ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

YEŞİLDER'den Başkan Gürkan'a ziyaret

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşiltepe Eğitim Derneği (YEŞİLDER) Başkanı Mümtaz Toy ve Yönetim Kurulu üyelerini makamında kabul ederek bir süre görüştü. Başkan Gürkan, “Bizler katılımcı Belediyecilik ilkesi çerçevesinde şehri yönetirken, şehrin değerleri ile şehri yönetmeyi kendimize rehber edinmişizdir” dedi. 

05 Şubat 2021 11:41
YEŞİLDER'den Başkan Gürkan'a ziyaret

Yeşiltepe Eğitim Derneği Başkanı Mümtaz Toy, muhtarlar ve STK temsilcilerinden oluşan beraberindeki heyetle birlikte Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı makamında ziyaret etti. 

TOY: MALATYA KÜÇÜK HESAPLARIN DEĞİL BÜYÜK HAYALLERİN ŞEHRİ

Toy yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Seçimlerden sonra Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin küçük hesapların değil, büyük hayallerin şehri olduğunu gördük. Kıyıya vurmuş, karaya vurmuş gemimiz kaptanımız sayesinde açık sulara, engin sulara girdi. Gerçekten Malatya şu an belediyeler arasında ilk sırada yer alan bir belediye oldu. Biz Sayın Başkanımıza YEŞİLDER olarak desteklerimizi sunmak, çalışmalarında bize de bir görev düşerse yapmak için buradayız. Malatya’nın istikbali Sayın Başkanımızın şahsında gerçekten çok iyi yerlere gidiyor. Küçük hesapların olduğu şehirden çıktık, marjinal grupların şehri olmaktan çıktık. 800 bin hemşerimizin şehri olduk.” dedi. 

GÜRKAN: SİZLERDEN ALDIĞIMIZ GÜÇLE DAHA GÜZEL BİR MALATYA OLUŞTURUYORUZ

Katılımcı Belediyecilik ilkesi çerçevesi içerisinde şehri yönettiklerini belirten Başkan Gürkan ise yaptığı konuşmada, “Katılımcı belediyecilik derken sivil toplum örgütleri, hemşehri dernekleri, kanaat önderleri, sendikalarımız, meslek kuruluşlarımız ve meslek odalarımızın görüş ve önerileri doğrultusunda şehrimizin yol haritası ile yön pusulamızı oluşturuyoruz. Mümtaz Bey de güzel ifadeler kullandı. Şehrimiz artık hakikaten büyükşehirler içerisinde en fazla yatırım yapan belediyelerimizden bir tanesi. Sizler de bunu sahada görüyorsunuz. Bizler, sizlerden almış olduğumuz güç ve önerilerle şehrimizi daha çağdaş daha modern bir yapıya kavuşturma gayretindeyiz. İnsanların beraberce barış ve huzur içerisinde olduğu, birbirlerine karşı saygı ve sevginin egemen olduğu ve belediye yönetiminde adaletin olduğu yönetim anlayışı ile şehrimizi yönetmeye gayret ediyoruz. Bunun neticesinde hakikaten şehrimiz hızlı bir ivme kazanarak hem yatırımlar anlamında hem de kültürel ve sosyal aktivitelerin icrası noktasında gerçekten yoğun bir çalışma örneği gösteriyor. Şehrimizde yapılan yatırımlara baktığınız zaman yıllardır yapılmayan yatırımların toplamının bu 2 yıl içerisinde yapıldığı ve bundan sonraki zamanda da yapılacağını en güzel göstergesi olarak yapılacak olan yatırımları da görebilirsiniz. Gelir gelmez özellikle trafik sorununun yoğun olduğu bu şehirde biran önce Anayurt ve Danişment Gazi Bulvarı’nın hizmete girmesiyle şehirdeki trafik yükünün yüzde 40’ına yakın bir kısmını bu yollar aldı. Hemen akabinde Kuzey Kuşak Yolu, Güney Kuşak Yolu çalışmalarını başlattık. Güney ve Kuzey Kuşak Yolları’nın 2021 ve 2022 yılları içerisinde hizmete sunulması noktasında çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir. Bu anlamda yolarla ilgili çalışmalarımızın yanında Malatya’ya yakışır bir kütüphanenin temelini attık. Bir taraftan Ekmek Fabrikası, Yemek Fabrikası bir taraftan da gençlerimiz için 5 bin kişilik Spor Salonu ile 250 kişilik kamp merkezi yapıyoruz. Diğer taraftan da 3 bin 500 kişilik Şoför Okulu’nun yerini alarak özel hareket merkezi yapılıyor ve bununda çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu yönüyle milyarlarca liralık yatırımların bu 2 yıl içerisinde Malatya’ya ve Malatyalı kardeşlerimize hemşerilerimize hizmet olarak sunulduğunu görüyoruz. Bu hizmetlerde durmak yok yola devam diyeceğiz. Bu hizmetlerde bizlere destek veren Sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümet üyelerimize ve milletvekillerimize değerli STK’larımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.