ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

Malatya İçin Diriliş Vakti

 

24 Ocak 2024 17:55
Malatya İçin Diriliş Vakti

 

 

 

 

Malatya İçin Diriliş Vakti

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sami Er, Ankara’da eski mesai arkadaşlarını ziyaret etti.

TOKİ Başkanı Sayın Ömer Bulut, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Bakan Yardımcıları Sayın Vedad Gürgen, Sayın Hasan Suver, Çevre Yönetimi Genel Müdürü Sayın Recep Akdeniz, Emlak Konut Genel Müdürü Sayın Cengiz Erdem ve ilgili daire başkanlıklarıyla bir araya gelerek, uzun uzun Malatya’yı konuştu.

Yüzyılın afeti olan 6 Şubat depremini en ağır şekilde yaşayan vatandaşların sorunlarının çözüme kavuşması için ivedilikle çalışmalara başladıklarını belirten Er, şehir merkezinin, konutların ve iş yerlerinin inşası hakkında eski mesai arkadaşlarıyla istişarelerde bulundu. Yapılan görüşmeler sonucunda hemşehrilerimizin güvenli ve sıcak bir yaşam alanına kavuşmalarını sağlamak amacıyla seferberlik ilan ettiklerini ifade eden Er, Malatya’yı yeniden ayağa kaldırmak için bütün imkânlarını kullanacaklarını belirtti.

Sami Er, Ankara ziyaretlerinin ilk durağında TOKİ Başkanı Sayın Ömer Bulut ile bir araya geldi. Bulut, asrın felaketi olarak nitelendirilen depremden etkilenen vatandaşlarımız için canla başla çalışmaya devam ettiklerini belirtti.

Er, ziyaretine Bakan Yardımcısı Sayın Vedad Gürgen ile devam etti. Gürgen, Malatya şehir merkezinde ki konut ve iş yerlerinin inşasıyla ilgili projeler hakkında görüş ve bilgilerini iletti.

Sami Er ile Bakan Yardımcısı Sayın Hasan Suver’in yaptıkları görüşme sonrasında Suver, depremden zarar gören vatandaşların, talepleri ve ihtiyaçlarıyla yakından ilgilendiklerini ifade ederek, inşası devam eden konutlar hakkında bilgi verdi.

Çevre Yönetimi Genel Müdürü Sayın Recep Akdeniz ile bir araya gelen Er, deprem bölgesinin hızla ihya ve inşası için planlanan 'Yerinde Dönüşüm' projesi hakkında bilgi aldı. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Emlak Konut işbirliği sonucunda Malatya Çarşısı'nı yeniden ayağa kaldırmak için yapılan çalışmaları Emlak Konut Müdürü Cengiz Erdem’den dinleyen Er, “Tek gayemiz Malatya’mızı daha iyi noktalara taşımaktır.” dedi.

Ziyaretlerin ardından Sami Er, “Hep birlikte daha güzel bir Malatya inşa etmek için var gücümüzle çalışmaya başladık. Malatya’mıza hizmet yolunda yolumuz hep açık olsun.” ifadelerini kullandı.

Er, eski mesai arkadaşlarına hoş sohbetleri ve misafirperverliklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.