ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

BAKAN BİLE NE ZAMAN BAŞLANACAĞINI BİLMİYOR

 

02 Ocak 2024 05:14
BAKAN BİLE NE ZAMAN BAŞLANACAĞINI BİLMİYOR

 

Ağbaba, “Malatya’nın hızlı trendeki son durumu;Bakan bile ne zaman başlanacağını bilmiyor. Yıllar yılları kovalıyor, Malatya hep oyalanıyor” dedi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, yapımı yılan hikayesine dönen hızlı tren ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanının açıklamalarının Malatya’nın bir kez daha gözden çıkarıldığının itirafı olduğunu belirtti.

Bakan : “2024 olmasa inşallah 2025”

Yılın son günü Malatya’ya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun Malatya’ya hızlı tren projesiyle ilgili yaptığı açıklamada; “Sivas'tan Malatya'ya gelecek olan hızlı tren projemizi bitirdik. Eğer imkan olur da 2024 yatırım programını alırsak ihalesini konuşacağız. 2024 olmasa 2025 yatırım programına kesinlikle alacağız ve bu vesileyle de inşaatını başlatarak sonrasında da yüksek hızlı treni inşallah ilimize ulaştırmış olacağız” ifadelerini kullandığını kaydeden Ağbaba, “Malatya milletvekillerinin hızlı tren konusunda defalarca farklı açıklamalar yapmasına ,farklı tarihler vermesine alışıktık ama konunun muhatabı bakanın hızlı tren konusunda ‘Eğer imkan olur da 2024 yatırım programını alırsak ihalesini konuşacağız’ demesi acı bir o kadar da düşündürücü” dedi.

Acele etmesinler 2053’e ne kaldı?

Ulaştırma Bakanı’nın bile; eğer imkan olursa/yatırım programına alırsak gibi ucu açık, ihtimaller üzerine yorumlar yaparak konuşmasının Türkiye’deki tek adam sisteminin özeti olduğunu belirten Ağbaba, “Bu kente 2011’den beri hızlı tren sözleri veriliyor. Halk oyalanıyor.13 yıl sonra ülkenin ulaştırma bakanı  ‘imkan olursa başlarız’ diyor. Bakan imkan olup olmayacağını bilmiyor, çünkü Malatya hızlı tren projesine Saray’ın para aktarıp aktarmayacağını bilmiyor. Para aktarırlarsa 2023’te olmazsa 2025’te kesin programa alacaklarmış. Acele etmesinler. 2053’e ne kaldı? Yıllar yılları kovalıyor, Malatya hep oyalanıyor” dedi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.