ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

Halk Bombardıman Altındaki Şehri Terk Etmeye Başladı!

Kiev hayalet kente dönüyor! Halk bombardıman altındaki şehri terk etmeye başladı! 

24 Şubat 2022 10:17
Halk Bombardıman Altındaki Şehri Terk Etmeye Başladı!

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna'ya karşı özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu. Başkent Kiev'in yanı sıra Harkov, Kramatorsk, Mariupol, Mykolaiv, Odesa kentlerinde art arda patlamalar yaşandı. Askeri operasyon kararının ve Kiev'deki patlama seslerinin ardından halk şehri terk etmeye başladı. Yollarda trafik yoğunluğu oluştuğu görüldü.

Kentten, hava saldırı sirenlerinin çaldığını gösteren videolar, sosyal medyada paylaşıldı.Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Donetsk ve Luhansk'ı tanımasıyla başlayan gerilim hiç olmadığı kadar yükseldi. Rusya ordusu Donbas bölgesine bu sabah itibarıyla özel bir askeri harekat başlatırken, operasyon emrini Putin, "Rusya, Ukrayna'yı silahsızlandırmaya çalışacak.

Ukrayna'nın işgali, Rusya'nın planları dahilinde değil. Kırımlılar seçimini yaptı. Adımlarımız tehditlere karşı öz savunmadır. Dış güçlere seslenmek istiyorum. Kim Rusya'ya tehdit oluşturmaya çalışırsa, derhal karşılık verilecek. Rus halkının desteğine güveniyorum"dedi.

UKRAYNA'DA SIKIYÖNETİM İLAN EDİLDİ

Rusya'nın başlattığı askeri harekatın ardından Ukrayna lideri Vladimir Zelenski ülke genelinde sıkıyönetim ilan etti. Zelenskiy yaptığı açıklamada "Eğer canımıza, özgürlüğümüze, çocuklarımıza saldırılırsa, kendimizi savunacağız, saldırmayacağız, kendimizi savunacağız. Tüm sınırlarımızda sıkıyönetim ilan ettik. Rusya, altyapımıza ve sınır karakollarımıza füze saldırıları düzenledi. Ukrayna'nın pek çok kentinde patlama sesleri duyuldu" dedi.

BAŞKENT KIEV'DE BOMBA VE SİREN SESLERİ

Rusya'nın başlattığı harekat sonrası Donbas ve başkent Kiev'den bomba ve siren seslerinin geldiği aktarılırken, Kiev halkının yaşanan gerilim sonrasında kenti terk etmeye başladığına ilişkin görüntüler servis edilmeye başlandı.

ART ARDA PATLAMALAR YAŞANIYOR

Öte yandan operasyonun başlaması ile birlikte hem Donbas'ta, hem de Ukrayna'nın başkenti Kiev ve Karkiv şehirlerinde büyük patlama sesleri duyuluyor. Kiev'in yanı sıra Harkov, Kramatorsk, Mariupol, Mykolaiv, Odesa kentlerinde art arda patlamalar yaşandı. Saldırılarda nerelerin vurulduğuna veya can kaybı olup olmadığına dair bir bilgi verilmedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.