ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

Malatya Siyasetinde Hareketli Saatler

 

26 Ocak 2024 05:59
Malatya Siyasetinde Hareketli Saatler

Malatya Siyasetinde Hareketli Saatler

31 Mart yerel seçimlerine yaklaşılırken Belediye Başkan adaylarında Siyasi Partilerde kazan kaynıyor.

31 Mart yerel seçimlerine yaklaşılırken Belediye Başkan adaylarında Siyasi Partilerde kazan kaynıyor.

Malatya!’da beklenmedik şekilde Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak uzun yıllar önce 3,5 yıl Malatya İl Özel İdaresi genel sekreterliği görevinde bulunan ve akabinde Malatya ile bağı kalmayınca İstanbul’a giden  Sami Er’in AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanmasıyla birlikte gözler Battalgazi, Yeşilyurt ve Akçadağ başta olmak üzere diğer ilçelerin adayları kim olacak sorusunun karşılığı kulislerde karşılığını bulmaya çalışıyor.

Algı operasyonlarının en bariz örneğinin yaşandığı Büyükşehir’de Selahattin Gürkan’a yapılan operasyonların sonucu Türkiye’de hizmetleriyle belediyecilikte örnek gösterilirken Gürkan’ın aday gösterilmemesi ile sonuçlanmış, algıların aynısı Battalgazi, Yeşilyurt, Akçadağ ve Darende ilçelerinde resmi olmayan sahte listeler havalarda uçuşuyor. 

 

Sosyal medya hesaplarından ilçe adaylar listesi diye kamuoyuna lanse edilen listeler olayın boyutunu gözler önüne sererken resmi olmayan listedeki yazılı isimler ise kamuoyunda büyük tepkilerde beraberinde gelmeye devam ediyor.

 AK Parti genel merkezine aday tepkilerini belirten vatandaşların isteğine kayıtsız kalmayan AK Parti Genel merkez Komisyonu aldığı karar ile Battalgazi, Yeşilyurt ve Akçadağ ilçelerinde yeni bir anket yapılması kararı aldığını halk tarafından kabul görecek isimlerin yeniden belirlenmesi için çalışmalar yapılacağı gelen bilgiler arasında.

 Siyasi Partilerde bu defa güçlü adaylarla yola çıkmak isterken AK Parti’nin ilçe adayları da diğer partiler tarafından bekleniyor. AK Parti ilçe aday isimlerine göre pozisyon alacak olan muhalefeet partileri şuu an yoğun tempoda çalışmalarına devam ediyor.

YENİDEN REFAH PARTİSİ MALATYA BÜYÜKŞEHİR’İ İSTİYOR

  Yeniden refah partisi 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde AK Parti’den Malatya Büyükşehir ve İstanbul’dan 3 ilçeyi istemesi kamuoyunda bomba etkisi yaptı.

 Malatya’nın seçimlerde Yeniden refah Partisine verildiği takdirde çok büyük sürpriz bir adayın da olacağı ve rekor bir oyla seçimleri alacağı bunune birlikte birçok ilçe belediyenin ise Yeniden Refah kadrolarında olacağı Malatya kamuoyunda seslendirilmeye devam ediyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.