ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

Havaalanı Yeni Terminal Binasının Temeli Atıldı

Malatya Erhaç Hava Limanından yapılacak yeni terminal binasının temeli Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katıldığı törenle atıldı. 

07 Şubat 2021 23:13
Havaalanı Yeni Terminal Binasının Temeli Atıldı

Yeni Terminal binasının temelinin atılması nedeniyle Hava Limanında tören düzenlendi. Törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Vali Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Ahmet Çakır, Bülent Tüfenkci, Hakan Kahtalı ve Mehmet Fendoğlu da katıldı.

 

 

 

  Törende konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu "Bugün de yeni terminal binamızın temelini atmanın mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz. Malatya'ya 9 bin 625 metrekare olan mevcut terminal binasının yanına 26 bin 765 metrekare büyüklüğünde yeni bir terminal binası kazandıracağız. Yıllık yolcu kapasitesini 1 milyon 200 bin yolcudan 2,5 milyon yolcuya çıkaracağız. Sadece terminal binası yapmakla kalmayacak; 2 bin 495 metrekare büyüklüğünde ısı ve güç merkezi binası, 112 metrekare apron bariyer binası, havalimanı giriş nizamiye binası, havalimanı iç bağlantı yolları, 301 araçlık otopark, arıtma tesisi ve 48 bin 900 metrekarelik apron ve yer hizmetleri araç sahasını da inşa edeceğiz. Yani, Malatya'ya dört başı mamur hiçbir eksiği olmayan modern bir havalimanı yapıyoruz. 7. Ana Jet Üs Komutanlığına ait Akaryakıt Hizmetleri Takım Komutanlığı Binası ve Nizamiye Binası da yapacağız. Yeni terminal binası ve diğer tamamlayıcı tesisleri ile Malatya hava yolu taşımacılığı ve trafiğinde çok daha önemli bir konum üstlenecek. Malatya'ya gelen yerli ve yabancı ziyaretçi sayısında artış sağlayarak bölge turizminin gelişmesine katkı sağlayacak ve ticaret faaliyetlerini daha da hareketlendirecek." dedi. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.