ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

Vali Ersin Yazıcı’dan Sürücülere Bayram Öncesi Uyarı

 

06 Nisan 2024 21:46
Vali Ersin Yazıcı’dan Sürücülere Bayram Öncesi Uyarı

Vali Ersin Yazıcı, 06 Nisan 2024 Cumartesi gününden itibaren başlayacak bayram tatilinde yolculuğa çıkacak sürücülere uyarılarda bulundu.

Vali Yazıcı, bayram tatillerinin, kara yolu üzerindeki trafik hareketliliği ve yoğunluğunun arttığı ve trafik kaza riskinin de oluştuğu dönemler olduğunu hatırlattı.

Kazaların yaklaşık yüzde 90'ının sürücü hatasından kaynaklandığını söyleyen Vali Yazıcı, sürücülerden yasal limitlerdeki hızlarda araç kullanmaları, takip mesafesine uymaları, seyir halindeyken cep telefonu kullanmamaları, yolcu otobüslerinde ve bireysel seyahatlerde ön ve arka koltuklarda oturan herkesin, uzun ve kısa mesafe ayrımı olmaksızın kesinlikle emniyet kemeri takmaları, korumasız yol kullanıcıları olarak tabir edilen yayalara ve bisikletlilere öncelik vermelerini istedi.

Ayrıca bayram tatillerini ve seyahatlerini güven içerisinde geçirmesi için sürücülerin, seyahate başlamadan önce nerede dinleneceklerine ve mola vereceklerine ilişkin seyahatlerini planlamaları ve seyahate dinlenmiş olarak çıkmalarını tavsiye etti.

Vali Yazıcı, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik ve diğer emniyet personelinden oluşan 101 ekibe bağlı 1.173 personelin, İl Jandarma komutanlığına bağlı 1.200 Jandarma devriyesi ve 4.044 personelin Asayiş ve Trafik uygulamalarında görev alacağını belirterek, İlimizde bayram süresince halkımızın huzur ve güven içerisinde bayram geçirmeleri için gerekli emniyet tedbirlerinin alındığını belirtti.

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.