ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

3 Mahallenin 30 Yıllık İçme Suyu Hattı Yenileniyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Malatya genelinde sürdürülen altyapı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 

03 Mart 2022 12:46
3 Mahallenin 30 Yıllık İçme Suyu Hattı Yenileniyor

Çalışmalar kapsamında, Battalgazi İlçesi’ne Bağlı Kemerköprü, Serintepe ve Alişar Mahallelerinin içme suyu altyapısı yenileniyor. MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, Alişar Mahalle Muhtarı Ramazan Dağdeviren ve Serintepe Mahalle Muhtarı Abuzer Apaki devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

30 yıl önce yapılan hatların ihtiyaca cevap veremediğini belirten Alişar Mahalle Muhtarı Ramazan Dağdeviren, bölge muhtarıyla birlikte MASKİ Genel Müdürlüğü’ne sorunu ilettiklerini söyledi. Muhtar Dağdeviren, “Mahallemizin altyapısı 30 sene önce yapılmıştı. Artık eskiyen bu hat bizlerin ihtiyaçlarını karşılamıyordu. MASKİ Genel Müdürlüğü’ne müracaat ettik. Mahallemizde çalışmalara başladılar. Geniş bir alanda bu çalışmalar yapılıyor. Sabırla ve heyecanla tamamlanmasını bekliyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’a, Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Mert’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Serintepe Mahalle Muhtarı Abuzer Apaki ise, “Mahallemizin altyapısı çok eskimişti. Mevcut altyapımız bizlere kaliteli hizmet veremiyordu. Su kalitesi düşüyordu. Büyükşehir Belediyemiz ve MASKİ Genel Müdürlüğü’nün özverisiyle çalışmalar başlatıldı. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte sağlık bir içme suyu altyapısına kavuşmuş olacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Çalışmalar ile ilgili bilgiler aktaran MASKİ Genel Müdürlüğü Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanı Süleyman Şahin, ekiplerin sahada canla başla çalışma yürüttüğünü belirterek yapılan ve yapılacak olan çalışmalarla ilçelerin altyapılarının sağlam temeller üzerine atıldığını söyledi. Şahin, “Projemiz iki aşamadan oluşuyor. Birisi, Eski Malatya Karababa bölgesindeki depodan devam eden bir hat, diğeri de Yaka Bölgesinden gelen bir hat. Olumsuz hava koşullarına rağmen üç ekibimizle birlikte kesintisiz bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’ın talimatları ile yakın zamanda vatandaşlarımıza kesintisiz içme suyunu temin edeceğiz” dedi.

 

MASKİ GENEL MÜDÜRÜ MERT: GECE-GÜNDÜZ SAHADAYIZ

Gerçekleştirilen yatırımlarla yerleşim yerlerini kesintisiz ve sağlıklı suya kavuşturmanın yanında, sudaki kayıp kaçağında önüne geçmek istediklerini vurgulayan MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın talimatları doğrultusunda kullanım ömrünü tamamlamış hatların yenilendiğini ifade etti. MASKİ ekiplerinin 7/24 görevinin başında olduğunu aktaran MASKİ Genel Müdürü Mert, “Tarımsal bölgelerdeki kayıp kaçağı önlemek için kullanım ömrünü tamamlamış hatların yenilenmesi gerekiyordu. Bizlerde eskiyen şebeke hatlarını yeniliyoruz. Kaptajdan suyumuz isale hatlarıyla depolara depolardan da kırsal mahallelere geliyor. Kırsal mahallelerimizin kayıp kaçak sularını kontrol altına aldığımızda merkezdeki suyu da kolaylıkla kontrol edebiliriz. Bu sebeple kullanım ömrünü tamamlamış hatları yeniliyoruz. Hem su tasarrufu yapıyor hem de vatandaşlarımıza kaliteli içme suyu ulaştırıyoruz. Yatırımlarımızda bizlerden maddi ve manevi desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a ve ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.