MALATYA’NIN SESİNİ ANKARA’YA TAŞIYAN İSİM: İNANÇ SİRAÇ KARA ÖLMEZTOPRAK.GÜNDEMMALATYA’NIN SESİNİ ANKARA’YA TAŞIYAN İSİM: İNANÇ SİRAÇ KARA ÖLMEZTOPRAK.ÖRNEK REKLAM · 970×90
DOLAR48,08
EURO56,09
BITCOIN3.817.744
33° MALATYA
reklam reklam
Siyaset

İyi Parti İl Başkanı Serdar Yıldız'dan Cumhuriyeti’nin Halk Partisi ne Sert Tepki

22 Temmuz 2025 1,7B okunma
İyi Parti İl Başkanı Serdar Yıldız'dan Cumhuriyeti’nin Halk Partisi ne Sert Tepki
İyi Parti İl Başkanı Serdar Yıldız'dan Cumhuriyeti’nin Halk Partisi ne Sert Tepki

İYİ Parti İl Başkanı Serdar Yıldız, “Ortada durarak siyaset yapılmaz. Tarafını seç CHP! Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerlerine sahip çık” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Malatya İl Başkanı Serdar Yıldız, Arguvan Belediyesi’nin “Milli Egemenlik Caddesi” ismini kaldırarak yerine 3 Mayıs’ta vefat eden DEM Parti Milletvekili ve İmralı Heyeti Üyesi Sırrı Süreyya Önder’in adının verilmesine sert tepki gösterdi.

YANLIŞTAN DÖNÜLMELİ

Arguvan Belediyesi’nin aldığı kararın geri çekilmesini isteyen Yıldız, “Arguvan Belediyesi’nin Temmuz 2025 Belediye Meclisi toplantısında oy birliğiyle aldığı bu karar skandal bir karardır. CHP’li Belediye, Türkiye Cumhuriyeti’nin temel taşı olan Milli Egemenlik isminden niye rahatsız oldu? Ülkemiz bu temel üzerine inşa edilmedi mi? Sırrı Süreyya adına karşı değiliz, adı; bir yerlere, sokaklara verilebilir. Verilsin de neden bu cadde seçildi? Bunu merak ediyoruz. Yanlıştan derhal dönülmeli ve sokağa eski ismi tekrar verilmeli” şeklinde konuştu.

YOLUN ORTASINDAN DURARAK SİYASET YAPILMAZ

CHP’nin net bir duruş sergilemesi gerektiğini belirten Başkan Yıldız, “CHP hem DEM’e göz kırpıyor hem de Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerini savunuyormuş gibi görünüyor. Bu iki çizgi arasında durarak siyaset yapılmaz. Ya Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in yanında durursun ya da başka bir yola saparsın. CHP artık kararını vermeli. Yolun ortasından durarak siyaset yapılmaz. CHP, DEM’le mi demlenecek yoksa Cumhuriyet’e mi sahip çıkacak? Kararını vermeli” dedi.

 

 

Paylaş X Facebook

Yorumlar 0

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır. Hakaret ve reklam içerenler onaylanmaz.

Siyaset kategorisindeki diğer haberler

Sonraki haber yükleniyor…
Malatya’da Uyuşturucu Operasyonu: Metamfetamin ve Kimyasal Sıvı Ele Geçirildi.ASAYIŞMalatya’da Uyuşturucu Operasyonu: Metamfetamin ve Kimyasal Sıvı Ele Geçirildi.ÖRNEK REKLAM · 970×90

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Detaylar için Çerez Politikası.