ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

BÜYÜKŞEHİR 50 YILLIK HAYALİ GERÇEKLEŞTİRDİ

BÜYÜKŞEHİR 50 YILLIK HAYALİ GERÇEKLEŞTİRDİ 

13 Temmuz 2021 12:16
BÜYÜKŞEHİR 50 YILLIK HAYALİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Yakutiye ilçesini Palandöken’e bağlayan yeni bulvar yoluyla kentte 50 yıllık bir hayali gerçekleştirdi. Aliravi Caddesi’ni Samsun Caddesi’ne bağlayan yeni yol, kentin ulaşım yoğunluğunu hem hafifletti hem de ulaşım ağına yeni bir standart kazandırdı.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Anadolu’nun zirve şehri Erzurum’da yeni bir yatırımı daha tamamlamanın bahtiyarlığı içerisindeyiz. Yeni bulvar yolumuz Dadaşlara hayırlı ve uğurlu olsun” dedi. Başkan Sekmen, konuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Bizden önce bu aziz şehre hizmet eden belediye başkanlarımızın kadim yöneticilerimizin 50 yıllık hayalini gerçekleştirmek bize nasip oldu.

Hamd olsun, şükürler olsun. Şehrimizin kuzey ve güney ulaşım aksında hayata geçen bu kesintisiz ulaşım ağı, muhteviyatı ve işlevselliği açısından da çok büyük bir önem arz ediyor. Aliravi’yi Samsun Caddesi’ne bağlayan yeni bulvar yolumuz 50 metre genişliğinde, 1 kilometre uzunluğundadır. 5 bin 625 ton özel asfaltla kaplı olan yolumuz faaliyete geçer geçmez Yoncalık, E-80 Karayolu, Aliravi ve Samsun caddeleri, Kayakyolu ve Yunusemre semtlerindeki ulaşım yoğunluğunu en aza indirgedi. Ağaçlandırması, peyzajı, altyapısı, beton bariyerleri, yağmur suyu hatları, bordür ve döşeme taşlarıyla güzelleşen bu özel yatırımda ayrıca estetiki bir çalışmaya da imza atarak çevredeki ikametgâhları mühendislik harikası tasarımlarla yeniden restore ettik. Lazer tarayıcılarla yeni bir çehre kazanan 20 apartman binamızın görünümü muhteşem oldu. Yolun yapımında gece gündüz demeden çalışan tüm mesai arkadaşlarıma ayrıca teşekkür ediyorum. Erzurum sevdalısı ekibimizle birlikte bu aziz şehri güzelleştirmeye ve kalkındırmaya devam edeceğiz.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.