Tokat Niksar’da 5.5 Büyüklüğünde Deprem.
Tokat’ın Niksar ilçesinde gece saatlerinde meydana gelen deprem bölgede kısa süreli paniğe neden oldu.
Edinilen bilgilere göre, merkez üssü Niksar olan deprem, 13 Mart 2026 tarihinde saat 03.35’te kaydedildi. 5.5 büyüklüğündeki deprem yerin yaklaşık 6.37 kilometre derinliğinde meydana geldi. Sarsıntı başta Tokat olmak üzere çevre illerde de hissedildi.
Gece saatlerinde yaşanan deprem nedeniyle birçok vatandaş panikle evlerinden dışarı çıktı. İlk belirlemelere göre can kaybı ya da ağır hasara ilişkin resmi bir açıklama yapılmazken, bölgede ekiplerin saha tarama çalışmalarına başladığı öğrenildi.
Depremin özellikle yüzeye yakın bir derinlikte meydana gelmesi nedeniyle hissedilme şiddetinin yüksek olduğu belirtilirken, uzmanlar vatandaşlara artçı sarsıntılara karşı dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulundu.
Öte yandan yetkililer, gelişmelere ilişkin resmi açıklamaların yapılacağını ve bölgede durumun yakından takip edildiğini bildirdi. Deprem sonrası AFAD ve ilgili kurumların saha incelemelerini sürdürdüğü ifade edildi.
Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Gündem kategorisindeki diğer haberler

MEVLÜT KANDİLİ’NİN MANEVİ HUZURU GÖNÜLLERİ SARDI.

AKPINAR’DA DÖNÜŞÜM SÜRÜYOR, ESNAF YENİ İŞ YERLERİNE KAVUŞUYOR.

Başkan Er’den Malatya’ya Çevre Alanında Dev Yatırım Müjdesi

AKÇADAĞ DOĞU MAHALLESİ’NDE ARAZİ YANGINI.

Hemşehrilik Ruhu Kilis’te Buluştu: Halil Coşkun Paşa’ya Özel Plaket.




.jpg)


