ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

“Önemli yol katettik”

“Önemli yol katettik” 

06 Ağustos 2021 09:44
“Önemli yol katettik”

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, TV 100’de Bengü Kantekin’in sunduğu “Üniversite Yolunda” programına konuk olarak, tercih dönemine yönelik Malatya Turgut Özal Üniversitesi hakkında merak edilenleri cevaplayarak, üniversitenin çalışmaları ve projeleri hakkında bilgiler verdi. 

MTÜ’nün kuruluş ve kurumsallaşma çalışmalarına değinen Rektör Karabulut, “Malatya Turgut Özal Üniversitesi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından 17 Nisan 2018 tarihinde Malatya İçin göz bebeği olacak şekilde kuruldu, 8. Cumhurbaşkanımız Rahmetli Turgut Özal’ın ismini taşıması vesilesi ile çok büyük bir sevinç ile karşılandı. Bizim en önemli özelliklerimizden birisi de green kampüs olmamız, yeşillikler içerisinde olmamız.” ifadelerine yer verdi.

MTÜ’nün yeşili koruyan ve bu alanda akademik faaliyetler yürüten bir üniversite olduğunu belirten Prof. Dr. Karabulut, “Gerçekten Malatya Turgut Özal Üniversitesi bulunduğu yer itibarı ile Green Kampüs olarak Battalgazi yerleşkesine yerleşmiş durumda ve Turgut Özal ismini global düşündüğümüzde tüm şehri çevreliyor. 8 ilçede meslek yüksekokulumuz, iki ana ilçemizde kampüslerimiz bulunmakta. Fakültelerimiz bulunduğu yerin özelliklerine göre kuruldu, Tıp fakültemizin hastaneye yakın olması, ziraat fakültesinin toprak ve yeşillikle toplumun bizzat ulaşabileceği bir konumda bulunuyor. Sosyal ve Beşeri Bilimler,  Sağlık Bilimleri, Mühendislik ve Doğa Bilimleri, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültelerimiz hepsi alanlarında duyulan ihtiyaca göre eğitimler veriyor, bu şekilde iş imkanları da daha yüksek oluyor. Bu anlamda hem ulusal hem uluslararası arenada kendisini göstermek için çalışan, çabalayan bilim, emek, özveri sloganıyla kaliteyle yükselen bir üniversiteyiz.” 
Rektör Prof. Dr. Karabulut aşının önemine değinerek aşı yapın çağrısını yineledi, “Malatya Turgut Özal Üniversitesi Sağlık Bakanlığı nezdinde de akredite olarak bu anlamda yapmış olduğu çalışmalar ile Geleneksel Tamamlayıcı Tıp merkezini kurmuş bulunmakta ve diğer taraftan da Malatya Turgut Özal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile biz afiliasyonumuzu Sağlık Bakanlığımızla gerçekleştirerek gerek aşı çalışmalarımız olsun, gerek laboratuvar çalışmaları olsun gerek kanseri önleme alanında yapılan bilimsel akademik çalışmalarımız olsun çalışmaya devam ediyoruz. Her ne kadar pandemide uzaktan da olsak, online olarak sık sık toplantılar, konserler yaptık. Sosyal ve kültürel aktivitelere önem verdik. Online eğitim bizlere çok şey kattı ancak öğrencilerimiz de çok özledik, lütfen aşılarımızı olalım, tekrar bir araya gelerek hem eğitsel hem de sosyal faaliyetlerimizi birlikte yapalım.” dedi. 

Rektör Prof. Dr. Karabulut sözlerine son verirken Malatya Turgut Özal Üniversitesi olarak gerçekten çok deneyimli bir ekibin öğrencilerini beklediğini ifade ederek, “Tercih yaparken tek bir yere odaklanmak yerine gelecekte ne istediklerini, yüreklerinde ne olduğunu bilerek tercih yapmalılar. Biz, annelerinin dizinin dibinde hissedecekleri, güvenli bir kampüs, güvenli bir üniversite ortamı kurduk. Bu konuda da başta bize destek çıkan Cumhurbaşkanımıza, YÖK başkanı ve ekibine, Sağlık Bakanlığına çok teşekkür ediyorum. Gelecekte gençlerle birlikte çok daha güzel çalışmalar yapacağız, biz gençleri seviyoruz ve sevgi her şeyin ilacıdır.” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.