ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

SİVİL HAVACILIKTA İLK BÖLÜM

SİVİL HAVACILIKTA İLK BÖLÜM 

17 Ağustos 2021 11:57
SİVİL HAVACILIKTA İLK BÖLÜM

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, TV NET’de Esra Esen Karayeter’in sunduğu “Tercih Rehberi” programına konuk olarak, tercih dönemine yönelik Malatya Turgut Özal Üniversitesi hakkında merak edilenleri cevapladı. MTÜ projeleri, çalışmaları ve fiziki şartları ve imkanlarına da değinen Karabulut, öğrenci adaylarını beklediklerini ifade etti.

Tercih döneminin çok heyecanlı geçtiğini ve kendisine ulaşan öğrencilerinin heyecanını paylaştığını belirten Rektör Prof. Dr. Karabulut, “Süreç öğrencilerimiz için de çok heyecanlı, her ne kadar online olarak iletişim halinde olsak da gençlerin yüreklerine dokunmayı özledik. İnşallah önümüzdeki süreçte Covid 19 ve bu felaket zincirleri toparlanacak ve öğrencilerimiz bizimle buluşacak, hem mekânsal hem duyusal anlamda mutlu olacakları şekilde bir ortamı hazırlamak için çalışmalarımız devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Malatya’nın doğal güzelliklerine ve MTÜ’nün doğa ile iç içe bir üniversite olduğuna değinen Prof. Dr. Karabulut, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ile Malatya Turgut Özal Üniversitemiz Malatya’da kuruldu ve kurulduğu yer itibarıyla şehrin dört bir yanını çevreledi. Sekizinci Cumhurbaşkanımızın Merhum Turgut Özal’ın ismini gençlerimiz özümsüyor. Malatya Turgut Özal Üniversitesinin kuruluşu Malatya İçin müjdeli bir haber oldu. 8 İlçemizde Meslek Yüksekokulumuz ve Battalgazi ilçemizde Ziraat Fakültemiz vardı.
Battalgazi, tarihi anlamda önemli bir bölge. Gençler için değerli bir bölge; gençlerin tarihle, doğayla, sanat ve sporla aynı anda buluşabildiği bir kampüs. Üniversitemiz bir şehir üniversitesi tarzında. Tüm şehri ilçeleri ile birlikte çepeçevre; Doğanşehir’den tutun, Darende’ye kadar ve her bir ilçemizde kendine ait güzellikleri olduğu için çevre odaklı ve yenilenebilir özelliklerle eğitim veriyoruz. Mesela Hekimhan’da madenler var ve o madenlerle ilgili bölümleri aktifleştirdik. Hemşirelik bölümü açtık, sivil havacılık bölümü ve diğer taraftan Arapgir Meslek Yüksekokulumuzda iş makineleri operatörlüğü ve mimari restorasyon programımızı aktifleştirdik.” şeklinde konuştu.

 Ziraat fakültesi tek aktif fakültemizdi şu an 6 fakültemiz var. Lisansüstü enstitümüz var, altında; sağlık bilimlerinden, fen bilimlerinden, mühendislik bilimlerinden her türlü alan var. Her türlü teknokent çalışmalarını yapabilecek sanayicilerle bir arada olabilen ekip arkadaşlarımız var. Sivil Havacılık Yüksekokulumuz bu yıl YÖK ile desteklenerek açıldı ve ciddi anlamda heyecanlıyız çünkü Türkiye’de ilk akredite olan sivil havacılık yönetim bölümü. Oradaki hocalarımız da Türkiye’de alanında ciddi anlamda ilerlemiş uluslararası sertifikalarını almış hocalarımız. Gençler şunu söylüyor, sizinle birlikte oluşumuz bizi mutlu ediyor. Tıp fakültesi öğrencilerimizle biz neredeyse ayda bir rektör öğrenci, haftada bir mutlaka dekanımızla bir araya geliyorlar, danışmanlık sistemleri çok aktif çalışıyor.” dedi.

Yılın 365 gününün 305’ini etkinlikle geçirdik.

Psikolojik danışma merkezimiz var mesela. Gençlerin morali bozuksa destek alabiliyorlar,
Rektöre Mesaj Var dan ulaşıp günün hangi saati olursa ulaşıp destek olmaya çalışıyoruz.
Öğrenci dostuyuz ve uluslararası çok çalışmamız var. Tüm öğrenci adaylarımızı birlikte çalışmak, birlikte başarmak üzere üniversitemize bekliyoruz.”dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.