ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

Fendoğlu, “Köylerdeki Orta Hasarlı  Kerpiç Evler Kışın Yıkılmasın”

 

20 Aralık 2023 19:11
Fendoğlu, “Köylerdeki Orta Hasarlı  Kerpiç Evler Kışın Yıkılmasın”

Fendoğlu, “Köylerdeki orta hasarlı kerpiç evler kışın yıkılmasın”

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, 6 Şubat depremlerinde hasar gören kırsal kesimdeki kerpiç ev ve işyerlerinin kış mevsiminde yıkılmamasını ve yıkımlarının ertelenmesini talep etti.

TBMM’de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının bütçe görüşmeleri esnasında söz alan MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, kırsal kesimdeki orta hasarlı kerpiç ev ve işyerleri ile ilgili durumu gündeme getirdi.

 

Fendoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye aktardığı orta hasarlı kerpiç evlerle ilgili olarak TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşma şu şekilde; “Sorum Çevre Bakanımıza: Öncelikle Çevre Bakanımıza, Bakan Yardımcılarımıza ve kıymetli bürokratlarına Malatya ilinde yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum.

Sayın Bakanım, Malatya'da merkeze bağlı Doğanşehir ve Akçadağ ilçelerimizde beldelerimizdeki esnaflarımızın bir talebi vardır sizden: 

Köylerde iş yerleri ruhsatsızdır, “kerpiç ev” diye geçiyor. Dolayısıyla. bu esnaflarımız için orta hasarlı olanlar güçlendirme yapamıyorlar, güçlendirme yapamadıkları için de 29 Aralığa kadar müddet vermişler, yıkılmasını istiyorlar. Kış günü kış şartlarında esnafımız ve köylümüzün o evleri ve ambarlarını boşaltmaları sıkıntı yaratacağından, sizlerden talebi, konutlarını alana kadar veya bahara kadar müsaade etmenizdir. Teşekkür ederim.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.