ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KARDAN DOLAYI KAPANAN YOLLARI BİR BİR ULAŞIMA AÇIYOR

 

27 Ocak 2024 19:57
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KARDAN DOLAYI KAPANAN YOLLARI BİR BİR ULAŞIMA AÇIYOR

 

 

Malatya genelinde kar temizleme, tuzlama ve yol açma çalışmalarına devam eden Büyükşehir Belediyesi ekipleri kar yağışının devam ettiği ve tipiden dolayı kapanan yolları tekrar ulaşıma açmak için yoğun bir şekilde çalışmalarına devam ediyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi yüksek kesimlerde ve kırsal alanlarda kapanan yolların biran önce açılması ve vatandaşların mağduriyet yaşamaması için 7/24 esasına göre çalışmalarını sürdürüyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Yol ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanı M. Hakan Demir çalışmaların yapıldığı bölgelerde incelemelerde bulunarak, özellikle tipiden dolayı bazı bölgelerde birden fazla aynı yolu açmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Yeşilyurt İlçesi Porga grup yolundaki çalışmaları yerinde inceleyen Yol ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanı M. Hakan Demir, “Yeşilyurt İlçesi Porga grup yolunda çalışmalarımız devam ediyor. Grup yolumuzda beş mahallemiz ile Adıyaman iline bağlı bazı mezralarda bu grup yolundan faydalanmakta. Ekiplerimiz günler öncesinden gerekli bütün hazırlıkları tamamlayarak kar yağışı ile birlikte çalışmalara başladılar. Bulunduğumuz bölgede bir yandan kar yağışı devam ederken bir yandan da tipiden dolayı yaklaşık 2 bin rakımlı Bürücek geçidini tekrar tekrar açmak zorunda kalıyor ekiplerimiz. Vatandaşlarımızın tipi anında yola çıkmamalarını rica ediyoruz. Acil durumlarda ise devletimiz vatandaşının yanında olacak güce sahip.

İlimiz genelinde yaklaşık olarak 18 saat kar yağışı devam etti. Kar yağışı ile birlikte olumsuz etkileri ortadan kaldırmak ve vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için ekiplerimiz 7/24 esasına göre görev alanlarında çalışmalarını sürdürmekte. Merkezde kapalı yolu bulunan mahallemiz bulunmamakta. Ara sokaklarda ise ilçe belediyelerimizin çalışmaları devam etmekte.

Büyükşehir Belediyesi olarak bütün hazırlıklarımızı önceden tamamladığımdan dolayı kış süresince kar temizleme ekiplerimiz 7/24 esasına göre çalışacaklar. Vatandaşlarımız müsterih olsun acil durumlar da dahil olmak üzere her türlü şartta vatandaşımıza ulaşabilecek durumdayız” şeklinde konuştu.

Malatya genelinde çalışmalarını yoğun bir şekilde sürerken an itibariyle kapalı olan Battalgazi İlçesinde (Kırsal)  3, Darende İlçesinde 2, Hekimhan İlçesinde 8, Pütürge İlçesinde 14, Yazıhan İlçesinde de 1 olmak üzere 28 mahallede ise çalışmalarına devam ediyor.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.