ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

KENT KONSEYİ GENÇLİK MECLİSİ, ‘EĞİTİME KARDEŞ PAYI’ PROJESİNİ BAŞLATTI

 

02 Şubat 2021 16:47
KENT KONSEYİ GENÇLİK MECLİSİ, ‘EĞİTİME KARDEŞ PAYI’ PROJESİNİ BAŞLATTI

Malatya Kent Konseyi ve Gençlik Meclisi Üyeleri, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret ederek, Gençlik Meclisi Üyeleri tarafından hazırlanan ‘Eğitime Kardeş Payı’ projesini tanıtarak faaliyete geçirdiler. Pandemi döneminde eğitimin uzaktan yapılmasında yaşanan aksaklıkları gidermeyi hedefleyen projeyle ilgili konuşan Başkan Gürkan, “İnterneti erişimi olmayan öğrencilerimiz bu hizmetle derslerinden uzak kalmayacak” dedi. 

Pandemi döneminde eğitim -öğretimin devam etmesi için online eğitim programları kapsamında eğitimlerine devam eden öğrencilerden internet erişimi olmayanlarla birlikte ihtiyaç sahibi ailelerin öğrenimine devam eden öğrenciler için Kent Konseyi Gençlik Meclisi Üyeleri tarafından projelendirilen ‘Eğitime Kardeş Payı’ projesi başladı. Projenin bilgilendirmesi ve başlangıcını yapmak için Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret eden Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan ve Gençlik Meclisi Üyeleri, Başkan Gürkan’a proje hakkında bilgiler verdi. Başta ekonomik sebepler olmak üzere altyapı sorunlarından dolayı internete erişim sıkıntısı yaşayan ailelerin çocuklarının eğitimine destek olmak amacıyla başlatılan projede, ailelerin bir yıllık internet abonelikleri yapılarak bir yıllık fatura ödemeleri de fatura kardeşliği kapsamında yapılacak.

 

GÜRKAN: İNŞALLAH PROJEMİZİ İLERLEYEN GÜNLERDE DAHA GENİŞ KİTLELERE ULAŞTIRMIŞ OLURUZ

 

Uzaktan eğitim gören öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi ile birlikte diğer kuruluşların tablet dağıtımlarını yaptıklarını ancak internet olmadığı zaman tabletlerin işlevsiz kaldığını ifade eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ‘Eğitime Kardeş Payı’ projesinin bu anlamda önemli bir proje olduğunu söyledi. Başkan Gürkan, “ Özellikle pandemi süreci içerisinde öğrencilerin uzaktan eğitim kapsamında tabletleri olmayan vatandaşlarımıza belediyemiz ve diğer kurum ve kuruluşlarca sağlanan desteklerin yanında internet bağlantısı olmayan yerleşim birimlerine de internet erişimi sağlamak için Türk Telekom ile işbirliği içerisinde arkadaşlarımız bir proje gerçekleştirdi. Bu anlamda projemizi yapan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Tabletler noktasında ülke genelinde Milli Eğitim Bakanlığımız yerelde Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Büyükşehir Belediye Başkanlığımız, ilçe belediye başkanlıklarımız ve hayırseverlerin oluşturduğu fonla dağıtımları gerçekleştiriyoruz. Tablet dağıtımlarını yapıyoruz ama bulundukları yerleşim yerinde iletişim ağı ve internet olmadığı zaman tabletler işlevsiz kalıyor. İşlevsiz kalan tabletlerin işlev hale getirilerek uzaktan eğitim gören öğrencilerin Türk Telekom ile yapılan iş birliği çerçevesinde internet olmayan yerlerde fiber optik kablolar sayesinde internet erişimi proje ile sağlanmış olacak. Bu konuda Türk Telekom Müdürlüğümüzün göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyorum. Gençlik Meclisi Üyelerimizi ve öğrencilerimizi projelerinden dolayı tebrik ediyorum. İnşallah projemizin paydaşları ilerleyen günlerde artar ve geniş kitlelere yayılarak, ihtiyaç duyulan tablet ve internet bağlantısının neticelendirileceğine inanıyorum. Proje kapsamında internet bağlantısı yapılmasının yanı sıra projemizin amacı; Gençlik Meclisimiz tarafından bir yıllık internet ücreti karşılanmasıdır. Arkadaşlarımız yaptıkları bu çalışmanın adını da ‘Eğitimde Kardeşlik Payı’ olarak isimlendirmişler. Bu projemizin başta Kent Konseyimize, öğrencilerimize ve internet erişimi olmayan bu proje kapsamında internet erişimi olacak yerleşim birimlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

ARTAN: STK’LARDAN DESTEK SÖZÜ ALDIK

Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan, Gençlik Meclisi Üyelerinin güzel bir projeyi başlattığını belirterek, “ Pandemi döneminde ihtiyaç sahibi olan ve internet erişimi olmayan öğrencilerimizin bir nebzede olsa yüklerini hafifletmek için bu proje bir başlangıç. Sayın Başkanımız projemizin başlangıcını yaptı. Kamu kurum ve kuruluşlarla birlikte STK’lar bizlere projeye destek konusunda sözler verdiler. Projemiz kartopu gibi büyüyerek amacına ulaşır hale gelecek inşallah” ifadelerini kullandı.

BATAR: BU PROJEMİZİ BÜYÜTEREK DAHA DA İLERİYE TAŞIYACAĞIZ

Malatya Kent Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Batar ise, “Ailelerimizi internetten yararlanmalarını sağlayacağız. Ayrıca özel aboneliklerde indirimleri var ve biz inşallah bundan da faydalanacağız. Bizler Sayın Başkanımızın projemize destek ve katkılarından dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyi Başkanı olarak Sayın Selahattin Gürkan proje kapsamında yaklaşık 20 aileye destek olacaklarını belirtmişlerdi. Bizler de ailelerimize bu müjdeyi verdik ve bu anlamda teşekkür ediyoruz. Başkanımıza yaptığımız ziyaretle birlikte projemizin başlangıcını da yapmış oluyoruz. Bundan sonra STK’lar olsun, kamu kurumlarımız olsun kuruluşlarımızın destekleriyle bu projemizi büyüterek daha çok aileye ulaşıp uzaktan eğitim sistemini biraz daha güncel hale getirmiş olacağız” şeklinde konuştu.

ATALAN: BAŞKANIMIZIN PROJELERİMİZDE BİZE BÜYÜK KATKILARI OLDU

‘Eğitime Kardeş Payı’ projesinin uzaktan eğitim gören ve interneti olmayan öğrenciler için önemli bir proje olduğunu söyleyen Malatya Kent Konseyi Gençlik Meclisi Genel Kurul Üyesi Aslıhan Atalan, “Sosyal medya üzerinden toplantılar yaparak projelerimizi üretmeye devam ediyoruz. Pandemi sürecinde yüz yüze eğitim olmadığı için uzaktan eğitim ön planda. Bu nedenle bizler ihtiyaç sahibi ailelerde eğitim gören bireylere eğitime katkı sağlamak amacıyla internet erişimlerini kolaylaştırmak için Türk Telekom işbirliğinde proje geliştirdik. Sayın Başkanımız Selahattin Gürkan’ın bizlere projemizde büyük katkıları oldu.” diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.