ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

Kahtalı Yeni Camii Restorasyonu Kurban Bayramına Yetiştirilecek

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, Yeni Camii’de sürdürülen restorasyon çalışmalarının Kurban Bayramında bitirileceğini belirterek, aslına uygun bir çalışmanın yürütülmekte olduğunu bildirdi 

24 Mayıs 2021 15:02
Kahtalı  Yeni Camii Restorasyonu Kurban Bayramına Yetiştirilecek

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, Yeni Camii’de sürdürülen restorasyon çalışmalarının Kurban Bayramında bitirileceğini belirterek, aslına uygun bir çalışmanın yürütülmekte olduğunu bildirdi.

Milletvekili Kahtalı, beraberinde partili yöneticilerle birlikte Yeni Camii çevresindeki esnafları ziyaret ederek, sohbet etti.

Kahtalı Yeni Camii restorasyon alanında da inceleme yaparak teknik bilgi aldı.

Milletvekili Kahtalı, “Burası yaşamış 24 Ocak 2020 Elazığ-Malatya depreminin ardından hasar görmüştü. Elazığ-Malatya depreminden sonra ardından da buradaki Vakıflar Bölge Müdürümüz çok hızlı tespitlerini yaparak hemen genel müdürlüğe bildirdi.  Ardından da Kültür ve Turizm Bakanlığından gerekli destekleri alarak şuanda da Allaha şükürler olsun restoresi devam ediyor. Tabi Yeni Camii tarihi bir cami olduğu için buranın imalatında hassasiyetleri çok yüksek tutuyoruz, asılında uygun buranın manevi havasını da yitirmeyecek şekilde bir düzenleme yapabilelim diye. Cenab-ı Allah bir daha böyle deprem gibi böyle afetleri bir daha vermesin. Caminin temeline kadar inilmiş ve kubbesi de dahil dışardaki alanlarda dahil yeniden düzenleme getirilerek inşallah ibadete açacağız. Allah nasip ederse Kurban Bayramına yettirmeyi planlıyoruz. Yine kubbenin bir bölümünde bir çalışmamız var ve o çalışma uzman arkadaşlarımız takibinde yapılabilecek, nasıl bir çalışma olacaksa onlar karar verecekler. En kısa sürede Malatyalı hemşerilerimizin camimize kavuşması için gayretlerimizi sürdürüyoruz. Bu anlamda da çalışan Vakıflar Bölge Müdürlüğündeki arkadaşlarımıza da bölge müdürümüz başta olmak üzere tamamına teşekkür ediyorum.” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.