ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç İlimizi Ziyaret Etti

 

10 Şubat 2024 21:59
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç İlimizi Ziyaret Etti

 

Ziyaret kapsamında Bakan Tunç ve beraberindeki heyet, ilk olarak Valiliğimizi ziyaret etti. Valilik binasında Vali Ersin Yazıcı’nın yanı sıra Vali Yardımcıları ve il protokol üyeleri tarafından karşılanan Bakan Tunç, Valilik şeref defterini imzalamasının ardından Vali Ersin Yazıcı ile Valilik makamında bir süre görüşerek ilimizin genel durumu ve yapılan çalışmalar konusunda bilgi aldı.

 

Bakan Tunç; Valilik ziyaretinin ardından Vali Ersin Yazıcı ile birlikte, Yeşilyurt ilçesi Tecde Mahallesinde Yüzüncü Yıl Kent Parkı içerisinde hizmet vermeye başlayacak olan Esenlik Marketinin 40. şubesinin açılış törenine katıldı.  

Açılış sonrası Bakan Tunç, Vali Ersin Yazıcı ile beraber depremde hayatını kaybeden deprem şehidimiz Hasan Karaca’nın ailesini Yeşilyurt ilçesinde ziyaret ederek, aileye başsağlığı dileyip sorun ve taleplerini dinledi.

Son olarak Vali Ersin Yazıcı ve Bakan Tunç, 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve deprem sonrası Yeşilyurt ilçemiz Yeşiltepe mevkiinde eski askeri hastanenin bulunduğu alanda, yeni adliye binasının temel atma törenine katıldı.

 

Bakan Tunç’un açılışını gerçekleştirdiği törene; Valimiz Ersin Yazıcı, Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can, Malatya Ak Parti Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, İhsan Koca, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, Malatya Barosu Başkanı Av. Onur Demez ve STK temsilcileri katıldı.

Deprem bölgesinde yargının artan iş yükünü karşılayabilmek adına gerekli tedbirleri aldıklarını kaydeden bakan Tunç, "Depremde Adalet Bakanlığının binaların da özellikle geçmiş yıllarda yapılan binalarda büyük hasar olduğunu gördük. 15 adliyemizin 2’si müstakil adliyeydi bunlardan bir tanesi de Malatya adliyemizdir. İkisi de kiralık olan ve diğerleri de hükümet binalarının içerisinde olan adliye binalarımız ağır hasar gördüler. Bugün de Malatya'mızda ağır hasar gören ve bu nedenle yıkılan adalet sarayının yerine inşa edeceğimiz yeni Malatya Adalet Sarayının temelini atıyoruz. 86.633 metrekare kapalı alana sahip olacak adliyemiz çok büyük adliyedir. Malatya'nın ihtiyacını karşılayacak adliyemizin deprem sonrası 6-7 farklı yerde, farklı binalarda hizmet verdiğini ve sıkıntı çekildiğini biliyoruz. Bu durumun farkındayız ve kısa süre içerisinde bu binayı yaparak sıkıntıyı çözeceğiz." dedi.

 

Daha sonra törende konuşan Vali Ersin Yazıcı, “Malatya’mızda şehrin kalbi olan Çarşı diye tabir ettiğimiz Saray Mahallesi, Akpınar, Kışla ve İnönü caddesi en fazla iki yıl içerisinde ayağa kalkmış olacaktır. Çarşının ayağa kalkmasıyla birlikte halkımızın moralinin yükseleceğini umuyoruz. Çarşı merkezinin yıkımıyla beraber yaşanan adli durumları “Adalet Mülkün Temelidir.” ilkesiyle toparlamaya çalışıyoruz. Bu doğrultuda deprem sonrası yaşanan sıkıntıları gidermek amacıyla 6-7 farklı noktada adalet hizmeti sunulmaya çalışılıyor. Sizden kısa sürede bu binanın Malatya’mıza hizmet vermesini istirham ediyoruz. Malatya’mıza Adalet Sarayı hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ersin Yazıcı, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’u ilimizde ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek teşekkürlerini iletti. Çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmasının ardından Bakan Tunç ilimizden ayrıldı.

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.