ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

Cadde ve Sokakların Süpürme, Elle Süpürme ve Yıkama çalışması

Cadde ve Sokakların Süpürme, Elle Süpürme ve Yıkama çalışması 

06 Temmuz 2021 22:42
Cadde ve Sokakların Süpürme, Elle Süpürme ve Yıkama çalışması

Temizlik İşleri Müdürlüğü, Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Makamınca verilen ve bu yönetmelikte belirtilen görevleri, mevzuata uygun belirli bir plan ve program dahilinde yapmakla mükellef bir birimdir. 

                Cadde ve Sokakların Süpürme, Elle Süpürme ve Yıkama çalışması

                Belediye sınırları içerisindeki cadde ve sokakların el ile süpürülmesi, Mekanik yıkama ve temizliği, zamansız poşetlerle mücadele  işleminin ve karla mücadelesini yürütmek belediye personelimizce yapılmasını sağlar. Bu amaçla çalışma plan ve programını belirler ve belediye personelinin bu plan dâhilinde çalışmalarını sürdürmesini takip eder yönlendir.

             Çöp Toplama işlemlerinin merkezi yerler ve caddelerde, yaya ve taşıt trafiğini engellenmeyecek şekilde yapılması için gerekli programlamayı yapar ilçe belediyelerle koordineli çalışılır.

    Düzenli bir şekilde haftalık ve aylık programlarla caddelerin yıkanmasını sağlamak.

           Evsel Atık yağların toplanması ;

           Malatya ilimiz genelinde Bitkisel Atık Yağları toplayan çalışan lisanslı firmalar ve ilçe belediyelerin takibini yapar.

              Tıbbi Atıkların toplanması ve bertarafı ;

               Malatya Büyükşehir İl sınırları dahilinde Üniversite hastanesi, Eğitim ve Araştırma Hastahanesi, Özel hastaheneler, Sağlık ocakları, Özel klinikler ve diğer sağlık kuruluşlarında Tıbbi atıkların “Tıbbi Atıklar Kontrolü Yönetmeliği”nde belirtilen esaslar doğrultusunda toplanmasını ve bertarafını sağlamak.

          Atık pil

          Atık pil ile ilgili ilçe belediyelerle kamu kurum ve kuruluşları ve vatandaşların biriktirdiği pilleri makbuz karşılığında toplayarak geri dönüşüm ve bertarafının gerçekleşmesi için TAP (taşına bilir pil üreticileri ve ithalatçıları derneği) ile çalışılarak il genelinde koordinasyonu sağlanır.

         Sıfır atık 

         Malatya büyükşehir belediyesi olarak Sıfır atık yönetmenliği dahilinde tüm birimlerimizde çeşitli uygulamalarla atık oluşumunu engellenmesi en aza indirilmesi ve kaynağında ayrıştırma sağlanmaktadır.

         Bayat Ekmek

         Malatya Büyükşehir belediyesi merkez ilçelerimiz de 350 ye aşkın noktalarda koymuş olduğumuz bayat ekmek sepetleriyle aylık 5000 kg toplanarak bayat ekmekleri sokak hayvanları için belirtilen noktalara ve hayvan barınağına teslim edilmektedir.        

            Temizlik, Atık Yağ, Atık Pil, Bayat Ekmek ve Tıbbi Atıklar  ile ilgili Müdürlüğe gelen her türlü şikâyetleri ve talepleri değerlendirmek, sorunlara çözüm bulmaya çalışmak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.