ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

Vatandaş İsyan Etti; Sorumsuz Müdürlük

Vatandaş İsyan Etti; Sorumsuz Müdürlük 

13 Temmuz 2021 04:41
Vatandaş İsyan Etti; Sorumsuz Müdürlük

Müdürlüğü'ne müracaat eden vatandaşların müdürlükte koordinasyon sıkıntısından dolayı muhattap bulamadığı öğrenildi.

Elazığ-Sivrice ve Malatya'da hissedilen depremin ardından vatandaşların Çevre Şehirçilik İl Müdürlüğü'nde muhatap bulmadıklarını belirten vatandaşlar, "Kurumda iş yaptırmak için kapı kapı geziyoruz. Sorumluluğu olan ben değil diyerek, sorunu başkasını atıyor."şeklinde beyanda bulundukları ifade edildi. Yaşanan sorunları gazetemizi arayan vatandaşlar, " Depremin üzerinden yıllar geçti ancak birtürlü sorunlarımızı çözecek yetkili bulamadık. Sorun üreten değil, sorun çözen idarecilere ihtiyacımız var. Müdürlük binası yol geçen hanı olmuş. Sadece bizim sorunumuz mu yok. Aynı talepte kurumla çalışan firmalarında burada büyük sıkıntılar yaşadığına şahit oluyoruz "dedi.

MALATYA DEPREM KUŞAĞINDA AMA

Malatya'nın deprem kuşağında olduğunu belirten uzamanlar ise, çevre şehircilik il müdürlüklerinin sorumluluklarının daha büyük olduğunu ifade ediyor. Uzmanlar, "İl müdürlüğünün başlıca görevleri arasında yer alan sorumluğunun sürdürülebilir çevreyi korumak ve afete hazırlıklı, yaşam kalitesi yüksek mekânlar oluşturmak; yerleşmeye, çevreye ve yapılaşmaya dair yönetim planları hazırlayarak uygulamaları izlemek.   

FİRMALARDA SIKINTI YAŞIYOR

Edinilen bilgilere göre, kamu kurumlarında evrak işlemlerinin bir türlü çözülmediği ifade eden firma yöneticileri, "Evrakların onaylanması bazen yılan hikayesine dönüyor. Evrakların tamamlanması yada mühendislerin onay vermesi iki dudak arasında. Kurumda muhatap bulamıyoruz şikayet ettiğimizde, neden şikayet ediyorsunuz diye tavır alıyorlar. Yatırımlarımız durma noktasına geldi bu şekilde kim ayakta kalır bilmiyoruz. Diğer kurumlarla çalışıyoruz bu şekilde sorumluluğu olup sorumsuzluk örneği gösteren tek kurum çevre şehircilik müdürlüğü diye biliriz"diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.