ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

TÜTÜN ÜRETİCİLERİ EYLEMDE

TÜTÜN ÜRETİCİLERİ EYLEMDE 

02 Temmuz 2021 03:43
TÜTÜN ÜRETİCİLERİ EYLEMDE

Tütün üreticilerine 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası öngören kanun yasalaştı. Bununla birlikte Malatya'daki tütün üreticileri tepkilerini dile getirerek karayolunu trafiğe kapattı.

 ONAY OZAN

Edinilen bilgiye göre Malatya'nın Doğanşehir ilçesine bağlı Sürgü Mahallesinde tütün üreticiliği yapan çiftçiler,Tütün üreticilerine 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası öngören kanuna tepki göstermek amacıyla sabahın erken saatlerinde eylem yaptılar. Sürgü Gölbaşını iş makineleriyle, Reşadiye yolunu da ateş yakarak trafiğe kapatan üreticiler, yürürlüğe giren kanunun geri çekilmesini isteyerek eylem yaptılar. Tütün üreticilerinin eylem haberi üzerine olay yerine giden Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, üreticileri sakinleştirmeye çalışırken, "AK Parti milletvekillerinin buraya geldiğini" dile getirdi. 

 Çiftçilere destek olmak amacıyla CHP Malatya il başkanı Enver Kiraz'da eylem noktasına gitti. Burada bir değerlendirme yapan Kiraz; "Doğanşehir tütün üreticileri burada yolu kapatmışlar. Çünkü ekmekleri ellerinden alınıyor. 'yerliyiz, milliyiz' diyenler en yerli olan tütünü yasaklıyorlar. 1 Temmuz'da uzatılmasını bekliyorduk. Ama o uzatılma mecliste gündeme gelmedi. Şuanda vatandaş tütününü veremiyor, bayilerde, dükkanlarda satamıyor. Tamamen bir mağduriyet söz konusu." dedi. 

Çıkartılan yasaya göre, 5607 sayılı Kaçakçılıkla Uğraş Kanunu’nda Kasım 2017’de yapılan düzenleme ile yetki dokümanı almadan yahut bildirimde bulunmadan tütün ticareti yapanlara 3 yıldan 6 yıla kadar mahpus cezası verilmesi tarafında düzenlemeye gidildi. Lakin kanunun uygulaması en son Haziran 2020’de çıkarılan yasa ile bir sefer daha ertelenerek 1 Temmuz 2021 tarihinde yürürlüğe girdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.