ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

Vali Ersin Yazıcı’dan 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulünün 103. Yıl Dönümü Mesajı

 

11 Mart 2024 02:24
Vali Ersin Yazıcı’dan 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulünün 103. Yıl Dönümü Mesajı

Milli marş para ile yazılmaz” diyerek Türk milletinin zaferini, yüceliğini, bayrağımızın kutsallığını en güzel duygularla ifade ederek gönülleri fetheden Mehmet Akif, milletine adadığı bu şiiri kendisine ait görmemiş ve verilen ödülü askerlerin ihtiyaçları karşılanması için kahraman ordumuza bağışlamıştır. Milli marşımızla aziz milletimizin kutsal değerlerine olan inancını, vatan sevgisini ve bağımsızlığa olan tutkusunu destanlaştırmıştır. 

Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolda verilen mücadeleleri ve her kelimesinde vatan sevgisi, her dizesinde inanç ve kararlılık olan İstiklal Marşı’mızın anlam ve önemini, yeni nesillere en iyi şekilde anlatmak öncelikli görevimizdir. Ecdadımızın bize bıraktığı bu cennet vatan topraklarını aynı duyarlılıkla gelecek kuşaklara emanet etmek ve bu eşsiz eseri, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu kutsal vatanın semalarında yankılanmasını sağlamak temel gayemizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşı’mızın milli marş olarak kabulünün 103. yıl dönümünde; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere istiklal mücadelemizin her bir kahramanını ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyorum.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.