İlimizin Türk Ve Dünya Mutfağında Öne Çıkan Ürün ve Yemeklerinin Tanıtımı Yapıldı
Cumhurbaşkanlığı himayesinde Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği ile 21-27 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen “Türk Mutfağı” etkinlikleri kapsamında, Battalgazi Kervansarayda düzenlenen “Malatya Mutfağının Türk ve Dünya Mutfağında Öne Çıkan Ürün ve Yemeklerinin Tanıtım” programı düzenlendi.
Türk Mutfağı Haftası programına; Hanımefendi Hanife Yazıcı, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit, protokol eşleri ve kurum müdürleri katıldı.
Programda, Türk mutfağının zenginliği ve çeşitliliği hakkında yapılan konuşmaların ardından Malatya'ya özgü yöresel ürün ve yemeklerin fotoğraf sergisi ve yemek teşhir stantları gezildi. Aşçılar tarafından hazırlanan yemeklerin, ikram edilmesi ile birlikte program sona erdi.
Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Kültür Sanat kategorisindeki diğer haberler

Başkan Er, Ulaşım ve Turizm Projelerini Yerinde İnceledi.

Gastronomi Festivali Malatya’yı Lezzet ve Kültürün Merkezi Yaptı.

Gastronomi ve Kültür Sokağı’nda Ev Hanımlarından Damak Çatlatan Yarış.

Malatya’nın Eşsiz Lezzetleri Gastronomi Festivali’nde Buluşuyor.

Malatya Mutfağı İçin Büyük Hedef: “Hak Ettiği Yere Gelecek.

.jpg)