...

 

Duygusal biriyim ben. Samimi, içten,vefalı,saygılı,iyi ve iyiliksever insanlarla, haksızlıkların ve vefasızlıkların olmadığı bir ülkede yaşamak hayalim...

Çok şey mi istiyorum? Öyle, çok şey istiyorsun diyorsanız,haklısınız.Duygusal biriyim ben.

F. Mehmet Turhan 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.