ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

Yılmaz “Asrın Afetinin 1. Yılında Afet İletişimi Sempozyumu”na Katıldı.

 

07 Şubat 2024 21:24
Yılmaz “Asrın Afetinin 1. Yılında Afet İletişimi Sempozyumu”na Katıldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca düzenlene “Asrın Afetinin 1. Yılında Afet İletişimi Sempozyumu”na Malatya’dan Kernekhaber.com  Genel Yayın Yönetmeni İskender Yılmaz da katıldı. Yılmaz sempozyumda, deprem felaketi sırasında ve sonrasında yaşanılanları bir gazeteci gözü ile anlattı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından  “Asrın Afetinin 1. Yılında Afet İletişimi Sempozyumu”nu düzenlendi.

Sempozyum, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel ile AFAD Başkanı Okay Memiş’in açılış konuşmalarıyla başladı.

Programda, Afet İletişimi Yönetimi ve Koordinasyonu, Kriz iletişiminde Dezenformasyonla Mücadele, Afet iletişiminde Ulusal ve Yerel Medyanın Fonksiyonu, Doğal Afetlerde Kamu Yararına Yayıncılık ve Medya Etiği ile Sosyal Medya ve Yurttaş Gazeteciliği konuları ele alındı.

Sempozyumda Afet İletişiminde Ulusal ve Yerel Medya oturumuna Malatya’dan Kernekhaber.com Genel Yayın Yönetmeni İskender Yılmaz da katıldı. Oturumun diğer katılımcıları ise şu kişilerden oluştu: Moderator: Prof. Dr. Zakir Avşar / Ankara Hacı Bayram

KONUŞMACILAR:

Mesut Onat/ BİK Genel Müdür Yardımcısı

Zeki Akbıyık / Anadolu Yayıncılar Derneği Başkan Vekili Mehmet Levent Özkurt / Telgraf Medya İskender Yılmaz / Yeni Malatya Gazetesi-kernekhaber.com, Nazire Hanım Fırat / Adıyaman’da Halkın Sesi

Yılmaz şunları şöyledi: “İletişim Başkanlığının düzenlemiş olduğu Asrın afetinin 1 yılında iletişim sempozyumuna katılım sağladık. İkinci oturumda söz aldık Malatya’mızda 6 Şubat 04,17 itibarıyla deprem sonrasında ve deprem anında yaşadıklarımızı, Malatya’daki deprem anını, arama kurtarmayı yapılan yardımları, bir gazeteci gözüyle anlatmaya çalıştım. İkinci depremden sonraki yapılanları, devletin STK’ların yapmış olduğu çalışmaları, yapmış olduğu faaliyetleri, daha sonra Malatya’mıza yapılan deprem konutları ile ilgili merkezde yapılan çalışmalarla ilgili kısa kısa da olsa bilgiler aktardım.”

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.