23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Satranç Turnuvası, büyük heyecana ve kıyasıya mücadelelere sahne oldu. Farklı yaş kategorilerinde çok sayıda sporcunun katıldığı organizasyonda, genç satranç ustaları zekâlarını ve stratejilerini ortaya koyarak izleyenlerden tam not aldı.
Turnuvada 8 Yaş ve Altı Kategorisinde Yusuf Çınar birinci olurken, Mustafa Hazar ikinci, Poyraz Barutçu ise üçüncü sırada yer aldı. 8 Yaş Kızlar Kategorisinde Deniz Evegü şampiyon olurken, Duru Evegü ikinci, Zeynep Zehra Çınar üçüncü oldu.
10 Yaş ve Altı Kategorisinde Atahan Hucu Küçük birinciliği elde etti. Yusuf Eymen Gürbüz ikinci, Mehmet Yusuf Bulut ise üçüncü sırada turnuvayı tamamladı. 10 Yaş Kızlar Kategorisinde Ayşe Tekgöz birinci olurken, Öykü Ela Özbey ikinci, Defne Akkaya üçüncü oldu.
14 Yaş Kategorisinde Işılay Yıldız Küçük birincilik kürsüsüne çıkarken, Muhammed Hüseyin Kocaaslan ikinci, Muhammed Cahit Abacı üçüncü oldu. 14 Yaş Kızlar Kategorisinde ise Işılay Yıldız Küçük bir kez daha başarısını göstererek birincilik elde etti. Aymira Ece Küçük ikinci, Helin Yağmur Çiçek üçüncü sırada yer aldı.
Açık Kategoride Muhammed Berat Doğru birinci, Muhammed Şara ikinci, Ercan Kılıç üçüncü oldu. Turnuvanın en dikkat çeken başarı hikâyelerinden biri ise henüz 10 yaşında olan Cem Deniz Sevgi’den geldi. Büyüklerin arasında mücadele eden genç sporcu, Açık Kategoride dördüncü olarak büyük takdir topladı. Yaşına rağmen gösterdiği üstün performansla altın madalyayı hak eden Cem Deniz Sevgi, turnuvanın yıldız isimlerinden biri oldu.
Açık Kategori Kızlar Kategorisinde ise Işıl Yağmur Ünlü birinci, Naime İlayda Ünlü ikinci sırada yer aldı.
Dereceye giren sporcular ödüllerini alırken, turnuva sonunda sporcuların mutluluğu ve ailelerin gururu görülmeye değerdi. 23 Nisan coşkusuna yakışır şekilde tamamlanan organizasyon, çocukların zihinsel gelişimine katkı sağlayan önemli bir etkinlik olarak hafızalarda yer etti.

Vali Yavuz: Malatya’nın Gurur Gününü Hep Birlikte Kutluyoruz.
Melekbaba Mahallesi’nde Ev Yangını: 3 Kişi Dumandan Etkilendi.







